Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Knogler og led

Vi glemmer ofte hvor meget vores knogler og led betyder for vores velbefindende, indtil de pludseligt begynder at værke og gøre ondt. Uanset årsagen, så kan nogle af symptomerne ofte mildnes med lidt ekstra hjælp i form af kosttilskud. Se vores store udvalg af kosttilskud til knogler og led her på siden. Vil du gerne vide mere om knogler og led, kan du læse meget mere nederst på denne side.

Sortér efter
32 produkter
Sortér efter

Knogler og led

Kort om knogler

Kroppen består af 206 knogler som tilsammen kaldes for skelettet. De mange knoglernes funktioner er at holde sammen på kroppen, holde kroppen oprejst ved at yde støtte og samtidig beskytte kroppens organer. 

Alle dine knogler er faktisk levende. De består nemlig af utroligt mange celler. Knoglerne fungerer også som depot for mineralerne calcium og fosfat. Det er almindeligt kendt at calcium vedligeholder normale knogler, men en række andre vitaminer og mineraler vedligeholder også knoglerne.

I knoglernes midte findes en blød masse, nemlig knoglemarven, hvor nye blodceller produceres. Der sker altså en masse i og omkring knoglerne, hvilket også tydeliggør, hvor vigtigt det er at vedligeholde knoglerne hver dag gennem hele livet. 

 

Kort om led

Leddene findes overalt i kroppen hvor de fungerer som bindeled mellem knoglerne. Når man taler om led, er der forskellige typer som har hver deres funktion og bevægelighed. Der findes hængselsled, kugleled, drejeled, saddelled, ægled, glideled og facetled.

Det lyder måske lidt uoverskueligt med så mange forskellige led, men bare rolig, vi har gjort det lidt nemmere at skelne dem fra hinanden:

  • Hængselsled er de led som findes i fingre og tæer. De kan kun bevæge sig i ét plan, nemlig når du bøjer og strækker finger eller tå.
  • Kugleled findes i skuldre og hofter og tillader bevægelighed i mange retninger. 
  • Drejeled findes i albuerne og gør det muligt at dreje underarmen. På den måde kan hænderne vendes og drejes efter behov. 
  • Saddelled kan lave to bevægelser vinkelret på hinanden og findes bl.a. i tommelfingerens rodled. 
  • Ægled er bl.a. at finde i håndleddet og ved den sidste nakkehvirvel inden kraniet. Navnet kommer af, at æggeleddets bevægelighed kan sammenlignes med et æg i et æggebæger. 
  • Glideled kan bevæge sig i form af to parallelforskydninger og en vinkelbevægelse. Leddet ligner nærmest to plader som glider mod hinanden. Glideled findes bl.a. i anklerne og mellem ryghvirvlerne.
  • Facetled findes i ryggen hvor de forbinder rygsøjlens hvirvler. 

 

Samspillet mellem knogler og led

Knogler og led er i et konstant samspil, både når du sidder ned, går, løber, arbejder og andet. Derfor sker det også fra tid til anden, at smerter og andre problemer opstår i leddene. 

Smerter og inflammation i knogler og led kan opstå på grund af belastning i forbindelse med arbejde eller sport, eller det kan simpelthen være et langt livs tro tjeneste, der gør at der pludseligt er slid og inflammation på spil.

Er der vedvarende smerter, er det altid vigtigt først at søge egen læge, så der kan stilles en diagnose og gives den rette behandling, så skaden ikke forværres yderligere. 

 

Populære kosttilskud til knogler og led

MoveFlex fra Biosym indeholder bl.a. C-vitamin og mangan.
Free Flex Active fra Mezina er sammensat af spændende urter, bl.a. djævleklo og katteklo, som bidrager til vedligehold af fleksible led.
Boswellia fra Natur-Drogeriet indeholder udelukkende boswellia gummiharpiks. Boswellia kan bidrage til sunde led og god ledkomfort.

 

Køb kosttilskud til knogler og led hos Helsam 

Hos Helsam finder du et bredt udvalg af kosttilskud der understøtter og bidrager til sunde og normale knogler og led. Find kosttilskud fra de bedste mærker som Biosym, Glyc, NDS, Natures Own og Mezina.

Hvis du bestiller online, kan du vælge at få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Er du i tvivl om hvilket kosttilskud, der passer til netop din problemstilling, så er det altid en god idé at kigge forbi din lokale helsekostbutik, hvor du kan få personlige råd og vejledning af faguddannede helsekostvejledere.

Er du medlem af vores kundeklub, Club Overskud? Som kundeklubmedlem får du adgang til gode tilbud og spændende konkurrencer. Derudover optjener du point i forbindelse med alle dine køb. Du kan bruge dine point til at opnå rabat på fremtidige køb hos Helsam – både i vores butikker og på helsam.dk. Bliv medlem af Club Overskud i dag – det er helt gratis