Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Mundbind og relaterede produkter

Mundbind beskytter mod virus og bakterier. Vi har her samlet en række produkter, som kan hjælpe dig i hverdagen: mundbind, håndsprit, håndcreme, overflade rengøring og handsker.

Læs mere nederst på denne side.

Vis som

Sundhed

10 produkter
Vis som

Bliv klogere på mundbind

Hvad er et mundbind?

Et mundbind, også kaldet ansigtsmaske, sættes på ansigtet så det dækker for mund og næse. Dermed filtrerer mundbindet en stor del af de bakterier og partikler, som findes i luften, inden de når til slimhinderne i mund og næse. Et mundbind sættes fast med elastikbånd/snore omkring ørerne og evt. nakken.

Når du vælger bundbind er det bedst at vælge et CE-godkendt mundbind eller ansigtsmaske. Når et mundbind er CE-godkendt betyder det, at masken er testet og virker som medicinsk udstyr.

Type 2 mundbind er de mest anvendte og også det mundbind, som Sundhedsstyrelsen anbefaler private at bruge. Et type 2 mundbind mindsker risikoen for at smitte andre, samt for selv at blive smittet. Det er også type 2 mundbind som sundhedspersonalet anvender, når de tester eller er i kontakt med corona patienter eller personer som er under smittemistanke.

Et type 2 mundbind består af tre beskyttende lag:

  1. lag er vandtæt, støv-, lugt- og partikel absorberende.
  2. lag blokerer for bakterier
  3. lag er blødt og behageligt, hvilket gør det rart for bæreren at have på. Type 2 mundmind filtrerer op til 98 % af bakterierne.

 

Skal man bruge mundbind i Danmark?

Retningslinjerne vedr. mundbind ændrer sig løbende. Hvis du er i tvivl om hvornår det er en god idé at bruge mundbind eller ansigtsmaske, kan du besøge Sundhedsstyrelsens hjemmeside som løbende opdateres.

 

Husk håndsprit til desinficering af hænderne

Bakterier findes på alle overflader – især overflader som mange mennesker dagligt er i kontakt med. Eksempler på overflader der berøres af mange er håndtag og sæder i busser og tog, håndtag på arbejdspladser, institutioner og i det offentlige samt armatur, toiletter og døre.

At mange mennesker er i kontakt med samme overflade eller ting, øger smittespredning af forskellige sygdomme, bl.a. corona virus/COVID-19. Ved regelmæssigt at bruge håndsprit, fjernes bakterier og vira fra dine hænder.

For at fjerne flest mulige bakterier, er det vigtigt at du bruger din håndsprit korrekt. Påfør 2-3 ml. håndsprit på hænderne og gnid grundigt hænderne indtil håndspritten er fordampet – mindst 30 sekunder. Ved korrekt brug af håndsprit, kan 99,9 % af bakterierne fjernes fra dine hænder.

 

Har du også tørre hænder efter håndsprit?

Du har måske oplevet det? Gentagen brug af håndsprit kan give tørre og sprukne hænder, men der er én ting som effektivt holder dine hænder intakte. En håndcreme fugter og plejer din hud på hænderne, så de ikke tørrer ud, sprækker eller bliver irriterede. Pas på din hud med en god håndcreme, og smør gerne dine hænder flere gange dagligt, så huden tilføres fugt og pleje. 
Vi er lagerførende af mange gode håndcreme og har lavet et lille udvalg til dig her på siden.

 

Desinfektion af overflader

Du er i kontakt med rigtigt mange overflader hver dag, hvorfra bakterier og virus kan spredes. I nogle tilfælde kan det være en god idé at rengøre og desinficere overflader.

Vælg et produkt udviklet til desinficering af overflader, og reducer smittespredning fra overflader som mange mennesker er i kontakt med. Borde og dørgreb kan med fordel desinficeres flere gange dagligt.