Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Tyndt hår

Tyndt hår

Det er en del af vores skandinaviske DNA, at mange af os er født med tynde og fine lokker. Selvom de fleste af os måske ville ønske, at vi havde et stort og tykt hår, så er der stadig masser af måder, du kan få det bedste ud af dit skandinaviske hår. Det kræver bare de rigtige produkter og en god klipning, og så vil du nemt kunne elske dit fine hår. Herunder kan du få et par gode tips og råd med på vejen, så du kan komme i gang med at bruge de produkter, der er de rette til dit hår.

 

Hvorfor har man fint og tyndt hår?

I de fleste tilfælde er du født med fint hår, hvilket vil sige, at hårstråene ikke er lige så kraftige som hos andre. Derfor kan du sagtens have masser af hår, det ser bare ud af mindre, fordi hårstråene er tyndere. Hvis du oplever, at dit hår virker tyndere end normalt, kan det dog i nogle tilfælde også skyldes, at du mangler vitaminer eller protein, som er hårets byggesten. Hvis du tror, det kan være tilfældet, så vil vi anbefale dig at få lavet en blodtest hos lægen, så du kan finde ud af, hvilke kosttilskud, der er de rette til dit hår. Samtidig er det også helt normalt, at vores hår bliver tyndere med alderen – det gælder både for mænd og kvinder.

 

Giv dit hår ekstra fylde

Hvis du har tyndt og fint hår, er regel nummer et, at du ikke må bruge produkter, der tynger håret. Disse produkter vil få dit hår til at se klasket ud, og det vil man helst gå langt udenom, når man i forvejen har fint hår. Derfor bør du holde dig fra tunge balsammer og hårolier og i stedet gå efter de produkter, der kan give fylde til dit hår. Det gælder lige fra shampooen til dine stylingprodukter. For eksempel er en saltvandsspray en rigtig god måde at skabe mere struktur i håret. Du kan også vælge en mat voks, der kan give dig volumen ved dine hårrødder. Samtidig kan det give dit hår ekstra fylde, hvis du tørrer dit hår med en hårtørrer i stedet for at lade det lufttørre.

 

Find den rette frisure til dit hår

Når du har fint og tyndt hår, gælder det om at gå efter frisurer med skarpe kanter. Det kan for eksempel være en smart page. Uanset om du har langt eller kort hår, bør du undgå at få klippet etager i håret. Det kan nemlig få håret til at se tyndere og mere tjavset ud, end det egentlig er. Hvis du har fint skandinavisk hår, bør du derfor også få klippet håret regelmæssigt. Ellers kan de slidte spidser få håret til at se tyndt og livløst ud.

 

Pas godt på dit hår

Hvis du i forvejen har tyndt hår, er det vigtigt, at du passer ekstra godt på det, så det ikke bliver tyndere på grund af slidtage. Derfor bør du tænke over, hvordan du behandler dit hår. For det første bør du passe på med at bruge stylingredskaber på for høj varme. Den høje varme ved glatning og føntørring af håret kan nemlig gøre det tørt og skadet, hvilket i sidste ende kan føre til, at hårstråene knækker. Når du bruger stylingredskaber bør du derfor altid bruge en varmebeskyttende spray eller olie.

Du bør også passe ekstra godt på dit hår, når det er vådt. Her er håret nemlig mest skrøbeligt, og derfor bør du aldrig børste dit hår vådt, då det kan føre til mange flere knækkede og ødelagte hår. Børst det i stedet for, inden du går i bad, eller brug en bredtakket kam.
Sortér efter