Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Sundhed

Sundhed

Her finder du alle de gode tilskud, der kan understøtte og hjælpe krop og sind godt på vej til mere overskud og energi i hverdagen. Vitaminer og mineraler er altid et godt sted at starte, men er der behov for de lidt mere specialiserede tilskud, så finder du både homøopatiske midler, naturlægemidler og tilskud baseret på urter og planter, der kan hjælpe dig og din familie på vej.

Sortér efter

Sundhed til hele familien

Vitaminer og mineraler til hele familien

En gang imellem er der perioder, hvor der kræves lidt ekstra af os. Under kosttilskud finder du alt, der kan give mere overskud når der skal præsteres, eller når hele familien skal ovenpå igen efter en omgang forkølelse. Vitaminer, mineraler og multivitaminer bidrager til kroppens funktioner og sørger altså for, at din krop fungerer optimalt. Der er stor forskel på, hvilke vitaminer og mineraler vi hver især har brug for. Behovet afhænger bl.a. af hvordan din kost er sammensat. Jo sundere og varieret du spiser, des flere vitaminer og mineraler får du tilført kroppen. 

D-vitamin er særligt vigtig at være opmærksom på, da solen er menneskets primære kilde. I de mørke vintermåneder kan et dagligt tilskud være en fordel for mange. Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen, at børn fra 2 uger til 4 år, får et dagligt tilskud D-vitamin på 5-10 mcg.

Jern er et mineral som mange kvinder oplever at mangle. Det skyldes bl.a., at jern findes i blodet og derfor udskilles i forbindelse med menstruation. Derfor anbefales kvinder i den fødedygtige alder at tage et jerntilskud. 

Gravide anbefales desuden at tage folinsyre/folsyre. Folinsyre er et B-vitamin og bidrager til en normal 
vævsvækst hos den gravide. 

Børn har ofte mere følsomme smagsløg, og kan være svære at få til at spise sunde grøntsager og frisk fisk. Derfor finder du også en kategori specielt til dem med velsmagende tilskud udviklet til børns smagsløg og behov. 

Der er altid et stort udvalg af både fiskeolier, vitaminer, mineraler, mælkesyrebakterier mm., som selv de mere kræsne børn vil elske. Mange af kosttilskuddene til børn er i form af ”vingummier” og tyggetabletter og -kapsler. Derfor er det nemt og lidt sjovere for barnet at tage kosttilskuddet.

Vitaminer og mineraler

 

De gode fedtsyrer

Planter og fisk er kilder til de gode omega-fedtsyrer som vi alle har brug for. Omega-3 fedtsyren findes særligt i fisk, men også i planter i form af ALA. ALA omdannes i kroppen – dog ikke i så stor en grad at det altid kan dække behovet. 

Udover omega-3 findes der også omega 6, omega-7 og omega-9. Omega 6 findes primært i planteolier, mens omega-9 findes i avocado og oliven, altså fede vegetabilske fødevarer. Omega-7 finder du i havtorn. 

For at få gavn af omega-3 og indholdet af EPA og DHA bør du indtage 250 mg EPA og 250 mg DHA. 

Omega-3

 

Naturlægemidler

Modsat kosttilskud, så har naturlægemidler en godkendt virkning. Den danske lovgivning, i dette tilfælde, Lægemiddelstyrelsen, definerer et naturlægemiddel som: 

lægemidler, hvis aktive indholdsstoffer udelukkende er naturlige forekommende stoffer i koncentration, der ikke er væsentligt større end dem, hvori de forekommer i naturen”. 

Du kan altid være sikker på, at et naturlægemiddel er kontrolleret og godkendt af Lægemiddelstyrelsen. Der er ca. 37 godkendte naturlægemidler her i Danmark. 

 

Test din krop

Har du behov for at teste din krop for forskellige tilstande, så finder du teststrimler og –udstyr under kategorien medicinsk udstyr. Mål dit blodtryk med et blodtryksapparat, bestem din blodtype eller tjek dig selv for kønssygdomme – kort sagt har vi testudstyr til det meste. 

Det er også i kategorien ”medicinsk udstyr”, at du finder de mere specielle ting som akupunkturplastre, prævention, næseskyller og udstyr til smertelindring. 

 

Hvilke kosttilskud skal jeg tage?

Er du i tvivl om hvilke kosttilskud du måske bør tage? I vores artikel med samme navn, kan du blive klogere på, hvad de forskellige vitaminer og mineraler gør i kroppen. Læs også om multivitaminer og find ud af, hvad en multivitaminpille kan gøre for dig. 

Hvis du ikke er helt sikker på, om du mangler én eller flere vitaminer/mineraler, kan du kontakte din læge. Sammen kan I finde ud af, om du har mangel på vitaminer og mineraler, eller om du får dækket dit behov gennem kosten.