Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Fordøjelse

Fordøjelse er ikke ligefrem verdens mest spændende emne. Fordøjelse skal helst bare fungere. Men en sund og velfungerende fordøjelse er helt afgørende for din sundhed.
Sortér efter
39 produkter
Sortér efter

Få en sund og glad mave

En glad mave er en sund mave. Vores livsstil spiller en rolle for balancen mellem de mange milliarder af mikroorganismer vi har i vores tarm, og en kost med masser af grønsager og fuldkorn, gode fedtstoffer og nærende proteiner er mad, som vores tarm elsker. Det skaber en god balance og giver fibre til tarmen at arbejde med, og netop balancen er afgørende. Men stress, hektisk livsstil, rejser, antibiotika, mad af dårlig kvalitet er alle faktorer der kan forstyrre fordøjelsen. En for raffineret kost med sukker, hvidt brød, hvide ris og pasta er med til at ændre balancen i tarmen i en usund retning. Hvis du har problemer med maven er der flere ting du selv kan gøre:

  • Spis masser of grønsager og fuldkornsprodukter, så du får fibre og naturlig mælkesyrebakterier
  • Spis små sunde måltider fordelt på dagen. Undgå overspisning.
  • Spis ikke aftensmad for sent.
  • Tyg maden grundig, derved dannes der enzymer som er med til at nedbryde maden.

Husk at lytte til kroppen, når den fortæller dig at du skal finde et toilet. Overhører du kroppens signaler gang på gang kan det ende med forstoppelse. Du kan prøve at undlade mælkeprodukter, nogle maver har svært ved at fordøje mælk. Du kan også aflaste din fordøjelse ved i en periode at skære ned for kødindtaget eller helt undgå det. Drik nok vand, dog ikke til maden men efter maden.

Det kan rigtig godt betale sig at holde sin tarm i topform, det fremmer ikke alene den generelle sundhed, men de fleste har sikkert oplevet at en velfungerende fordøjelse giver overskud i hverdagen og et godt humør.

Hvis du bestiller dine kosttilskud online, kan du vælge at få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker, som du finder rundt i hele Danmark.