Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Naturlægemidler

Naturlægemidler

Vi har her samlet alle de populære naturlægemidler i de relevante underkategorier, for at gøre det lettere for dig at finde det helt rigtige lægemiddel til netop dit behov. Naturlægemidler kan betragtes som medicin til forebyggelse og behandling af lettere symptomer, man ikke normalt ville søge læge for.

Sortér efter

Naturlægemidler

Hvad er et naturlægemiddel?

Et naturlægemiddel er som navnet antyder, et lægemiddel med indhold af naturlige ingredienser. De naturlige ingredienser er som regel i form af tørrede plantedele, udtræk af planter samt andre naturlige stoffer. 

Ifølge den danske lovgivning er et naturlægemiddel defineret på følgende måde:

lægemidler, hvis aktive indholdsstoffer udelukkende er naturligt forekommende stoffer i koncentration, der ikke er væsentligt større end dem, hvori de forekommer i naturen”. – Lægemiddelstyrelsen.dk

I Danmark behøver naturlægemidler ikke at blive solgt og forhandlet på et apotek. Derimod er de kun godkendt til at behandle ”lette sygdomme”, med dertilhørende milde symptomer. 

Alle naturlægemidler skal godkendes af Lægemiddelstyrelsen, inden de kan sælges til forbrugeren. For at et naturlægemiddel kan godkendes, skal det leve op til en række krav i forhold til både fremstilling, kvalitet, sikkerhed og selvfølgelig naturlægemidlets virkning.

I Danmark er der i 2021 ca. 37 godkendte naturlægemidler, hvoraf vi hos Helsam forhandler et bredt udvalg af lægemidlerne. Du kan se den fulde og opdaterede liste på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside – vær opmærksom på, at linket åbner en excel-fil.

 

Er naturlægemidler og naturmedicin det samme?

Nej, naturlægemidler og naturmedicin er ikke det samme. Naturlægemidler godkendes af Lægemiddelstyrelsen, mens naturmedicin betegnes som et kosttilskud og altså en fødevare, hvor det er Fødevarestyrelsen der står for godkendelse og kontrol. 

 

Hvem kan bruge naturlægemidler og hvad er de godt for?

Et naturlægemiddel kan bruges af alle som produktet henvender sig til. Læs altid naturlægemidlets produktbeskrivelse, indlægsseddel, emballage eller kontakt forhandleren eller læge, inden du tager naturlægemidlet.
Unge, voksne og ældre kan gøre brug af naturlægemidler, hvis de oplever milde symptomer på lettere sygdomme. 

Du kan få naturlægemidler der hjælper for/mod:

  • Mere energi
  • Forkølelsessymptomer
  • Tunge, trætte og hævede ben
  • En normal fordøjelse
  • Nedtrykthed og modløshed
  • Overgangsalder og symptomer derpå
  • Smerter i led
  • En bedre søvn
  • Ubalance i underlivet
  • Vandladningsbesvær

 

Må et naturlægemiddel tages samtidig med almindelig medicin?

Er du i medicinsk behandling med andre lægemidler, bør du kontakte din læge, før du også gør brug af et naturlægemiddel. Det skyldes at et naturlægemiddel kan påvirke det andet lægemiddels effekt, hvilket din læge kan vejlede dig omkring. 

 

Køb naturlægemidler hos Helsam 

Køb dit naturlægemiddel hos Helsam – enten på helsam.dk eller i en af vores butikker fordelt over hele Danmark. Vi forhandlet et bredt udvalg af naturlægemidler som alle er godkendte af Lægemiddelstyrelsen.

Bestiller du online kan du få din ordre leveret fragtfri til din nærmeste Helsam-butik. Du kan selvfølgelig også vælge at få din ordre leveret til din bopæl eller en pakkeshop nær dig.

Du kan altid genkende et naturlægemiddel, da der udover anvendelse og dosering altid står anført et såkaldt MT-nummer (markedsføringsnummer) på emballagen. MT-nummeret gives af lægemiddelstyrelsen, når lægemiddelstyrelsen har godkendt naturlægemidlet. Et naturlægemiddel må aldrig erstatte lægebesøg og behandling, og det er vigtigt at læse indlægssedlen før brug.