Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Parfume

Er du i et forførende hjørne i dag? Eller måske i brusende sommerstemning?  Føler du dig frisk og eksotisk som en tropisk skov, eller mørk som den nordiske vintervind? Kort sagt – hvilken parfume udtrykker dig?

Det kan være svært at vælge den rigtige parfume. Med vores parfumeguide, kan det være du får noget lettere ved at vælge. Det håber vi i hvert fald. Gå på opdagelse i vores spændende udvalg af parfumer til både kvinder og mænd.

Hvilken parfume skal du vælge? | Toilette eller parfume? | Den bedste måde at bruge en parfume
Hvor lang tid holder parfumens duft? | Hvordan er parfume fremstille? | Parfumer hos Helsam

Sortér efter

Kategorier

10 produkter
Sortér efter

Parfume: Dufte til enhver smag

Hvilken parfume skal du vælge?

De fleste kvinder sætter pris på en lækker parfume, men at vælge den rigtige parfume er ikke altid let. Flere og flere mænd vil også gerne have en parfume der fremhæver det maskuline. Det er mindst lige så vigtigt som at vælge det rette sæt tøj eller den rette frisure.

Din duft afspejler dit humør, dine følelser og din personlighed. Derfor tilbyder Helsam et væld af forskellige parfumer, uanset om du eksempelvis ønsker at udtrykke friskhed, naturlighed, forførelse, elegance eller sødme. Der findes den helt rette duft til lige netop dig, både med anstrøg af sommer eller vinter. Parfume behøver dog ikke nødvendigvis være en hverdagsting.

Gem en lækker parfume til særlige lejligheder, når du vil føle dig ekstra lækker, og mærk hvordan den kan booste din følelse af overskud og elegance.

 

Toilette eller parfume?

Forskellen på eau de toilette og eau de parfum er, at koncentrationen af olier er forskellig. Af disse to typer, er det eau de parfum der har den højeste koncentration. Jo højere koncentrationen er, jo længere vil duften holde når den kommer på tøjet eller huden. Det betyder også, at hvis du har sensitiv hud, er en eau de toilette et bedre valg end eau de parfum. 

 

Den bedste måde at bruge en parfume

Sprøjt parfume på kravebenet eller på håndleddene. Du må ikke gnide håndleddene sammen efterfølgende. Mange tror fejlagtigt, at det hjælper, men faktisk kan det ødelægge parfumens duft. Lad det i stedet tørre og fordampe af sig selv. 

Tip! Parfume er ikke altid godt for huden, så det kan være en idé at sprøjte lidt på tøjet eller i håret i stedet. Dermed undgår du direkte hudkontakt med parfumen, men kan stadig dufte frisk og forførende. Vær opmærksom på, at nogle parfumer godt kan lave mærker på tøjet.

 

Hvor lang tid holder parfumens duft?

Det er meget forskelligt hvor længe en parfumes duft holder. Det kommer bl.a. an på hvor du sprayer den på. Er det på tøjet? På huden? Og igen er der forskel på om du bruger en eau de toilette eller en eau de parfum. En eau de parfum vil altid holde duften længst. En eau de toilette holder omkring 3-4 timer, mens en eau de parfum mister 70 % af duften efter bare nogle timer. Dog kan man dufte den svagt i op til et døgn. 

 

Hvordan er parfume fremstillet?

Fremstillingen af parfumer er en indviklet proces, der kræver meget arbejde for at nå frem til den helt rette duft der ønskes. En parfume kan indeholde utroligt mange ingredienser – helt op til 300 forskellige duftstoffer. Overordnet består en parfume af tre forskellige duftnoter; en topnote, en mellemnote og en bundnote.

Topnoten er den duft der er kraftigst efter påføring af parfumen. Den holder som regel nogle timer hvorefter mellemnoten tager over. Til sidst kan bundnoten duftes, og som oftest holder den duften helt op til et døgn. 

De dufte der findes i parfumen, tilsættes i form af æteriske olier. Olierne kan være både fra planter eller syntetisk fremstillet. De æteriske olier blandes i vand og alkohol, og det er koncentrationen af disse der har betydning for, hvor længe parfumens duft holder. 

 

Parfumer hos Helsam

Hos Helsam finder du et stort, spændende og velduftende udvalg af parfumer. Gå på opdagelse mellem sommerlige, krydrede, frugtige og blomstrede dufte. Andre dufte er elegante, friske, naturlige og feminine.

Vælg mellem parfumer med økologisk indhold og vegansk indhold. Du kan bestille lige den eller de parfumer du ønsker her på Helsam.dk. Hvis du bestiller online, kan du få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik.

Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker. Vi giver gerne gode råd og personlig vejledning i dit valg af parfume.