Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Ondt i halsen når jeg synker

Ondt i halsen når du synker, eller ondt i halsen når du vågner? Ondt i halsen er et af de mest almindelige symptomer på forkølelse.

Ondt i halsen når jeg synker

 

Hvorfor får man ondt i halsen?

Ondt i halsen når du synker, rødme, tør og irriteret hals. Det er aldrig særligt spændende og kan spænde ben for tale, nattesøvn og socialt samvær. Den mest almindelig årsag til ondt i halsen når du synker, er en virus – oftest en forkølelsesvirus. Når du får ondt i halsen, kan det mange gange være ledsaget af feber, hoste og generel utilpashed i kroppen.

Skyldes ondt i halsen en virus, går den ofte over i løbet af nogle dage, dog kan der gå op til en uge før halssmerterne er væk igen. Virus kan ikke behandles med antibiotika/penicillin og skal derfor have lov til at gå over af sig selv.

 

Hvad hjælper på ondt i halsen?

Der er desværre ikke noget som kan fjerne ondt i halsen, men der er masser af hjælp at hente, hvis du ønsker lindring af det ubehag som ondt i halsen kan medføre.

 

6 gode råd mod irritation i halsen

Har du fået ondt i halsen? Så har vi her samlet seks gode råd, som alle kan lindre halssmerterne og gøre din sygdom lidt nemmere at komme igennem.

  1. Hav varmt tøj på og undgå træk. Sid eller lig ikke ved åbne døre eller vinduer.
  2. Panodiler virker febernedsættende. Har du feber og ondt i halsen kan de virke både febernedsættende og smertelindrende.
  3. Sov så meget som muligt - søvn lader kroppen slappe af og immunforsvaret kan fokusere på at bekæmpe sygdommen. 
  4. Drik varme drikke
  5. Hvil kroppen og stemmen. Anstrenger du dig for meget, kan det øge sygdommens varighed og symptomer. 
  6. Sugetabletter, pastiller og bolsjer kan lindre den ømme hals.

 

Ondt i halsen – hvad skal du gøre?

Først og fremmest er det bedst at undgå at smitte andre. Når du har ondt i halsen, er det som sagt oftest pga. en virus og gerne en forkølelsesvirus. Den bedste måde at undgå smittespredning er ved at blive hjemme fra skole, arbejde og andre steder hvor mange mennesker er samlet. Virus kan nemlig hurtigt smitte, hvis du f.eks. rør dig selv i ansigtet og derefter en overflade som andre også kommer i berøring med. Når du bliver hjemme, kan du også lade kroppen slappe af, så du hurtigere kan blive rask.

Hvis du bor sammen med andre, eller er nødsaget til at måtte forlade dit hjem, f.eks. for at handle ind, kan du med fordel bruge en håndsprit efter behov. Håndsprit kan fjerne bakterier og virus fra dine hænder, så du mindsker risikoen for at sprede smitte med dine hænder. Mangler du en god håndsprit, kan du se hele Helsams udvalg her.

Sortér efter