Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

D-vitamin

Vi der bor i norden, kan have behov for ekstra D-vitamin. Det skyldes at vi har færre timer hvor solen er fremme, end længere syd på. Solens stråler er en vigtig og helt naturlig kilde til D-vitaminet, der bidrager til nogle helt særlige funktioner i kroppen - nemlig, at kroppen kan optage calcium og fosfat helt optimalt. Læs mere om D-vitamin nederst på siden.

Sortér efter
49 produkter
Sortér efter

D-vitaminer – find dine favoritter her

Hvad er D-vitamin?

D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, og udover at det dannes i huden ved udsættelse for sollys, findes vitaminet også i fødevarer som æg, fed fisk og ost. Da D-vitamin er fedtopløseligt, skal vitaminet tages samtidig med fedt for at blive optaget i kroppen. Dette betyder også, at D-vitamin ikke kan opløses i vand og udskilles med urinen – det kan i stedet ophobes i kroppens fedtdepoter.

 

Hvad er D-vitamin godt for?

Når du gennem din kost indtager vitaminer og mineraler, er nogle mere afhængige af andre, i forhold til at de kan optages af kroppen bedst muligt. Det gælder bl.a. mineralerne calcium (kalk) og fosfat, som er meget afhængige af D-vitaminet. Dine knogler og tænder har brug for calcium, for at kunne holdes ved lige. Og ved at opholde dig i solen (med måde), optager din krop D-vitaminet. Men som sagt, er det ikke altid muligt for os i norden at få nok af solens stråler – især om efteråret og vinteren er det svært.
Derfor er det en meget god idé, at gøre brug af et kosttilskud med D-vitamin i de mørke og kolde måneder. På den måde sikrer du, at din krop tilføres nok D- vitamin, som bidrager til vedligeholdelse af knogler, tænder og immunforsvar. 

Dette er dog langt fra det eneste D-vitamin er godt for. D-vitamin bidrager til: 

 • En normal optagelse og udnyttelse af calcium og phosphor
 • Et normalt indhold af calcium i blodet
 • Vedligeholdelse af normale knogler
 • En normal muskelfunktion
 • Vedligeholdelse af normale tænder
 • Et normalt fungerende immunforsvar
 • Celledelingsprocessen

 

Hvor meget D-vitamin om dagen?

Din alder, din kost og hvor meget du er ude i sollyset, har betydning for hvor meget D-vitamin du har brug for om dagen. Børn fra 2-ugers alderen og frem til de er 4 år, anbefales af Sundhedsstyrelsen et dagligt tilskud D-vitamin på 10 mcg året rundt. Fra barnet fylder 4 år anbefales et dagligt tilskud på 5-10 mcg D-vitamin i vinterhalvåret, altså oktober til og med april. Det samme gælder for voksne.

Gravide anbefales desuden at tage 10 mcg D-vitamin dagligt.

20 mcg D-vitamin anbefales til personer over 70 år.

 

Hvilket D-vitamintilskud skal du vælge?

Der kan være forskel på hvor stærkt et tilskud af D-vitamin du skal vælge. Her på siden finder du tilskud med styrker fra 10 mcg – 90 mcg. Derudover finder du både almindelige- og veganske D-vitamintilskud. Veganske D-vitamintilskud er omgrænset af en vegetabilsk kapsel, samt er selve vitaminet udvundet af vegetabilske råvarer.

Er du i tvivl om hvilken styrke dit D-vitamin-tilskud skal have, bør du kontakte din læge.

Babyer fra 2 uger kan ikke synke tabletter/kapsler eller tygge tyggetabletter. Derfor er D-vitamin dråber dem du skal vælge til din baby, f.eks. D3-vitamin dråber fra Bidro. Når dit barn selv kan tygge, kan du i stedet vælge tyggetabletter, f.eks.  D-max kids fra Vitabalans

Personer som både tager tilskud med kalk og D-vitamin, kan med fordel vælge et kosttilskud hvor begge næringsstoffer indgår i. UniKalk D-vitamin giver dig både 38 mcg D-vitamin og 400 mg calcium i ét og samme tilskud. 

 

Mangel på D-vitamin

Symptomer der bl.a. kan komme ved mangel på D-vitamin er: træthed, dårligt humør og hårtab. Skulle du opleve noget af dette i vintermånederne, kan det skyldes, at du og din krop mangler D-vitamin – og heldigvis er et tilskud med D-vitamin ikke længere væk end et klik her på Helsam.dk.

I tilfælde hvor manglen på D-vitamin er stor, kan det bl.a. medføre nedsat muskelkraft.

 

Køb D-vitamin hos Helsam 

Understøt dine knogler, tænder og dit immunforsvar med et tilskud af D-vitamin. Du finder mange forskellige D-vitaminer her på Helsam.dk, og hvis du bestiller online, kan du få dine varer leveret helt fragtfrit til din nærmeste Helsam butik. Du er også mere end velkommen i vores butikker, hvor vores personale gerne giver dig god og personlig vejledning i dit næste køb af kosttilskud og andre helsekostprodukter.

I mellemtiden kan du blive medlem af vores kundeklub, Club Overskud. Som medlem får du bl.a. følgende fordele: 

 • 5% bonusoptjening ved hvert køb over 300 kr.
 • Brug dine point i både butik og på helsam.dk
 • 100 point svarer til 100 kr. rabat
 • Alle dine kvitteringer samlet ét sted
 • Inspiration med nyheder, tips, idéer og tilbud
 • Konkurrencer kun for medlemmer

Bliv medlem af Club Overskud her – det er helt gratis.