Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Din solfaktor-guide

Når solbadning står på dagens program, eller når du opholder dig længe ude under åben himmel, er det en rigtigt god idé at huske solcremen. Vælg altid en solcreme med rette SPF/solfaktor, for at opnå den bedste solbeskyttelse. Læs mere her i artiklen.

 

Hvad er solfaktor?

Solfaktoren, også kaldet SPF, fortæller hvor god en evne et solprodukt har, til at beskytte din hud mod UVB-stråling. De mest almindelige solfaktorer er: SPF 15, SPF 30 og SPF 50, men hvad er forskellen helt overordnet? Når en solcreme har en solfaktor på eksempelvis 30, betyder det, at din hud kan udsættes for hele 30 gange mere UVB stråling inden den bliver rød, end hvis du ikke bruger et solbeskyttelsesprodukt. 

 

Solfaktor splat 1

 

Sådan vælger du den rette solfaktor

Solfaktor 3

Inden du køber en solcreme, sollotion, sololie, solspray eller andet solprodukt, er det bedst at vide forskellen på de forskellige solfaktorer. Derudover er det godt at have følgende med i dine overvejelser: Hvem skal bruge solcremen – barn eller voksen? Hvor skal den bruges – DK eller udlandet? Hvilken hudtype – normal, tør eller sensitiv? I hvilken sammenhæng skal solcremen bruges – ved poolen, ved stranden eller på gå/løbeturen?

Alt efter hvilken solfaktor du vælger, er der forskel på, hvor stor en del af solens stråler som solcremen beskytter mod. En god regel at huske på er, at jo lysere din hud er, des højere solfaktor bør du vælge. Overordnet beskytter de forskellige solfaktorer for nedenstående procent UV-stråler:

  • SPF 15 – 93% af solens UV-stråler
  • SPF 20 – 95% af solens UV-stråler
  • SPF 30 – 97% af solens UV-stråler
  • SPF 50 – 98% af solens UV-stråler

 

 

Solfaktor

Husk solcreme til dit barn

Børn der opholder sig i sol eller skygge, er ekstra udsatte for solskoldninger, når solen står højt på himlen. Børnenes hud er endnu ikke fuldt udviklet og de bliver derfor hurtigere solskoldede end f.eks. voksne gør det. En god parfume- og farvefri solcreme med solfaktor 15 er udmærket til børn der opholder sig i den danske sol. Rejser I syd på, er en solfaktor 15 ikke længere nok. Brug i stedet en solfaktor 50 til dit barn – uanset om I opholder jer i skyggen eller solen. 

Hvis først dit barns hud er blevet solskoldet, er skaden sket. Derfor gælder det om at beskytte huden så optimalt som muligt, og på den måde forebygge solskoldning og irritation. Solskoldet hud gør ondt og kan klø – noget dit barn helt sikkert gerne vil være for uden. Den bedste virkning får du, hvis du smører dit barn ind i solcreme ca. 20 minutter inden I begiver jer udenfor. På den måde kan solcremen trænge ind i huden og give den bedste beskyttelse mod solens UV-stråler.

 

Den bedste solfaktor i Danmark

Hvilken solfaktor der er bedst at bruge i Danmark, afhænger af flere ting: er det et barn eller en voksen der skal smøres ind i solcreme, er det til brug i haven eller ved stranden og hvilken hudtype/farve har du.

En rigtigt god all-round solfaktor til brug i Danmarks sommervarme, er solfaktor 30. Denne kan bruges af alle med normal hud, uanset om du solbader i haven, arbejder udenfor eller er ved stranden. Har du lysere hud, er en solfaktor 45-50 at foretrække. 

 

 

Hvilken solfaktor er bedst i syden?

Igen kommer det an på, hvem der skal bruge solcremen. Er det et barn der skal beskyttes mod solen, er en solfaktor/SPF 50 det helt rigtige valg. Det er nemlig denne solfaktor der giver den allerbedste solbeskyttelse. Voksne med lys eller meget lys hud, bør også bruge en solcreme med en solfaktor 50. Derudover kan voksne også bruge solfaktor 30 og op efter. Brug hellere en høj solfaktor, end en for lav.

Solfaktor

 

Hvor ofte skal du påføre ny solcreme?

En solcreme påføres 15-20 minutter inden du går ud i solen. På den måde kan solcremen trænge ind i huden, og på den måde give den mest optimale beskyttelse mod solens stråler. Efter påføring af solcreme, kan du regne med et par timers virkning. Du bør altså som minimum efter et par timer smøre dig ind i solcreme igen. 

Husk også at smøre ny solcreme på igen, efter du har badet, svedt meget eller tørret dig med et håndklæde.

 

Hvor længe kan en solcreme holde sig efter åbning?

Når foråret og den første sol er ankommet, har du sikkert prøvet at stå med en solcreme i hånden som blev åbnet sidste år. I de fleste tilfælde valgte du nok at bruge solcremen, for den kan da ikke blive for gammel – eller kan den? En solcreme kan holde sig 12 måneder efter åbning, så længe den opbevares ved stuetemperatur. Hvis solcremen udsættes for høje temperaturer, f.eks. når du har den med på stranden, vil solcremens virkning blive ringere. 

Er du i tvivl om din solcreme stadig er god nok, kan du lugte til den og evt. trykke en klat ud i hånden. Hvis solcremen lugter anderledes end da du åbnede den, eller har den direkte ændret farve, er det på tide at kassere solcremen og investere i en ny.

 

Pas på huden i solen med Helsam

Hos Helsam finder du et stort udvalg af solcremer med solfaktor fra 15-50. Derfor er det utroligt nemt for dig at beskytte din hud mod solens skadelige stråler, uanset om du skal være ude under solen i Danmark eller sydpå.  Vi forhandler vandfaste, parfumefri og børneegnende solcremer, hvilket betyder, at der er en solcreme for enhver smag og ethvert behov. Vælg mellem solcremer fra mærker som Annemarie Börlind, Coola, Derma, Ecooking, Juhldal og P20. 

Køb online på helsam.dk og få din ordre leveret direkte hjem til dig, eller vælg fragtfri levering til din nærmeste Helsam-butik

Vi er altid klar til at hjælpe dig i forbindelse med dit køb, eller hvis du bare gerne vil blive klogere på et af vores produkter. I Helsam butikkerne er vores venlige og faguddannede personale altid klar til at give dig gode råd og personlig vejledning, så tøv ikke med at spørge os.

Sortér efter