Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Chlorella og spirulina

Din krop har hver dag brug for mange forskellige vitaminer og mineraler. Hvert vitamin og mineral bidrager individuelt og sammen til at alle kroppens funktioner fungerer optimalt. For at øge dit indtag af de vigtige næringsstoffer, kan du med fordel indtage chlorella og spirulina – enten hver for sig, eller sammen.

Chlorella og spirulina er gode supplementer til vegetarkost, til ældre og svækkede, sportsfolk og ikke mindst til slankekure, da det er en god kilde til protein. Indholdet af B12 er desuden interessant for vegetarer, da det kan være svært at få B12 nok gennem en vegetabilsk kost.
Men hvorfor er det, at chlorella og spirulina er så sundt, og hvor kommer de fra?
Læs mere herunder, og find ud af næsten alt om chlorella og spirulina.

Hvorfor er chlorella sundt? | Hvorfor er spirulina sundt?
Opskrifter med spirulina | Chlorella og spirulina hos Helsam

Vis som
29 produkter
Vis som

Din guide til chlorella og spirulina

Hvorfor er chlorella sundt?

Chlorella er en grøn ferskvandsalge fra Japan, hvor det er yderst populært som kosttilskud. Der findes flere arter af chlorella, og de mest anvendte er chlorella vulgaris og chlorella pyrenoidosa. Chlorella indeholder en stor del klorofyl, der giver algen dens grønne farve, og den kan anvendes i forbindelse med forstoppelse som udrensning og til at forbedre tarmfloraen, samt mod dårlig ånde og kropslugt.
Chlorella er sammensat af mange sunde næringsstoffer, herunder protein der bidrager til at kroppen kan fungere optimalt. Du kan med fordel blande chlorella i en lækker smoothie eller juice, og give din krop et protein-boost. Udover protein indeholder Chlorella også vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyrer. 

Hvorfor er spirulina sundt?

Det er ikke uden grund at spirulina findes som kosttilskud.
Spirulina er en blågrøn alge nærmere bestemt en cyanobakterie, og er rig på vitaminer og mineraler som B-vitaminer, jern og calcium. Derudover indeholder algen alle de essentielle aminosyrer og har derfor et højt proteinindhold, og så er den en god kilde til omega-6-fedtsyren GLA (gammalinolensyre). GLA fedtsyren dannes ud fra linolsyre i kroppen, men det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at tilføre kroppen noget ekstra.

Spirulina vokser vildt i mange søer, og for at kunne have nok til kosttilskud, dyrkes den også i damme. Vandet skal være meget alkalisk for at algen kan vokse der, hvilket også betyder, at mange andre mikroorganismer ikke kan leve i vandet. Historien for spirulina er ret så lang. Den type alge som spirulina tilhører, var en af de første livsformer der kom frem på jorden for mange milliarder år siden. Derudover blev algen spist af aztekerne i Mexico for over 500 år siden. I dag bruges den stadig som spise, da næringsindholdet som nævnt er utrolig højt.

Opskrifter med spirulina

Du kan starte dagen med en sund og smagfuld smoothie, der er fuld af vitaminer, mineraler og andre sunde næringsstoffer. Få masser af energi til dagens aktiviteter og opgaver med Greens & Mango smootien eller Mean Machine smoothien. Opskrifterne er lette at gå til, og det kræver ikke mange ingredienser før du står med en lækker smoothie i hånden. Du kan også bruge chlorella i opskrifterne, eller måske kender du nogle andre opskrifter hvor chlorella eller spirulina kunne være perfekte i.

Chlorella og spirulina hos Helsam

Spirulina og chorella fås både som pulver og som tabletter. Pulver er perfekt til fx smoothies med frugt og grønt, men det kan også sagtens bare opløses i vand og drikkes alene. Chlorella og spirulina – fås også i økologiske varianter. Husk du altid kan få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Har du spørgsmål eller er du i tvivl om noget? Du er velkommen til at kontakte os eller besøge os i en af vores mange butikker. Vi er klar til at hjælpe dig i dit næste køb.