Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Perikon

Perikon, også kaldet prikbladet perikon og Johannesurt, er en plante der bruges som te eller urt, pulveriseret i kapsler som kosttilskud eller også standardiseret som et lægemiddel. Flere af perikon kosttilskuddene finder du her på Helsam.dk og i vores butikker. Læs meget mere om perikon nederst på siden.
Sortér efter
3 produkter
Sortér efter

Perikon: Find de bedste produkter her

Hvad er perikon?

Perikon er en plante der vokser vildt i både Europa og det vestlige Asien. I Danmark vokser den i vejkanter og i lysåbne skove. Planten er 30-80 cm. høj, og får smukke gule blomster. Mange kender perikon ingrediens i en kryddersnaps, men den bruges også i kosttilskud.

 

Hvad kan perikon bruges til?

Tørret perikon bruges bl.a. til te, i snapse og tonikum. Hvis du gerne vil nyde en kop varm te med perikon, eller bruge urten i din hjemmelavede kryddersnaps eller tonikum, kan du f.eks. bruge tørret perikon fra Natur-Drogeriet.

Pulveriseret perikon i kapselform findes som kosttilskud. Du finder også naturlægemidlet Velzina i vores sortiment, som har en positiv effekt på nedtrykthed, modløshed og tristhed. Dette kan du læse mere om i næste afsnit herunder.

 

Hvad er perikon godt for?

Perikon bidrager til mental sundhed og følelsesmæssig balance. Indtages anden lægeordineret medicin må perikon kun bruges i samråd med din læge, da perikon kan have indvirkning på effekten af andre typer medicin. Perikon kan naturligvis aldrig benyttes i stedet for psykoterapeutisk behandling.

Døjer du med mild nedtrykthed, modløshed eller tristhed, er det naturlægemidlet Velzina Hypericum du skal vælge. 

 

Perikon som naturlægemiddel

Et naturlægemiddel godkendes af Lægemiddelstyrelsen og har derfor en dokumenteret virkning.  

Velzina Hypericum 231-333 mg. Velzina Hypericum indeholder 143-333 mg ekstrakt af prikbladet perikon urt, hvilket svarer til 600 mcg hypericin/pseudohypericin, som igen svarer til ca. 900 mcg total-hypericin. Læs altid indlægssedlen og rådfør dig med din læge.

Velzina Hypericum påvirker omsætningen af serotonin og kan bruges ved nedtrykthed, modløshed og tristhed. 

Naturlægemiddel ved nedtrykthed, modløshed og tristhed.
Perikon - det naturlige indhold i Velzina kapsler - påvirker omsætningen af stoffet serotonin og har været anvendt i mange år ved de nævnte følelsesmæssige ubalancer. Produktet indeholder perikon og kan uden recept anvendes af alle voksne og unge over 12 år. Dosering er kun en kapsel dagligt.

Ekstrakt af prikbladet perikon urt (Hypericum perforatum
L. herba rec.) 143-333 mg, svarende til 600 mcg
hypericin/pseudohypericin, svarende til cirka 900 mcg total-hypericin.

Velzina. Indikationer: Naturlægemiddel ved nedtrykthed, modløshed og tristhed. Bivirkninger: Lysfølsomhedsreaktioner i form af hudkløe og rødme af huden kan forekomme, fortrinsvis hos personer med lys hud. Særlige advarsler og forsigtighedsregler vedrørende brugen: Hvis der ikke opnås effekt indenfor 4-6 uger, bør behandlingen ikke fortsætte. Forsigtighed bør udvises ved samtidig indtagelse af perikon og andre lægemidler. Graviditet og amning: Kan ikke anbefales. Pakninger: 30 kapsler og 90 kapsler. Læs vejledningen på indlægssedlen omhyggeligt. MT nr. 6164598 

 

Modigen Vitacare - Vitacare modigen naturlægemiddel ved nedtrykthed, modløshed og tristhed

· Ekstrakt af prikbladet perikon.
· 1 kapsel indeholder: 270 mg ekstrakt (som tørekstrakt) af Hypericum perforatum L., herba (svarende til 945 – 1620 mg (Perikon) svarende til 0,29 – 0,90 mg total-hypericin og min. 17,3 mg flavonoider.

 

Perikon i haven

Er du stødt på perikonplanten eller perikonbusken, så er det ikke så underligt. Busken er nemlig meget almindelig og er at finde i mange havecentre. Perikonbusken trives bedst i sol/halvskygge og får store flotte blomster i juni – september. Størrelsesmæssigt bliver busken op til 1 meter høj og 0,7 meter bred.

 

Køb perikon hos Helsam 

Hos Helsam finder du perikon som tørrede urter og som kosttilskud fra mærker som Natur-Drogeriet og Camette. Du finder også naturlægemidlet Velzina.

Bestil online og få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er også mere end velkommen i vores butikker, hvor vi altid står klar til at give dig gode råd og personlig vejledning i forbindelse med dit næste køb af kosttilskud eller andre helsekostprodukter.