Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Te

Te er i løbet af årene blevet et mere og mere populært alternativ til kaffe. Der findes et utal af smagfulde varianter af teer. Gå på opdagelse i vores sortiment og find en te til hverdag, weekend og fest.

Vis som
403 produkter
Vis som

Te til enhver smag

Forskellige typer af te

Mennesket har i mange år drukket te og eksperimenteret med smag og aroma. Nogle af te typernes blade fermenteres, hvilket betyder at de gæres. Det gøres for at forarbejde og bevare teen bedst muligt.

 • Sort te kommer fra tebusken Camelia Sinensis og er den mest almindelige te. Bladene tørres og fermenteres. Der findes rigtigt mange forskellige blandinger af sort te, men den mest kendte er Earl Grey. Ofte er der tilsat smag og aroma fra blomster, frugter og æteriske olier for at gøre teen unik.

   

 • Grøn te består af tørrede blade, og er de seneste år blevet ret så populær pga. dens gode smag. Derudover har grøn te et naturligt indhold at vitaminer og mineraler, samt et højt indhold af antioxidanter.

   

 • Ooling te er en mellemting mellem grøn- og sort te. Oolong te kan kendes på dens store blade, og en rar og mild smag. Teen indeholder små mængder koffein, og derfor er den ikke bitter, men blød.

   

 • Aroma te består af te blandet med mange forskellige tørrede frugtstykker eller frugtaromaer. Den mest populære aroma te i Vesten er Earl Grey, som er tilsat bergamotolie udvundet af citrusfrugten af samme navn.

   

 • Hvid te produceres kun i små mængder i Kina. Teen plukkes i det tidlige forår inden bladene springer ud. Den hvide te er utroligt mild og har en frisk blomsteragtig aroma.

   

 • Rooibos te stammer fra et træ der gror i den Sydligste del af Afrika. Rooisbos er hollandsk og betyder ”rød busk”. Bladene fermenteres på nogenlunde samme måde som bladene i sort te. På den måde fremme Rooibos teens smag og aroma.

 

Te og koffein

Der findes koffein i te ligesom i kaffe. Dog er mængden af koffein i en kop te ca. halvdelen af det det der findes i en kop kaffe. Den opkvikkende effekt koffein har, kan allerede mærkes 10 minutter efter man har drukket en kop te. Jo kortere trækketiden er, jo lavere er koffeinindholdet.

Nogle producenter laver te der er koffeinfri.

Te hos Helsam

Hos Helsam har vi et stort udvalg indenfor te produkter. Vi har te til forskellige anledninger og du kan finde lige den smag du ønsker. Husk du altid kan få sendt dine varer gratis til nærmeste Helsam butik.