Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Urter og andre ekstrakter

Mange kosttilskud og helseprodukter indeholder forskellige urter og ekstrakter. Nogle tilskud består udelukkende af enkelte urter, mens andre har et indhold af flere forskellige urter. Her på siden kan du læse mere om urternes oprindelse, duft, smag og brug.

Sortér efter
108 produkter
Sortér efter

Alt, du bør vide om urter og ekstrakter

Hvilke urter bruges i kosttilskud?

Hvis du går på opdagelse her på helsam.dk, finder du et væld af kosttilskud med urter og ekstrakter. Listen med anvendte urter er lang, og derfor har vi udvalgt nogle enkelte længere nede, som du kan læse lidt om, og måske blive klogere på urterne end du var før.

 

Hvor stammer urterne fra?

Mange urter der anvendes i kosttilskud stammer fra Danmark, enten naturligt eller fordi de er kommet hertil med tiden. Andre urter kan ikke gro i Danmarks klima, og derfor importeres de fra de lande hvor de enten dyrkes eller gror vildt i naturen. Det betyder altså, at du finder urter fra både Europa, Asien og Amerika.

 

Urtekosttilskud til hverdagen

Hvilke urter bruges i kosttilskud, og hvor stammer de egentligt fra? Før i tiden brugte man i Danmark kun urter der vokser i landet, men i dag kan vi få kosttilskud med urter fra hele verden.
Herunder kan du læse mere om nogle udvalgte urter – på vores hjemmeside har vi dog mange flere at vælge mellem.

Hørfrø indeholder bl.a. de gode kostfibre, og bruges både som drys på morgenmad, i bagværk, som olie eller pulver. Hør vokser helt naturligt flere steder i Danmark, og kan blive op til 50 cm. høj.

Acai er bær fra den smukke acaipalme. Palmen vokser og dyrkes i bl.a. Brasilien og Argentina, hvor bærrene høstes og bruges til mange forskellige formål – herunder kosttilskud som du finder her på Helsam.dk. Bærrene er lidt større end blåbær, og har en flot mørke lilla farve. Smagen har et lille tvist af chokolade, med en mindre metallisk eftersmag.

Gurkemeje bruges ofte som krydderi, eller til at give maden en flot farve. Smagen er stærk og let bitter. I Danmark gror gurkemeje ikke vildt, men det gør den til gengæld i stor stil i Sydøstasiens store skove. Gurkemeje er i familie med ingefær, og derfor finder du også ofte de to urter i samme kosttilskud.

Tang stammer fra havet, og der findes utroligt mange arter der alle har hver deres smag og udseende. Gennem de senere år har brugen af tang været stødt stigende, og derfor finder du også tang i mange forskellige kosttilskud, men også i fødevarer som salt, olie og mel.

Malurt findes i Danmark og mange andre lande, hvor urten gror vildt eller dyrkes på plantager. I Danmark kan urten blive op til 1 meter høj, og vokser ofte tæt på strandene. Duft og smag er ret kraftig, og ud over at bruges i kosttilskud har urten også været brugt til at skræmme små kryb og insekter væk.

Tidsel findes i et utal af varianter, størrelser og farver. Mange tænker på tidslen som ukrudt, men den er faktisk meget populær i kosttilskud og madlavning flere steder i verden.

Perilla kaldes også for bladmynte, og er en plante der stammer fra Asien. Perillaplanten er en busket plante der bliver op til 60 cm høj. Planten bruges både i madlavning – især i Japan – men også i mange forskellige kosttilskud.

Hamp går under mange navne, og i dag finder du planten som ingrediens i en stor variation af kosttilskud og ingredienser til madlavning. Hamp bruges bl.a. både til olie, pulver og mel hvor det giver en spændende smag der er værd at prøve.

 

Køb urter og ekstrakter hos Helsam

Vores udvalg af urter og ekstrakter er stort, og du finder både urtekosttilskud i kapsel-, pulver- og flydende form. Vælg de kosttilskud der passer til dit behov, og husk, at du kan få dem leveret helt fragtfrit til din nærmeste Helsam butik. Du er også mere end velkommen i vores mange flotte butikker. Vi står altid klar til at give dig personlig vejledning i forbindelse med dit næste køb af kosttilskud og andre helseprodukter.