Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

B12 vitamin

Du kender helt sikkert til B-vitaminerne, og B12 er et af de bedst kendte i B-vitaminfamilien. B12-vitamin kaldes også kobalamin, og indtages både gennem en sund og varieret kost, men findes også som kosttilskud. Din krop producerer ikke selv vitaminet, og derfor er den afhængig af at få det tilført udefra. Læs mere om vitaminet og dets egenskaber, og køb dit næste B12-vitamin her på Helsam.dk.
Sortér efter
15 produkter
Sortér efter

B12-vitaminer – vælg din favorit

Hvorfor spise B12-vitamin?

Grunden til at du bør spise nok B12-vitamin er, at vitaminet bidrager til et utal af kroppens vigtige funktioner. De funktioner B12 bidrager til er:

• Et normalt energistofskifte
• Nervesystemets normale funktion
• En normal omsætning af homocystein
• En normal psykologisk funktion
• En normal dannelse af røde blodlegemer
• Immunsystemets normale funktion
• Mindske træthed og udmattelse
• Celledelingsprocessen.

Der er altså mange gode grunde til at indtage B12-vitaminet. Du kan vælge at tage B12-vitamin som et individuelt tilskud, som et B-kompleks tilskud, eller som en del af et multivitamintilskud. Derudover finder du også B12-vitamin i en vegansk variant. Især veganere skal passe på de ikke får for lidt af vitaminet, da vitaminet normalt findes i kød- og mejeriprodukter.

 

Hvilket B12-vitamintilskud skal du vælge?

B12-vitaminerne finder du i styrker fra 9 ug til 1000 ug, og i form af kapsler, tabletter, smeltetabletter, sugetabletter, tyggetabletter og spray. Undersøg hvor meget B12-vitamin du har behov for, og se på hvordan din kost er sammensat. Ud fra dette kan du vælge det rette B12-vitamintilskud, og husk, at tilskuddet kun skal fungere som supplement til din daglige kost. Hvis du ønsker at få alle de vigtige vitaminer på én gang, kan du købe et multivitamintilskud, som du både finder til børn og voksne.
Det ses sjældent at nogen får for store mængder B12-vitamin, hvilket skyldes, at B12-vitaminet er vandopløseligt. Den del af det indtagne vitamin der ikke optages i kroppen, udskilles gennem urinen.

 

Køb dine B12-vitaminer på Helsam.dk

Vælg det tilskud med B12-vitamin der passer til dig, og køber du det på Helsam.dk, kan du få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Hvis du har lyst til at besøge os i en af vores mange butikker, er du altid velkommen. Vi står altid klar til at give dig personlig vejledning i dit næste køb – både af vitaminer, men også andre kosttilskud og helsekostprodukter.