Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Chrom

Der findes utroligt mange mineraler i vores krop. Alle mineraler arbejder sammen om at gøre din krop fuldt funktionsdygtig. Et af mineralerne er chrom/krom der blev opdaget af franskmanden L.N. Vauquelin tilbage i 1797. Der findes to former for chrom: det ene er trivalent chrom der findes i fødevarer, og det andet er heksavalent chrom der findes på industrielle arbejdspladser. Det heksavalente chrom er giftigt, og derfor anvendes det naturligvis ikke i kosttilskud. Her på siden kan du læse alt om chrom, og hvorfor det er et vigtigt mineral for din krop.

Sortér efter
6 produkter
Sortér efter

Chrom: Alt, du skal vide

Hvad bruger kroppen chrom til?

Chrom er et essentielt mineral der bidrager til at din krop fungerer optimalt. I menneskekroppen findes chrom som et spormineral, hvilket betyder, at det kun findes i meget små mængder. Chrom bidrager bl.a. til en normal omsætning af makronæringsstoffer (kulhydrater, sukker og fedt), og til at vedligeholde et normalt blodsukkerniveau. Et ustabilt blodsukker kan resultere i dårligt humør, træthed og en større trang til sukker. Jo mere sukker du spiser, jo større er dit behov faktisk for chrom. Det betyder dog ikke at du skal indtage mere chrom end den dagligt anbefalede dosis.

 

Hvor meget chrom har du brug for?

Det er forskelligt hvor meget chrom du har behov for, og derfor anbefaler vi at du læser den anbefalede daglige dosis på produktet. På den måde er du sikker på hverken at få for lidt eller for meget. Chrom er med til at holde dit blodsukker i balance ved at insulinet udnyttes bedre.

 

Naturlige kilder til chrom

Chrom findes i mange forskellige fødevarer, men ikke i særligt store mængder. Derfor er det vigtigt at du spiser varieret for at få dit behov dækket. Ellers er det en god idé at gøre brug af et chrom kosttilskud.
Nogle af de fødevarer der indeholder chrom er kød, ost, nødder, fuldkornsprodukter, skaldyr og mørk chokolade. Der findes også chrom i andre fødevarer, men lige disse er dem med det højeste indhold af mineralet.

Chrom findes både som organisk og uorganisk. Den organiske chrom er lavet naturligt, hvorimod den uorganiske er fremstillet syntetisk. Den mad vi spiser, indeholder ofte en blanding af både organisk og uorganisk chrom. Den organiske chrom er lettest for kroppen at optage, hvor op til hele 20 % optages, mens den uorganiske chrom har en optagelighed på kun 0,1 % - 2 %. Derfor er det selvfølgelig bedst, hvis du vælger chrom tilskud der består af organisk chrom – disse finder du her på Helsam.dk.

 

Køb chrom hos Helsam

Hos Helsam finder du kosttilskud med chrom. Vi har chrom tilskud til veganere, chrom tilskud med andre tilsatte mineraler og vitaminer, samt chrom tilskud i forskellige styrker. Vælg det produkt du ønsker, og husk du kan få det leveret gratis til din nærmeste Helsam butik, hvis du bestiller online.

Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker, hvor vi altid står klar til at give dig gode råd og personlig vejledning i dit næste køb.