Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Olie, plante

Olie, plante

De fleste kender hørfrøolie og kæmpenatlysolie, som populære planteolier. Du finder flere typer af veganske olier i kategorierne. Olierne kan bruges som de er på salaten, eller puttes i en sund og nærende smoothie eller juice.

Sortér efter

Olie, plante

Fedtsyrer er et meget vigtigt næringsstof for kroppen, og nogle af fedtsyrerne er essentielle og dermed livsnødvendige og kan ikke erstattes af andre. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på at få nok af de sunde fedtsyrer i kosten.

Planteolier indeholder typisk omega-3 fedtsyren ALA, der i kroppen omdannes til EPA og DHA, samt omega-6 fedtsyren GLA (gammalinolensyre).

  • GLA findes kun i store mængder i fødevarer, herunder kæmpenatlys.
  • ALA findes især i hørfrøolie, og da det omdannes til EPA og DHA i kroppen, kan det være en rigtig god ide for veganere og vegetarer at få et ekstra tilskud ALA, når de vælger at udelukke fisk fra kosten. 

Langt de fleste olier i vores sortiment er både økologiske og koldpressede, og du finder også en del, der er specielt sammensat med henblik på den optimale næringsværdi. Som altid kan du regne med vi kun fører de bedste og reneste produkter og at kvaliteten fra vores dygtige leverandører er helt i top.