Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Kender du aloe vera planten?

I flere årtusinder har aloe vera planten været kendt for sine mange gode egenskaber. Den klare, lindrende gel indeni bladene kan bruges ved lindring af mindre forbrændinger og til hudpleje. Du kan også indtage aloe vera gennem juice, drik og kosttilskud.

Kender du aloe vera planten? 

 

Hvad er Aloe vera?

Aloe vera planten går faktisk helt tilbage til det gamle Grækenland og Egypten, hvor de allerede dengang kendte til aloe veras mange fantastiske egenskaber. Her brugte de planten til en lang række forskellige formål. Planten blev senere udbredt og dyrket i hele verden, og den dag i dag har mange planten stående hjemme til både pynt og brug. I 1960’erne begyndte man for alvor at udvikle metoder, så man kunne bruge de gavnlige egenskaber fra aloe vera mange forskellige steder i kosmetikindustrien og i den farmaceutiske industri, og markedet har siden været stadigt voksende.

I dag bruger man ikke kun aloe vera til udvortes brug i f.eks. hudplejeprodukter, men man kan også få aloe vera til indvortes brug i form af kosttilskud, juice og drikke. Selve aloe vera planten er en flerårig sukkulent med tykke blade, der er grågrønne på over- og undersiden og overtrukket med en blålig dug. 

Plantens blade er fyldt med vand i form af en gel med et vandindhold på 96 %. Utroligt nok, findes der faktisk mere end 300 forskellige arter af aloe vera planten – det er dog slet ikke alle arter, der har de gavnlige egenskaber. 

Man kalder ofte de aloe vera planter med særlige egenskaber for læge-aloe vera. Planten kan vokse overalt, hvor jorden er varm, og den tåler ikke frost. Den har været dyrket overalt i verden, hvor klimaet er til det; Afrika, USA, Mellemøsten, Sydeuropa, Australien og østen. Heldigvis, er aloe vera en nøjsom plante, som kan vokse på gruset og mager jord.

 

Lille plante – stor virkning

Aloe vera er et helt naturligt middel med en masse skønne egenskaber og planten kan derfor bruges til et væld af forskellige plager samt hudproblemer. 

Mange mennesker har en aloe vera plante stående derhjemme, da planten er ganske pæn og dekorativ – den ligner lidt en kaktus uden egentlig at være det. Andre fordele er, at den næsten ingen pasning og vanding kræver, så længe den står lyst – helst ikke i direkte sollys, og ikke bliver vandet for tit. 

Planten kan blive helt op til 10 år gammel. Ud over at være dekorativ, vælger mange at have planten derhjemme, grundet dens egenskaber. Aloe vera planten var tidligere kendt som ”brandplanten”, da man altid havde et middel mod mindre forbrændinger og hudafskrabninger inden for rækkevidde med den.

 

Hvad er aloe vera gel?

Aloe vera gel er den klare gel, du kan se i midten af et aloe vera blad, hvis det brækkes af planten. Gelen er altså et naturprodukt, som kan anvendes til mange forskellige formål. Du kan finde det som ingrediens i shampoo, creme og andre former for hudplejeprodukter til udvortes brug og som juice- og drikkeprodukter til indvortes brug. 

Udtrykket aloe vera gel bruges dog også ofte om aloe vera i geléform og cremeform på tube. Gelen virker lindrende, kølende og kløestillende på huden. Det er muligt at lave din egen aloe vera gel, men det kræver en del processer og viden om, hvad du gør. Det kræver også temmelig mange aloe vera planter, for at få en lille mængde aloe vera gel ud af de anstrengelser du skal lægge i det. Derfor foretrækker de fleste at købe færdigfremstillet aloe vera gel, og der findes heldigvis produkter, der består af naturlige og rene ingredienser. 

 

Hvad kan man bruge aloe vera gel til?

Aloe vera gelen virker kløestillende, kølende, fugtgivende og lindrende på huden. Det virker også genopbyggende og blødgørende på din hud. Aloe vera gel er derfor ideel til lindring af: 

  • Tørre og sprukne hænder og fødder 
  • Frostskader
  • Mindre forbrændinger
  • Skæl og fedtet eller tør hovedbund
  • Hudafskrabninger og smårifter
  • Insektstik og bid
  • Solskoldninger
  • Røde knopper og små snitsår efter hårfjerning og barbering

 

Hvordan fremstilles aloe vera gel?

Aloe vera gel fremstilles af den klare gel, som er i midten af det grågrønne aloe vera blad. Den gulgrønne saft, der er lige under overfladen af bladet, virker let afførende ved indtagelse og irriterende på huden og bruges derfor ikke. 

Efter høsten af aloe vera planterne bliver bladene med det samme vasket, og bladgelen presses ud. Gelen bliver derefter mikrofiltreret og højpasteuriseret for at dræbe eventuelle mikroorganismer. De mange gode egenskaber bevares på denne måde, og man undgår at skulle tilsætte konserveringsmidler.

 

Aloe vera gel til huden

Gelen er først og fremmest kendt som et naturmiddel, som kan bruges til adskillige former for hudpleje. Vaskeprodukter, cremer og renseprodukter med indhold af aloe vera gel kan bruges til den daglige pleje af din hud og krop. Gelen eller produkter indeholdende aloe vera gel kan også bruges ved særlige behov såsom at undgå røde knopper og ubehag efter barbering og hårfjerning. Det kan også være et middel mod hudafskrabninger og rifter, solskoldning, mindre forbrændinger, sprukne fødder og hænder osv.

AVIVIR Aloe Vera Creme 80 %    Nardos Aloe Vera lotion 90 %    URTEKRAM Aloe Vera bodylotion

 

Aloe vera til håret

Døjer du med irriteret eller tør hovedbund, fedtet eller tørt hår, kan en hårshampoo og balsam med indhold af aloe vera gel prøves. Hårprodukter med aloe vera gel er for det meste milde og skånsomme og gelen tilfører fugt og pleje til håret. Ud over at pleje og fugte dit hår og hovedbund kan du opnå en bonuseffekt med aloe vera gelen, som gør dit hår mere skinnende og blankt.

URTEKRAM Aloe Vera shampoo    Rømer Aloe Vera shampoo    Dr. Organic Aloe Vera balsam
           

Aloe vera gel til ansigtet

Aloe vera gel er kendt for at have en fugtgivende og blødgørende effekt på huden. Samtidig virker gelen også genopbyggende. Man kan derfor sagtens bruge produkter med indhold af aloe vera gel til den daglige vask og afrensning af huden. Til den daglige hudpleje kan du få både dag- og natcremer samt øjencremer med aloe vera.

AVIVIR Aloe Vera Day Creme anti wrinkle    Annemarie Börlind 2 phase Aloe Vera shake    Dr. Organic micellar cleansing water
           

Køb aloe vera produkter hos Helsam  

Du kan hos Helsam finde mange lækre produkter indeholdende aloe vera. Der er f.eks. Avivir-produkter til barbering, ansigtspleje, kropspleje, solbeskyttelse, tandpleje, muskler/led, maven, drikke osv. Vi forhandler også aloe vera produkter fra andre populære mærker som Nardos, Urtekram, Dr. Organic, Annemarie Börlind og Green People.

Bestil dine aloe vera produkter på helsam.dk og få din ordre leveret helt fragtfrit til din nærmeste Helsam-butik. Du kan selvfølgelig også vælge at få din ordre leveret til din egen adresse, eller en pakkeshop i nærheden af dig. 

Sortér efter