Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Olie, kosttilskud

Olie, kosttilskud

Bliv klogere på hvilket olie kosttilskud du skal vælge. Olie kosttilskud tilfører kroppen sunde fedtsyrer som omega-3, omega-6, omega-7 og omega-9. Se udvalget af sunde fedtsyrer her på siden og læs mere om kategorierne nederst på siden. 
Sortér efter

Olie kosttilskud til ethvert behov

Et kosttilskud med indhold af enten animalske- eller vegetabilske olier kan være et godt supplement, til en ellers sund og varieret kost. De fedtsyrer som findes i olie kosttilskud er nødvendige for at kroppen kan fungere optimalt. F.eks. kan fedtsyrerne i olie kosttilskuddene være flerumættede og umættede – og det er netop disse som er gode for kroppen. 

EPA og DHA er to langkædede fedtsyrer som hjerne, hjerte og øjne har brug for. Ved et dagligt indtag af 250 mg EPA og DHA bidrager fedtsyrerne til hjertets normale funktion. Et dagligt indtag af 250 mg DHA bidrager til hjernens normale funktion og til at vedligeholde et normalt syn.

Menneskets primære kilde til EPA og DHA fedtsyrerne er omega-3 som primært findes i fede fisk. Herunder kan du læse mere om de olie kosttilskud vi forhandler her på helsam.dk.  

 

Fiskeolie og omega-3

Fiskeolie indeholder omega-3 fedtsyre og dermed EPA og DHA. Hvis ikke du spiser fisk 1-2 gange om ugen, kan et fiskeolie kosttilskud være det rette valg for dig. Et voksent menneske skal gerne have 1 gram fiskeolie dagligt, altså 1000 mg. Mange fiskeolier indeholder dog 2000 mg pr daglige dosis. 

Du kan vælge mellem fiskeolie og omega-3 i flydende- og kapselform. Derfor er det nemt at vælge det omega-3 kosttilskud der er nemmest for dig at indtage. 

 

Læs mere om fiskeolie og omega-3

 

Krill olie

Krill olie er en anden måde at få omega-3 på. Som regel er det fisk der er kilde til omega-3 fedtsyren, men krill som er et lille krebsdyr, er også en god kilde til omega-3 fedtsyrer. Krill lever i de antarktiske have og indeholder astaxanthin. Men hvad er forskellen så på fiskeolie og krillolie? Èn af forskellene er, at krillolie indeholder 40% flere fosfolipider der bl.a. indgår i alle kroppens cellemembraner. 

Krillolie findes i mange pakningsstørrelse, lige fra 60 – 200 kapsler. Hvis du køber krillolie vil du måske lægge mærke til, at kapslerne har en meget rød farve. Farven skyldes ikke farvestoffer, men kommer af krillens indhold af astaxanthin.

 

Kæmpenatlys- og hjulkroneolie

GLA (gammalinolensyre) er en flerumættet fedtsyre (omega-6) som kroppen selv kan danne af linolsyre ved hjælp af et særligt enzym som findes i kroppen. Enzymets forekomst i kroppen falder dog med alderen, hvilket betyder, at kroppen får sværere og sværere ved at danne GLA. Derfor kan det være relevant at tage GLA i form af et kosttilskud. Kæmpenatlys og hjulkrone er særligt rige på omega-6, altså GLA.

 

Levertran

Du kender sikkert til levertran og måske troede du det var en nærmest uddød form for kosttilskud. Dette er dog ikke tilfældet. Levertran har kæmpet med et ry der siger, at det har en utroligt dårlig/stærk lugt og smag, hvilket også var tilfældet før i tiden. I dag er levertran dog af en helt anden kvalitet end tidligere, mens flere er tilsat smag af citrus eller appelsin. Levertran udvindes fra torsks lever og er rig på både omega-3, D.vitamin og A-vitamin. 

Levertran er som regel i flydende form, men fås også i form af kapsler. 

 

Olieblandinger og omega-3-6-7-9

Ved at tage en nøje sammensat olieblanding, får du tilført to eller flere essentielle fedtsyrer: omega-3, omega-6, omega-7 og omega-9. Olieblandinger kan være sammensat af enten vegetabilske olier, animalske olier eller en god blanding. Der er altså olieblandinger til både veganere og ikke-veganere.

Vælg det olieblandings kosttilskud der passer til dig og dit behov. 

 

Køb dit olie kosttilskud hos Helsam 

Hos Helsam forhandler vi et bredt udvalg af olie kosttilskud. Vælg mellem vegetabilske og animalske olier fra mærker som Puori, Eskio-3, eye q, Biosym, New Nordic, Natur-Drogeriet, Nordic Naturals og Solaray.

Køb dit olie kosttilskud her på heksam.dk – så kan du vælge gratis levering til din nærmeste Helsam-butik. Du er selvfølgelig også velkommen til at få din ordre sendt til din adresse eller en pakkeshop nær dig. 

Er du medlem af vores kundeklub, Club Overskud? Som medlem af Club Overskud optjener du point på alle dine køb – point som giver rabatter ved fremtidige køb hos Helsam. Derudover får du gode tilbud og adgang til spændende konkurrencer. Bliv medlem af Club Overskud her – det er helt gratis.