Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Calcium og Magnesium

Calcium, også kaldet kalk, er et mineral der er utrolig vigtigt i opretholdelsen af sunde og normale knogler. For at kroppen optager og bruger calcium bedst muligt, er det en god idé, at kroppen også får magnesium tilført. Magnesium bidrager også til at vedligeholde normal knogler og tænder, men derudover spiller magnesium en vigtig rolle i celledelingsprocessen. En stor del af den calcium og magnesium du har behov for, optager du gennem en sund og varieret kost. Dog kan nogle mennesker have behov for et ekstra tilskud af et eller begge mineraler.

 

Sortér efter
24 produkter
Sortér efter

Den ultimative guide til Calcium og Magnesium

Hvorfor er calcium vigtigt?

Kroppen indeholder ca. 1 kg. calcium, hvoraf meget af det er bundet til knoglerne. Derfor skal kroppen gerne have tilført calcium dagligt. Heldigvis findes calcium naturligt i mange fødevarer, og de fleste opnår den anbefalede daglige indtagelse herigennem. Calcium optages bedre af kroppen hvis det tages sammen med magnesium og D-vitamin. Calcium skal ud til alle kroppens celler, og magnesium er med til at sørge for, at det når derud. Derudover hjælper D-vitaminet kroppen med at optage calcium.

Det er vigtigt at indtage calcium dagligt, da kroppen hver dag udskiller calcium gennem urin og sved, og bliver tabet ikke erstattet, fører det til tab af calcium fra knoglerne.

Calcium bidrager også til et normalt energistofskifte, så du kan møde dagen og dens opgaver med god energi.

Naturlige kilder til calcium

Du opnår den største indtagelse af calcium gennem en sund og varieret kost. Mængden af calcium varierer meget fra fødevare til fødevare, og der er stor forskel på hvor meget kroppen optager fra de forskellige produkter. Calcium findes naturligt i mælkeprodukter som mælk og ost, i grøntsager som broccoli og bønner, i fede fisk samt fuldkornsprodukter som havregryn og rugbrød. Disse fødevarer er dem der har det største indhold af mineralet – størstedelen af andre fødevarer indeholder også calcium.

Calcium findes også i det vand vi dagligt drikker. Gennemsnitligt indeholder det danske vand 12 mg calcium pr. 100 milliliter. Ved at drikke de dagligt anbefalede mængder vand, kan du opnå en del af den calcium kroppen har behov for.

Eftersom danskerne opnår det største daglige indtag af calcium gennem mælkeprodukter, er det vigtigt at du undersøger alternativer, hvis du ikke kan tåle mælkeprodukter, eller du har fravalgt dem af en anden 
årsag. Det kan være gennem et af de calciumtilskud du finder her hos Helsam. 

 

Hvor meget calcium har jeg brug for?

Der er forskel på hvor meget calcium kvinder og mænd har brug for at indtage dagligt.
Se anbefalingerne for det daglige calciumindtag i forhold til alder her:

1-5 år – 600 mg dagligt for både drenge og piger
6-9 år – 700 mg dagligt for både drenge og piger
10-17 år – 900 mg dagligt for både drenge og piger
Kvinder og mænd fra 18 år – 800 mg dagligt.
Gravide og ammende bør få 900 mg dagligt.

Vær opmærksom på, at de generelle anbefalinger kan ændre sig. Følg altid den anbefalede daglige dosis som står angivet på det enkelte kosttilskud.

 

Find det rigtige calcium produkt til dig, hos Helsam

Hos Helsam finder du mange forskellige calcium/magneisumtilskud, både med og uden D-vitamin.
Der er tilskud i form af almindelige tabletter, kapsler, pulver samt tyggetabletter. Hvad enten du har fået konstateret for lavt indhold af calcium, eller blot ønsker at supplere din daglige kost, har vi et produkt til dig. Køb det calcium- eller magnesium kosttilskud der passer til dig behov og få leveret i løbet af få dage.