Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Vitamin D3

Når solens stråler rammer huden, dannes D3-vitaminet der er et hormon – derfor kaldes D3-vitaminet også for solskinsvitaminet. For at D3-vitaminet kan dannes, skal huden være synlig for solens UV-B stråler. Det betyder også at det er lettest at opnå den korrekte mængde D3-vitamin om sommeren, mens det i de mørke måneder er nødvendigt med et kosttilskud. Her på siden kan du læse meget mere om det vigtige vitamin, og se vores spændende udvalg af D3-vitaminer.

Hvad er forskellen på D-vitamin og D3-vitamin? | Kan jeg få for meget eller for lidt D3-vitamin?
Hvor meget D3-vitamin skal jeg have? | Naturlige kilder til D3-vitamin | Fiskeolie med D3-vitamin 
D3-vitamin hos Helsam

Vis som
21 produkter
Vis som

Alt du skal vide om D3-vitamin

Hvad er forskellen på D-vitamin og D3-vitamin?

Der er forskel på navnet, men det vitaminet bidrager til, er mere eller mindre det samme. D3 er betegnelsen for det naturlige vitamin, mens D er et kunstigt fremstillet vitamin. Om det er D-vitamin eller D3-vitamin kroppen får, har ikke betydning på de funktioner vitaminet bidrager til.

 

Kan jeg få for meget eller for lidt D3-vitamin?

Hvis du i en længere periode får for meget D3-vitamin, kan du opleve bivirkninger som kvalme, hovedpine og forstoppelse. Hvis du derimod mangler D3-vitamin over længere tid, kan det gå ud over knogler, tænder og humøret. Det er sjældent at vi i Danmark lider af mangel på D3-vitamin – især om sommeren, da solen da bidrager til at kroppen får nok af vitaminet. Hvis du vil forebygge mangel på D3-vitamin kan du spise fed fisk én gang om ugen, samt opholde dig i solen 5-30 minutter nogle dage om ugen.

 

Hvor meget D3-vitamin skal jeg have?

Den dagligt anbefalede dosis for D3-vitaminer 10 µg . Hvis du er ude i solen dagligt om sommeren, samt spiser en D3-vitaminrig kost, får du dækket dit daglige behov. I de måneder hvor solen ikke er fremme på samme måde, eller hvis du ikke formår at opholde dig nok i solen, er det nødvendigt med tilskud af D3-vitamin. Kosten alene indeholder nemlig ikke nok D3-vitamin.

Husk altid at bruge solcreme om sommeren. Du danner stadig D3-vitamin, selvom du beskytter huden, og så undgår du samtidig at blive solskoldet.

Naturlige kilder til D3-vitamin

Meget af den mad du spiser har et naturligt indhold af det vigtige vitamin. Jo mere varieret du spiser, jo mere D3-vitamin indtager du. Mængden af D3-vitamin er forskellige i fødevarer, og herunder finder du en liste over den mad der har et særligt højt indhold af vitaminet. D3-vitaminet findes bl.a. i:

• fed fisk
• æggeblommer
• lammekød
• kalvekød
• avocadoer

Fiskeolie med D3-vitamin

Hvis du dagligt tager et tilskud af fiskeolie, kan det være du allerede tager et tilskud der er beriget med D3-vitamin. Hvis ikke, kan du med fordel skifte til et fiskeolietilskud med D3-vitamin næste gang du køber. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt med fiskeolie tilsat D3-vitamin, hvis du i forvejen tager multivitaminer tilsat D3 eller D3/D vitamin som kosttilskud. På den måde kan du ende med at få for store doser D vitamin, hvilket ikke er meningen. Læs altid bag på dine kosttilskud hvor stort et indhold af D/D3-vitamin de har, før du indtager mere.

D3-vitamin hos Helsam

Hos Helsam finder du et bredt udvalg indenfor D3-vitamin. Vi har D3-vitamin i form af kapsler, tabletter og dråber. Du kan vælge mellem tilskud bestående udelukkende af D3, eller tilskud med både D3-vitamin og andre vitaminer eller mineraler. Vælg det produkt der passer til dig, og husk du altid kan få sendt dine varer til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker. Vi står altid klar til at give dig godt råd og personlig vejledning i dit næste køb.