Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Kalk og D-vitamin

Kalk, også kaldet calcium, er det mineral vi har mest af i kroppen. Hele 99 % af kroppens kalkindhold er lagret i kroppens knogler. Den resterende ene procent kalk bidrager også til en række funktioner i kroppen, herunder en normal muskelfunktion, et normalt energistofskifte og normal celledeling. Derfor er det altså vigtigt at du får tilført nok kalk til din krop – ikke kun i perioder, men hver dag gennem hele livet.

Sortér efter
22 produkter
Sortér efter
Tilbud
UniKalk Forte
Populært produkt
139,95 DKK
128,95 DKK
Spar 11,00 DKK

Alt du skal vide om kalk og D-vitamin

Hvorfor tage kalk og D-vitamin?

Kroppen indeholder ca. 1 kg. kalk, hvoraf meget af det er bundet til knoglerne. Knoglevævet er et levende væv, der nedbrydes og opbygges gennem hele livet, og ca. 10 % af knoglevævet fornyes hvert år. Derfor skal kroppen gerne have tilført kalk dagligt. Heldigvis findes kalk naturligt i mange fødevarer, og de fleste opnår den anbefalede daglige indtagelse herigennem.

Kalk optages bedre af kroppen hvis det tages sammen med D-vitamin. D-vitaminet hjælper kroppen med at optage kalk fra tarmene. På den måde opnår du den største effekt, og mest muligt kalk optages af din krop.

Det er vigtigt at indtage kalk dagligt, da kroppen hver dag udskiller kalk gennem urin og sved, og bliver tabet ikke erstattet, fører det til tab af kalk fra knoglerne. Kalk bidrager også til et normalt energiniveau, så du kan møde dagen og dens opgaver med god energi.

 

Hvem bør tage kalk og D-vitamin?

Næsten alle kan gøre brug af et kosttilskud med kalk og D-vitamin - især hvis du ikke spiser varieret, eller ikke får dit kalkbehov dækket gennem kosten. Da vores knogler genopbygges gennem hele livet, er det vigtigt at få nok kalk både som barn og voksen – hver dag.

 

Hvor meget kalk og D-vitamin bør du tage?

Det er meget forskelligt, hvor meget kalk du har behov for. Dit køn, din alder og dine spisevaner spiller en stor rolle. Hvis du f.eks. ikke spiser mejeriprodukter, går du glip af en stor den af det daglige kalkindtag. Kalk finder du også i grøntsager som broccoli og bønner, og fuldkornsprodukterne havregryn og rugbrød.

På de enkelte produkter, kan du læse hvor meget kalk du bør indtage dagligt. De anbefalede daglige doser, kan ændre sig, så følg derfor altid produktets anvisninger.

 

Naturlige kilder til kalk

Du opnår den største indtagelse af calcium gennem en sund og varieret kost. Mængden af calcium varierer meget fra fødevare til fødevare, og der er stor forskel på hvor meget kroppen optager fra de forskellige produkter. Calcium findes naturligt i mælkeprodukter som mælk og ost, i grøntsager som broccoli og bønner, i fede fisk samt fuldkornsprodukter som havregryn og rugbrød. Disse fødevarer er dem der har det største indhold af mineralet – størstedelen af andre fødevarer indeholder også calcium.

Calcium findes også i det vand vi dagligt drikker. Gennemsnitligt indeholder det danske vand 12 mg calcium pr. 100 milliliter. Ved at drikke de dagligt anbefalede mængder vand, kan du opnå en del af den calcium kroppen har behov for.

 

Køb kalk (calcium) og D-vitamin hos Helsam

Du kan gå på opdagelse i vores sortiment af kosttilskud med kalk og D-vitamin.
Vælg det eller de produkter du finder bedst, og hvis du bestiller det online, kan du få det leveret gratis til din nærmeste Helsam butik.

Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker.
Vi vejleder dig gerne og giver dig gode råd i dit næste køb.