Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Fodbad

Efter en lang dag på arbejdet, på studiet eller en lang og hård gå/løbetur, kan dine fødder være utroligt ømme og trætte. Måske er det tid til at gøre noget ekstra godt for dine fødder. I stedet for at lade dem være indelukkede i sko og strømper hele dagen, kan du derhjemme kræse ekstra for dem – du bruger dem jo trods alt hver eneste dag.
Hvad er dejligere end en kop rygende varm te, en god bog og et skønt fodbad? Det er afstressende og dejligt at gøre noget godt for sine fødder. Læs alt om fodbade her, og prøv det måske allerede i morgen.

Hvorfor er et fodbad godt? | Det ultimative fodbad
Lav dit eget fodbadesalt | Produkter til fodbade hos Helsam

Sortér efter
25 produkter
Sortér efter

Fodbad: Din ultimative guide

Hvorfor er et fodbad godt?

Dine fødder har brug for pleje ligesom resten af kroppen. Dine fødder er trods alt snøret ind det meste af året og kan derfor trænge til lidt kærlig omsorg med et fodbad, der kan virke blødgørende, afslappende og forfriskende. Det kan også afhjælpe irritation, kløe og dårlig lugt samt fjerne døde hudceller.

Husk altid at tørre fødderne godt, også mellem tæerne, efter et fodbad og derefter smøre fødderne ind i en god fodcreme. På den måde holder de sig bløde, smidige og flotte. Du kan sagtens bade dine fødder flere gange om ugen, men begynder du at opleve bivirkninger, bør du holde en pause. Meningen er jo, at dine fødder skal få det bedre – ikke værre.

 

Det ultimative fodbad

Først og fremmest skal du bruge en balje der kan rumme begge dine fødder, og et håndklæde til efter fodbadet. Hæld varmt vand i baljen og tilsæt det fodbadeprodukt du har valgt at bruge. Lad det trække i nogle minutter, og sørg for at vandet ikke er for varmt til at have dine fødder i. Find den stol eller sofa hvor du sidder mest behageligt, find en bog, tv serie eller mobilen frem. Placér fødderne i fodbadet, og nyd den nænsomme pleje dine fødder får.

Du kan selvfølgelig også lade bog og telefon ligge, og blot lukke øjnene og slappe helt af i både hoved og fødder. Når vandet er blevet koldt, er fodbadet forbi. Tør fødderne grundigt med håndklædet, og smør derefter fødderne ind i en lækker fugtighedscreme. Mangler du en fugtgivende og plejende fodcreme finder du en her.

 

Lav dit eget fodbadesalt

Det er faktisk nemmere end du tror, at lave dit eget hjemmelavede fodbadesalt. Vi har lavet en super opskrift på fodbadesalt der er lige til at gå til for alle. Alt efter om dine fødder er tørre, ømme, sveder eller er røde og irriterede, kan du bruge forskellige æteriske olier. Du finder meget mere information og inspiration i opskriften. God fornøjelse!

 

Produkter til fodbade hos Helsam

Her finder du fodbadesalte, foot scrub, badesalte og olier der både blødgør, lindrer og forfrisker dine fødder med skønne ingredienser og dufte. Vælg de produkter du ønsker, og bestiller du online kan du få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker. Vi giver gerne råd og personlig vejledning i dit køb.