Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Hjemmelavet fodbad - sådan forkæler du dine fødder

Forkæl dine fødder med et hjemmelavet fodbad. Vores hjemmelavede opskrifter og fif guider dig til den bedste behandling af dine fødder. Læs med her.

 

Hjemmelavet fodbad

Dine fødder udsættes for et stort arbejde hver eneste dag. De skal bære dig og din krop rundt, imens de samtidig er lukket inde i strømper i sko. Når kroppen arbejder – herunder fødderne – stiger temperaturen i skoene og fødderne begynder at svede. Sveden kan få fødderne til at lugte, men det giver også grobund for bakterier. Det er netop disse bakterier et fodbad gør noget ved, men det er ikke det eneste. Et fodbad blødgør også hård hud og er yderst godt mod hælrevner. 

 

Hvorfor bør du tage et fodbad?

Der er flere grunde til at et fodbad er sundt for dine fødder. Udover at fjerne bakterier og snavs, kan det også give fødderne fugt og pleje samt blødgøre den hårde hud. Alt efter hvad du tilføjer i dit varme vand, kan du opnå en bedre blodcirkulation, eksfoliering af huden og fugtgivende egenskaber. Nogle af de mest anvendte ingredienser i et fodbad er olie, sæbe og salt, men der findes mange andre ting du kan tilføje. Dette kommer vi nærmere ind på senere.  
Et fodbad varer indtil vandet bliver koldt – som regel 10-15 minutter. Herefter er det tid til den videre pleje og vedligeholdelse af dine fødder. 

 

Et fodbad er godt for hælrevner

Hælrevner er revner som kan opstå hvis du har meget tør og hård hud på dine fødder – mere præcist, på hælene. Hvis du har hælrevner, er det vigtigt at behandle dem, da de kan gå så langt ned i huden at de når ned i den nye hud. Hvis først dette sker, kan du opleve at få stærke smerter for hvert skridt du tager. 

Men hvorfor får man hælrevner? Det rammer specielt personer der går i hårdt fodtøj, eller sko uden hælkappe. Den hårde hud kommer nemmere frem på foden, og ved de hårde stød hælen tager imod når du går, revner den hårde hud og en hælrevne opstår.

Det mest optimale er at forebygge hælrevner, men nogle gange kommer hælrevnen før du når at behandle og fjerne den hårde hud. I denne guide gør vi dig klogere på hvordan du slipper af med hård hud på fødderne, men også hvordan du forebygger og behandler hælrevner – bl.a. med et varmt, afslappende fodbad.

 

Husk salt i dit fodbad

Salt i et fodbad virker både eksfolierende og blødgørende på huden. Du kan bruge almindeligt havsalt, himalayasalt eller epsomsalt. Det særlige ved epsomsalt er, at det består af magnesium sulfat. Magnesium er et mineral og ved at bruge det i et fodbad, opnår du mineralets særlige egenskaber da huden optager saltets næringsstoffer. Magnesium bidrager bl.a. til en normal muskelfunktion samt til celledelingsprocessen. Fødderne består af flere muskler som bliver belastede når du går og løber. Med epsomsaltets indhold af magnesium, vil du opleve at fødderne slapper af og føles lettere. Almindeligt salt indeholder også magnesium og andre mineraler i mindre doser, og du kan derfor sagtens bruge dette hvis ikke du har epsomsalt derhjemme. Du kan også købe epsomsalt på helsam.dk. Se hele udvalget her

 

Få dine bløde fødder tilbage

Efter dit fodbad kan du smøre dine fødder ind i en god fodcreme. Mange vælger at gøre det lige inden sengetid da fødderne kan føles fedtede bagefter. Desuden opnår du det bedste resultat ved at smøre fødderne og derefter tage strømper på. Der findes mange forskellige fodcremer, men ens for dem alle er, at de giver fugt og næring til fødderne. Især fugt er vigtigt hvis du vil forebygge og behandle hård og ru hud. 

Nogle populære fodcremer er:

 

Weleda Skin Food

Skin Food fra Weleda giver intensiv fugt til alle tørre og ru områder af kroppen. Til fødderne er Skin Food fantastisk. Med indholdet af morgenfrue, kamille, olie og bivoks får dine fødder masser af fugt og næring. Cremen hydrerer dine fødder og sætter gang i cellernes regeneration. 

Økologisk fodcreme

 

ØKOlogisk fodcreme er en økologisk fodcreme med indhold af aloe vera, sheasmør og olivenolie. Den både blødgør og fugter dine fødder, så huden igen kommer i balance. 

 

Cosborg hælcreme  Cosborg HælCreme er særligt fremstillet til behandling af hælrevner. Den forbedrer hudens smidighed og efterlader fødderne bløde. Du bør    bruge hælcremen 1-2 gange dagligt indtil huden igen er normal. 

 

  Lavera Basis fodcreme indeholder økologisk macadamia som virker særligt helende på tør hud. Lavera fodcremen absorberes hurtigt af huden og            efterlader den dejligt blød. Lavera fodcreme

 

Baby Foot er også utroligt populær når fødderne skal forkæles lidt ekstra. Det særlige ved Baby Foot er, at de fungerer som ”sokker”. Du tager dem på dine fødder hvorefter de igangsætter en peeling- og fornyelsesproces af dine fødder. Du vil ikke opleve den store forskel lige efter du tager ”sokkerne” af, men efter 4-7 dage vil den døde hud begynde at falde af. 

 

Et fodbad er ikke altid nok

Hvis du har meget tør hud og evt. allerede har fået en hælrevne, er det ikke sikkert at det er nok at give dine fødder et fodbad. Du kan som vi har beskrevet ovenfor, bruge en god fodcreme, men også en fodfil eller en pimpsten. 

En pimpsten er et helt naturligt produkt, som har en effektiv slibende effekt ved brug. Den fjerner hård hud og efterlader den blød og glat. For det bedste resultat bør du bruge pimpstenen i badet, når både hud og pimpsten er fugtige. Er du interesseret i en pimpsten for en mere effektiv fjernelse af hård hud, så finder du vores udvalg her

Overordnet set ville det bedste være, hvis du kunne undgå den hårde hud som i sidste ende er skyld i hælrevner. Det kræver at du har nogle ordentlige sko, altså sko der støtter korrekt og som absorberer de stød som foden tager imod når du går eller løber. Sørg også for at skoen ikke strammer forkerte steder – den hårde hud kan opstå overalt på foden – også dine tæer hvis skoen strammer. 

Fodbad

Lav dit eget fodbad

Som vi nævnte tidligere, er sæbe, olie og salt de mest anvendte ingredienser i et fodbad. Du kan også sagtens nøjes med disse ingredienser, men vil du gerne have en skøn duft eller en yderligere afslappende effekt, så kan du prøve at tilføje en æterisk olie. Sørg for at vælge en olie der er egnet til udvortes brug og dermed hudkontakt. Det står under det enkelte produkt, så du finder nemt ud af, om den æteriske olie du ønsker er velegnet til dit fodbad. 

Når du skal lave dit eget fodbad, skal du bruge:

 • 1 balje
 • Varmt vand
 • Et håndklæde
 • Dine udvalgte ingredienser

Du kan prøve vores opskrift på en skøn fodbadesalt og give dine fødder den bedste pleje og forkælelse. Du finder opskriften her. Ingredienser til dit fodbad finder du i vores kategori ”Fodbad”. I denne kategori er alt hvad du skal bruge til et afslappende og plejende fodbad, herunder olier og salte. 
En anden skøn opskrift med tea tree oil finder du i artiklen ”Få bløde forårsfødder”, som er inspireret af hjemmespa.dk. 

 

Fodbad til tørre fødder

Er dine fødder tørre og skælder de? Så har de brug for masser af fugt og pleje, for at de igen kan blive bløde. Ofte medfører tør hud på fødderne også kløe og nogle gange endda svie. Til dette fodbad kan du med fordel bruge fodbadeolien fra Cosborg. Fyld en balje/spand med varmt vand, tilføj 1-3 spsk. olie og placér dine fødder i vandet. Når vandet er koldt kan du tage fødderne op og tørre dem grundigt med et tørt håndklæde. Efterfølgende kan du smøre dine fødder med Foot Repair fra Australian Bodycare.

 

Fodbad til fødder der sveder

Sure tæer? Et varmt fodbad med en god fodbadesalt virker afslappende og rensende. Tilføj én spiseskefuld fodbadesalt og rør rundt i vandet indtil saltet er opløst. Placér dine fødder i fodbadet og nyd den afslappende fornemmelse i fødderne. Når vandet begynder at blive koldt, kan du tage fødderne op igen. Tør dem grundigt med et håndklæde og slut af med enten Foot Spray fra Australian Bodycare eller 5 Days Deo. Disse virker eliminerende på svedlugt og forebygger svedende fødder.

 

Fodbad til ømme og overbelastede fødder

Ømme fødder efter en lang gåtur, løbetur eller efter at have stået op længe? Et fodbad hvor fra Fischer Pure Nature er ren forkælelse til dine fødder. Fodbadposen indeholder både salte og særlige urter som opløses/udtrækkes i dit fodbad.  

Fodbad

Find alt til dit fodbad hos Helsam

Hos Helsam har vi mange spændende og gode produkter til brug i dit fodbad. Giv dine fødder forkælelse med et fodbad og behandl hård hud. Ubehandlet hård hud kan resultere i hælrevner – og hvorfor ikke undgå det, så vidt muligt?

Du kan bestille alt det du skal bruge online, eller besøge os i en af vores mange butikker som ligger spredt over det meste af Danmark. Har vi ikke det på lager i butikken som du skal bruge, kan du vælge at få det sendt til butikken – helt gratis.

Helsams professionelle og rare personale er altid klar på at give dig personlig vejledning i gode råd, i forbindelse med dit køb af alverdens helseprodukter. Du finder din nærmeste Helsam-butik her

 

Hjemmelavet fodbad - ofte stillede spørgsmål

 • Hvorfor bør du tage et fodbad?
  Du bør tage et fodbad, fordi det er sundt for dine fødder. Et fodbad kan blandt andet fjerne bakterier og snavs, tilføre ekstra fugt til fødderne, pleje dem og blødgøre den hårde hud.
 • Hvad er et fodbad godt for?
  Et fodbad er godt for hygiejnen i forbindelse med dine fødder. Efter en lang dag kan fødderne nemt svede og lugte, hvilket er en god grobund for bakterier. Og den grobund kan et fodbad komme til livs. Samtidig kan et fodbad også skabe bedre blodcirkulation, eksfoliere din hud og give den fugt.
 • Hvordan laver man sit eget fodbad?
  Du kan sagtens lave dit eget fodbad. Du skal blot bruge en balje med varmt vand, et håndklæde og udvalgte ingredienser såsom æterisk olie og fodbadesalt.
Sortér efter