Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

D-vitamin

Vi der bor i norden, er særligt udsatte for mangel på det vigtige D-vitamin. Det skyldes at vi har færre timer hvor solen er fremme, end længere syd på. Solens stråler er en vigtig og helt naturlig kilde til D-vitaminet, der bidrager til nogle helt særlige funktioner i kroppen - nemlig, at kroppen kan optage calcium og fosfat helt optimalt.

D-vitamin - hvorfor? | Hvilket D-vitamintilskud skal du vælge? | Køb D-vitamin på Helsam.dk


Sortér efter
47 produkter
Sortér efter

D-vitaminer – find dine favoritter her

D-vitamin – hvorfor?

Når du gennem din kost indtager vitaminer og mineraler, er nogle mere afhængige af andre, i forhold til at de kan optages af kroppen bedst muligt. Det gælder bl.a. mineralerne calcium (kalk) og fosfat, som er meget afhængige af D-vitaminet.
Dine knogler og tænder har dagligt brug for calcium, for at kunne holdes ved lige. Og ved at opholde dig i solen (med måde), optager din krop D-vitaminet. Men som sagt, er det ikke altid muligt for os i norden, at få nok af solens stråler – især om efteråret og vinteren er det svært.
Derfor er det en meget god idé, at gøre brug af et kosttilskud med D-vitamin i de mørke og kolde måneder. På den måde er du sikker på, at din krop får nok af vitaminet, så dine knogler, tænder og immunforsvar kan vedligeholdes. D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, og udover at det dannes i huden ved udsættelse for sollys, findes vitaminet også i fødevarer som æg, fed fisk og ost. Da D-vitamin er fedtopløseligt skal vitaminet tages samtidig med fedt for at blive optaget i kroppen. Dette betyder også, at D-vitamin ikke kan opløses i vand og udskilles med urinen – det kan i stedet ophobes i kroppens fedtdepoter.

Symptomer der bl.a. kan komme ved mangel på D-vitamin er: træthed, dårligt humør og hårtab. Skulle du opleve noget af dette i vintermånederne, kan det skyldes, at du og din krop mangler D-vitamin – og heldigvis er et tilskud med D-vitamin ikke længere væk end et klik her på Helsam.dk.

 

Hvilket D-vitamintilskud skal du vælge?

Der kan være forskel på hvor stærkt et tilskud af D-vitamin du skal vælge. Her på siden finder du tilskud med styrker fra 25 mcg – 90 mcg. Hvilken styrke du bør tage, kan du finde ud af ved at kontakte din læge.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at alle over 70 år gør brug af et tilskud med både D-vitamin og kalk.
Fra 2021 anbefales det også, at alle børn i alderen 0-4 år får et tilskud D-vitamin dagligt, svarende til 10 mcg.

Derudover finder du både almindelige- og veganske D-vitamintilskud. Veganske D-vitamintilskud er omgrænset af en vegetabilsk kapsel, samt er selve vitaminet udvundet af vegetabilske råvarer.

 

Køb D-vitamin på Helsam.dk

Styrk dine knogler, tænder og dit immunforsvar med et tilskud af D-vitamin. Du finder mange forskellige D-vitaminer her på Helsam.dk, og hvis du bestiller online, kan du få dine varer leveret helt fragtfrit til din nærmeste Helsam butik. Du er også mere end velkommen i vores butikker, hvor vores personale gerne giver dig god og personlig vejledning i dit næste køb af kosttilskud og andre helsekostprodukter.