Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Chlorella og spirulina

Din krop har hver dag brug for mange forskellige vitaminer og mineraler. Hvert vitamin og mineral bidrager individuelt og sammen til at alle kroppens funktioner fungerer optimalt. For at øge dit indtag af de vigtige næringsstoffer, kan du med fordel indtage chlorella og spirulina – enten hver for sig, eller sammen.
Chlorella og spirulina er gode supplementer til vegetarkost, til ældre og svækkede, sportsfolk og ikke mindst til slankekure, da det er en god kilde til protein. Indholdet af B12 er desuden interessant for vegetarer, da det kan være svært at få B12 nok gennem en vegetabilsk kost.
Men hvorfor er det, at chlorella og spirulina er så sundt, og hvor kommer de fra?
Læs mere herunder, og find ud af næsten alt om chlorella og spirulina.

Hvorfor er chlorella sundt? | Hvorfor er spirulina sundt? | Hvad er forskellen på chlorella og spirulina?
Opskrifter med chlorella og spirulina | Kosttilskud fra mærkevarerChlorella og spirulina hos Helsam

Sortér efter
27 produkter
Sortér efter

Din guide til chlorella og spirulina

Chlorella og spirulina er to plantearter, der er sprængfyldte med vitaminer, mineraler og antioxidanter. Hos Helsam finder du Chlorella og spirulina som både pulver, kapsler og the. Men hvorfor har Helsam et så stort udvalg? Og hvad gør chlorella og spirulina egentlig? Læs med her, og bliv klogere. 

 

Hvorfor er chlorella sundt?

Chlorella er en grøn ferskvandsalge fra Japan. Her er algen blevet yderst populært i løbet af de sidste år, og den bruges eksempelvis som kosttilskud. Der findes flere arter af chlorella, og de mest anvendte til kosttilskud er chlorella vulgaris og chlorella pyrenoidosa. Chlorella indeholder en stor del klorofyl, hvilket er det, der giver algen dens grønne farve. Klorofyl lyder måske ukendt, men du har helt sikkert støt på stoffet mange gange i dit liv, da klorofyl også findes i Spinat, grøn byg og mange andre, grønne grøntsager. Men klorofyl kan meget mere end at give farve, og stoffer er blandt gavnligt for dit immunsystem og din fordøjelse. Derfor kan chlorella eksempelvis anvendes i forbindelse med forstoppelse, som en udrensningskur, eller som et middel, der forbedrer tarmfloraen.
Chlorella er sammensat af mange sunde næringsstoffer, herunder protein, der bidrager til at kroppen kan fungere optimalt. Du kan med fordel blande chlorella i en dine smoothies eller juicer eller give din krop et protein-boost med chlorella pulver. Udover protein indeholder Chlorella også vitaminer, mineraler og omega-3 fedtsyrer. 

 

Hvorfor er spirulina sundt?

Det er ikke uden grund at spirulina findes som kosttilskud.
Spirulina er en blågrøn alge, nærmere bestemt en cyanobakterie, der er rig på vitaminer og mineraler som B-vitaminer, jern og calcium. Den algeart, som spirulina tilhører, var en af de første livsformer, der kom frem på jorden for mange milliarder år siden. I gamle dage blev algen spist af aztekerne i Mexico, og i dag bruges den stadig som spise, da næringsindholdet er utrolig højt. Spirulina indeholder nemlig alle de essentielle aminosyrer, hvilket giver den et højt proteinindhold. Samtidig er algen også en god kilde til omega-6-fedtsyren GLA – også kaldet gammalinolensyre. GLA fedtsyren dannes naturligt ud fra linolsyre i kroppen, men det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at tilføre kroppen noget ekstra gennem kosttilskud.
Spirulina vokser vildt i mange søer, og for at kunne have nok til kosttilskud, dyrkes den også i damme. Vandet skal være meget alkalisk for at algen kan vokse der, hvilket betyder, at vandet skal være basisk – ligesom vores drikkevand. Det alkaliske vand gør, at mange andre mikroorganismer ikke kan leve i vandet. 

 

Hvad er forskellen på chlorella og spirulina?

Hvis man tager et kig på henholdsvis chlorella og spirulina, så vil farveforskellen hurtigt være indlysende: Chlorella en grøn alge og spirulina er en blågrøn alge. Denne forskel er ikke kun æstetisk, og chlorellas rene grønne nuance betyder, at den også indeholder mere klorofyl i forhold til spirulina. Hvis vi dykker mere ned i de to algers sammensætning, så er indeholder chlorella flere svære stoffer, hvilket gør den svær at nedbryde for mennesker. Derfor er den grønne alge igennem en større behandlingsproces, før den præsenteres for mennesker og deres fordøjelsessystem. Denne proces koster mange, hvilket betyder, at chlorella oftest koster lidt mere end spirulina. Efter den lange behandlingsproces er algerne dog meget ens i forhold til deres gavn. Begge alger har et højt indhold af protein, de er gode kilde til protein og indeholder begge klorofyl, som gavner flere af kroppens processer.
Både chlorella og spirulina er derfor gode kosttilskud, der komplimenterer hinanden godt. Hvis du derfor vil være sikker på et god og næringsrigt produkt, kan du prøve produkter med begge alger i. På den måde får du  et tilskud, der bidrager til en bedre balance for din krop med algernes høje indhold af både protein og klorofyl.

 

Opskrifter med chlorella og spirulina

Du kan starte dagen med en sund og smagfuld smoothie, der er fuld af vitaminer, mineraler og andre sunde næringsstoffer. Få masser af energi til dagens aktiviteter og opgaver med Greens & Mango smootien eller Mean Machine smoothien. Opskrifterne er lette at gå til, og det kræver ikke mange ingredienser, før du står med en lækker smoothie i hånden. Du kan også sagtens udskifte spirulina med chlorella i opskrifterne. Det kan også være, at du selv kender nogle opskrifter, hvor chlorella eller spirulina kunne være perfekte i, og så er det bare at gå i gang. Spirulina og Chlorella kan nemlig røres i smoothies, juicer og mange andre væsker.

 

Kosttilskud fra mærkevarer

Hos Helsam finder du mange højkvalitets mærker, der forhandler chlorella og spirulina. Blandt andet kan du få et kosttilskud med chlorella fra Pukka, der rigt på vitamin B12, som bidrager til et normalt energistofskifte, og vitamin D, som bidrager til immunsystemets normale funktion. Pukka er et velkendt mærke, der også tilbyder en serie af økologiske produkter såsom te, kosttilskud og meget mere. Du finder også højkvalitetsprodukter, som blandt andet algekombinationer af chlorella og spirulina fra blandt andet NDS. Her sammensætter NDS algerne med forskellige urter, som blandt andet rosmarin, hvilket giver et næringsrigt kosttilskud.

 

Chlorella og spirulina hos Helsam

Spirulina og chorella fås både som pulver og som tabletter. Pulver er perfekt til fx smoothies med frugt og grønt, men det kan også sagtens bare opløses i vand og drikkes alene. Tabletterne er mere til dig, der er på farten og ikke har tid til at blande din egen smoothies. Begge varianter virker dog lige godt, så derfor er det bare med at købe det produkt, der passer bedst til dig og din livsstil.

Hvis du er tvivl om noget eller har spørgsmål om vores mange produkter med chlorella og spirulina, er du altid velkommen til at kontakte os eller besøge os i en af vores mange butikker. Vores dygtige personlige står klar til at hjælpe dig med dit næste køb. Husk også, at du altid kan få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Det er både nemt og gratis.