Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Chlorella og spirulina

Chlorella og spirulina findes som kosttilskud. Køb dit chlorella eller spirulina kosttilskud her på siden. 

Sortér efter
20 produkter
Sortér efter

Din guide til chlorella og spirulina

Chlorella og spirulina er to algearter, der indeholder forskellige næringsstoffer. Hos Helsam finder du Chlorella og spirulina som både pulver, kapsler og the. Men hvorfor har Helsam et så stort udvalg? Og hvad gør chlorella og spirulina egentlig? Læs med her, og bliv klogere. 

 

Hvorfor er chlorella sundt?

Chlorella er en grøn ferskvandsalge fra Japan. Her er algen blevet yderst populært i løbet af de sidste år, og den bruges eksempelvis som kosttilskud. Der findes flere arter af chlorella, og de mest anvendte til kosttilskud er chlorella vulgaris og chlorella pyrenoidosa. Chlorella indeholder en stor del klorofyl, hvilket er det, der giver algen dens grønne farve. Klorofyl lyder måske ukendt, men du har helt sikkert støt på stoffet mange gange i dit liv, da klorofyl også findes i Spinat, grøn byg og mange andre, grønne grøntsager.

Du kan med fordel blande chlorella i en dine smoothies eller juicer eller give din krop et protein-boost med chlorella pulver.

 

Hvorfor er spirulina sundt?

Det er ikke uden grund at spirulina findes som kosttilskud.
Spirulina er en blågrøn alge, nærmere bestemt en cyanobakterie. Den algeart, som spirulina tilhører, var en af de første livsformer, der kom frem på jorden for mange milliarder år siden. I gamle dage blev algen spist af aztekerne i Mexico, og i dag bruges den stadig som spise.

Spirulina vokser vildt i mange søer, og for at kunne have nok til kosttilskud, dyrkes den også i damme. Vandet skal være meget alkalisk for at algen kan vokse der, hvilket betyder, at vandet skal være basisk – ligesom vores drikkevand. Det alkaliske vand gør, at mange andre mikroorganismer ikke kan leve i vandet. 

 

Hvad er forskellen på chlorella og spirulina?

Hvis man tager et kig på henholdsvis chlorella og spirulina, så vil farveforskellen hurtigt være indlysende: Chlorella en grøn alge og spirulina er en blågrøn alge.

Denne forskel er ikke kun æstetisk, og chlorellas rene grønne nuance betyder, at den også indeholder mere klorofyl i forhold til spirulina. Hvis vi dykker mere ned i de to algers sammensætning, så indeholder chlorella flere svære stoffer, hvilket gør den svær at nedbryde for mennesker. Derfor er den grønne alge igennem en større behandlingsproces, før den præsenteres for mennesker og deres fordøjelsessystem. Denne proces koster mange penge, hvilket betyder, at chlorella oftest koster lidt mere end spirulina. Efter den lange behandlingsproces er algerne dog meget ens.

Både chlorella og spirulina er derfor gode kosttilskud, der komplimenterer hinanden godt. Hvis du derfor vil være sikker på et godt produkt, kan du prøve produkter med begge alger i. På den måde får du et tilskud, der bidrager til en bedre balance for din krop.

 

Opskrifter med chlorella og spirulina

Du kan starte dagen med en sund og smagfuld smoothie, f.eks. med Greens & Mango smootien eller Mean Machine smoothien. Opskrifterne er lette at gå til, og det kræver ikke mange ingredienser, før du står med en lækker smoothie i hånden. Du kan også sagtens udskifte spirulina med chlorella i opskrifterne. Det kan også være, at du selv kender nogle opskrifter, hvor chlorella eller spirulina kunne være perfekte i, og så er det bare at gå i gang. Spirulina og Chlorella kan nemlig røres i smoothies, juicer og mange andre væsker.

 

Kosttilskud fra mærkevarer

Hos Helsam finder du mange højkvalitets mærker, der forhandler chlorella og spirulina. Du finder også kvalitetsprodukter, som f.eks. algekombination af chlorella og spirulina fra blandt andet NDS. Her sammensætter NDS algerne med forskellige urter, som blandt andet rosmarin.

 

Chlorella og spirulina hos Helsam

Spirulina og chorella fås både som pulver og som tabletter. Pulver er perfekt til fx smoothies med frugt og grønt, men det kan også sagtens bare opløses i vand og drikkes alene. Tabletterne er mere til dig, der er på farten og ikke har tid til at blande din egen smoothies. Begge varianter virker dog lige godt, så derfor er det bare med at købe det produkt, der passer bedst til dig og din livsstil.

Hvis du er tvivl om noget eller har spørgsmål om vores mange produkter med chlorella og spirulina, er du altid velkommen til at kontakte os eller besøge os i en af vores mange butikker. Vores dygtige personlige står klar til at hjælpe dig med dit næste køb. Husk også, at du altid kan få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Det er både nemt og gratis.