Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Fordøjelsesenzymer

Har du problemer med at fordøje din mad, og vil du gerne give kroppen de bedste betingelser for at kunne nedbryde maden ordentligt?

Fordøjelsesenzymer

Hvis du føler at din mad ikke nedbrydes korrekt, eller døjer med oppustet mave, kan du måske blive fri for det ved at indtage fordøjelsesenzymer som kosttilskud. Læs mere om enzymerne her, og se vores store udvalg her på Helsam.dk.

 

Hvad er fordøjelsesenzymer?

I kroppen findes bugspytkirtlen, og det er den der producerer og udskiller de tre forskellige enzymer som kroppen bruger i fordøjelsesprocessen. Andre enzymer får kroppen tilført gennem den kost du spiser. Enzymerne har deres virkning i tarmene, og er der ikke nok enzymer, kan de forskellige næringsstoffer ikke nedbrydes.

 

Hvad gør fordøjelsesenzymer?

Uden fordøjelsesenzymer ville vores kroppe ikke kunne nedbryde den mad vi spiser. Enzymerne bidrager til at nedbryde maden i små dele af flere omgange.
Der findes forskellige fordøjelsesenzymer, alt efter hvilken slags næring kroppen skal nedbryde:

• Proteiner nedbrydes af enzymerne proteaser
Det er f.eks. proteiner fra kød, som nedbrydes så de kan bruges i kroppens opbygning og vedligeholdelse af væv. Når proteinerne nedbrydes bliver de til aminosyrer.

• Kulhydrater nedbrydes af amylaser
Kartofler, pasta og ris indeholder stivelse som er et kulhydrat og nedbrydes til monosakkarider.

• Fedt nedbrydes af lipaser
Fedt fra kød, mælkeprodukter, olier osv. nedbrydes til fedtsyrer og glycerider.

Hvis du er laktoseintolerant har du problemer med at nedbryde mælkesukker, og har dermed for lidt eller intet af enzymet laktase.
Der findes forskellige typer fordøjelsesenzymer – både dem kroppen naturligt fremstiller, men også dem som findes i form af kosttilskud. Vegetabilske fordøjelsesenzymer finder du i frugt og grønt, og jo mere varieret du spiser, jo flere enzymer tilfører du til kroppen. Du skal ikke være bange for, at din krop nedsætter produktionen af enzymer fordi du indtager enzymer gennem kosttilskud – din krop bruger alle enzymer den får tilført, og stopper du brugen, fortsætter din krop med at producere samme mængde enzymer som tidligere.

 

Fordøjelsesenzymer som kosttilskud

Alt efter hvilket enzym din krop har brug for, kan du finde kosttilskud der helt naturligt øger mængden af fordøjelsesenzymer i din krop. Nogle kosttilskud indeholder mere end ét enzym, og andre indeholder udelukkende det ene enzym som lige du går og mangler. Du finder også kosttilskud med urter og andre planter der kan have gavnlig effekt på din fordøjelse.

 

Læs mere om fordøjelse

Har du lyst til at vide mere om din fordøjelse? Læs mere om råd til en sundere fordøjelse og tarmbakterier. Du finder alle artiklerne lige her. Det er altid en god idé at spise fiberrig kost og drikke rigeligt af vand. Fiberrig kost er bl.a. rugbrød, grove grøntsager, havregryn, frugt og generelt fuldkornsprodukter.

 

Køb fordøjelsesenzymer hos Helsam

Her på Helsam.dk finder du forskellige kosttilskud med enzymer der bidrager til en naturlig og god fordøjelse. Vælg det kosttilskud der passer til dig og din krop, og husk, at bestiller du online, kan du vælge at få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også altid velkommen i en af vores mange butikker, som ligger rundt i hele Danmark. Vi står altid klar til at hjælpe dig og give dig personlig vejledning i dit næste køb.
Vis som