Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Selvbruner

Er du ikke så meget til solbadning, men alligevel sværger til en smule kulør - kan du gå på opdagelse i vores produkter af selvbrunere.

Selvbruner – hvad er det? | Hvilke typer af selvbruner findes der? | Selvbruner og graviditet
Hvordan og hvor længe virker selvbruner? | Selvbruner hos Helsam

Sortér efter
16 produkter
Sortér efter

Selvbruner – giver dig en perfekt sommerglød

 

 

 

 

Selvbruner – hvad er det?

Selvbrunere er produkter der giver din hud farve, uden at du behøver opholde dig i solen. Denne type cremer, sprays og gel indeholder dihydroxyacetone (DHA), som reagerer med aminosyren i det yderste hudlag. Farven sætter sig kun i de yderste lag, og derfor forsvinder farven i takt med at huden nedbrydes pga. vask, slid og andre ting den dagligt udsættes for.

 

Hvilke typer af selvbruner findes der?

Selvbrunere kan fås som lotion, mousse, spray og som praktiske engangsservietter. Selvbrunere kan bruges i ansigtet og på resten af kroppen, men nogle selvbrunere er udelukkende til ansigtet.

Der er forskel på hvor meget farve de forskellige produkter giver, og derfor er det vigtigt du læser om det enkelte produkts virkning før du vælger at købe. På den måde er du sikker på at vælge den helt rigtige selvbruner til dig.

 

Selvbruner og graviditet

Der er ikke noget der tyder på, at gravide ikke må gøre brug af selvbrunere. Dog skal du altid være opmærksom på, hvilke indholdsstoffer der er i det produkt du bruger.

 

Hvordan og hvor længe virker selvbruner?

Farven holder sig typisk i 2-4 dage, og når de døde hudceller forsvinder ved badning og lignende, aftager farven. Vær’ opmærksom på, at med en selvbruner er din hud ikke beskyttet mod solens UV-stråler, så brug stadig solbeskyttelse når du opholder sig i solen. Ved brug af selvbruner opnår du det bedste resultat, hvis du eksfolierer din hud inden du påfører selvbruner. Herved fjerner du døde hudceller og resultatet viser sig mere jævnt og fint.

Husk altid disse 5 råd når du bruger selvbruner:

-Fjern tør hud og døde hudceller

-Giv din hud fugt før brug - brug altid cremer uden olie. Olie virker som en barriere mod selvbruneren.

-Fordel farven korrekt

-Vask altid dine hænder for at undgå ekstremt brune hænder

-Byg langsomt farven op. Påfør selvbruner med få dages mellemrum for at få mere farve.

 

Hvis du gerne vil fjerne selvbrunerens effekt inden den naturligt forsvinder, kan du gøre brug af følgende metoder:

  • Brug citronsaft og bagepulver. Bland det sammen og påfør det hvor selvbruneren er.Lad det sidde et par minutter, og skyl med vand for at få farven væk

Eller

  • Tag et langt varmt bad, og brug samtidig en god bodyscrub. Du kan også påføre babyolie og lade det virke i 10 minutter. Afslut med at bruge en tør børste til at eksfoliere huden.

 

Selvbruner hos Helsam

Helsam har et bredt udvalg af selvbrunere. Uanset om du ønsker lidt eller meget farve, har vi en selvbruner der passer til dig. Husk du altid kan få sendt dine varer gratis til din nærmeste Helsam butik.