Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Homøopati

Homøopati

Se vores store udvalg af homøopatiske produkter her på siden – vi forhandler et stort udvalg fra kendte mærker som f.eks. Allergica, A. Vogel, Dr. Bach og Holistica. Læs mere om homøopati nederst på siden. 
Sortér efter

Homøopati – hvad er det, og hvad kan du bruge det til?

Hvad er homøopati?

Homøopati er en alternativ behandlingsform, hvor små doser af udvalgte ekstrakter kan bidrage til balance i både krop og sind. Homøopatiske lægemidler er udvundet af råstoffer fra naturen, hvorefter stoffet bliver fortyndet ad flere omgange – enten med alkohol eller vand. Derefter kan det som dråber dryppes i vand og indtages. Homøopati er sammensat af de græske ord ”homois” der betyder lignende og ”pathos” der betyder lidelse.

I Tyskland er homøopati utroligt populært, mens det her i Danmark vinder mere og mere frem. 

 

Hvad er homøopatiske lægemidler

Homøopati bygger på den tyske læge Samuel Hahnemanns teori fra 1700-tallet. Teorien er, at et stof i en stærkt fortyndet form, vil kunne behandle samme symptomer, som de symptomer stoffet ville give, hvis det indtages i normaldosis til en rask person. Stoffernes fortynding er for det meste angivet i decimalfortyndinger D, som angiver, hvor mange gange råstoffet er fortyndet 10 gange. D6 er altså fortyndet 10 gange i løbet af 6 trin.

D4, D6 og D12 er lave potenser, D30 er mellemhøj og D200 samt D1000 er høje potenser.

 

Populære homøopatiske produkter

Find inspiration blandt de allermest populære produkter, inden for den homøopatiske kategori:

 

Fordele ved homøopati

Homøopati er en alternativ og naturlig måde at bidrage til af genopbygning af balance i hele kroppen. I Danmark er der ikke angivet en virkning på de enkelte homøopatiske lægemidler. Derfor bør du altid tage kontakt til en homøopat, for at få god og sikker vejledning i brug og valg af homøopatiske produkter.
Du vil blive spurgt ind til symptomer, spise- og søvnvaner, fordøjelse, humør og hændelser i livet. Det er alt sammen noget homøopaten gør brug af, for at kunne finde frem til lige det homøopatiske lægemiddel der kan hjælpe dig bedst muligt.

Klassisk homøopati anvendes i mange forskellige sammenhænge. Ifølge ”Styrelsen for patientsikkerheds råd vedr. alternativ behandling”, gør folk brug af homøopati i forbindelse med bl.a.:

  • Smerter
  • Astma
  • Allergi
  • Fordøjelsesproblemer
  • Nervøsitet  

 

Hvordan kan homøopati indtages?

Homøopatiske lægemidler findes som dråber, drikkeampuller, sukkerkugler (globuli), tabletter og pulver. Den mest udbredte form er dog dråber. Husk kun at indtage det homøopatiske lægemiddel på den måde, og i de mængder, som produktet eller din homøopat beskriver.

 

Risici ved brug af homøopati

Homøopati er generelt meget sikkert at bruge. Koncentrationen af ekstrakterne er meget lav, og der er derfor ikke stor sandsynlighed for bivirkninger. Bemærk at der kan opstå første gangs forværring. Hvis du skulle opleve bivirkninger, bør du tage kontakt til din homøopat eller stoppe din brug af homøopatiske lægemidler. Hvis du ud over homøopatiske lægemidler, gør brug af lægemidler udskrevet af din praktiserende læge, bør du give lægen information herom.

Pligttekst: ”Alle homøopatiske lægemidler er uden godkendte terapeutiske indikationer. Søg læge hvis symptomerne ikke forsvinder ved brugen af dette lægemiddel”.

 

Hvor hurtigt virker homøopati?

Det er meget individuelt hvor hurtigt homøopati virker. Nogen oplever en effekt efter en uge, mens andre først oplever en virkning efter 2-4 uger. 

 

Køb homøopatiske produkter hos Helsam

Hos Helsam finder du homøopatiske produkter fra mange forskellige producenter. Gå på opdagelse i udvalget fra Allergica, Dr. Bach, Dr. Reckeweg, Enerlein & Spenglersan, Heel, Holistica og Pekana. Kom ind i en af vores butikker og se mere, eller find dine produkter online og få dem sendt gratis til din nærmeste Helsam butik.

Er du medlem af vores kundeklub, Club Overskud? Som medlem optjener du 5% i bonus på alle køb over 300 kr. Bonuspointene kan du bruge i vores butikker og online på helsam.dk. Derudover får du adgang til konkurrencer, spændende artikler og gode tilbud. Bliv medlem af Club Overskud – det er helt gratis.