Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Børne vitaminer og mineraler

Se det store udvalg af vitamin- og multivitamintilskud til børn, og læs mere om vitaminer og vælg et vitamintilskud til dine børn fra Helsam.

Hvad er børnevitaminer? | Hvilke vitaminer anbefales til børn? | Vitaminmangel hos børn | Vitaminer i maden | Køb børnevitaminer hos Helsam
Sortér efter
35 produkter
Sortér efter

Børnevitaminer

Hvad er børnevitaminer?

Børnevitaminer er vitamintilskud i doser der passer til børn. Der er nemlig forskel på, hvor meget af hvert vitamin et barn og en voksen skal have dagligt. Mange gange er børnevitaminer også fremstillet i form af tyggetabletter, da nogle børn ikke bryder sig om at skulle sluge en tablet eller kapsel. Tyggetabletterne kommer med forskellig smag, og du kan helt sikkert finde en smag der tiltaler dit barn.

 

Hvilke vitaminer anbefales til børn?

Det er forskelligt hvilke vitaminer og mineraler dit barn har brug for, alt efter deres alder.
Alle børn på 2 uger – 4 år skal have et dagligt tilskud af D-vitamin.
I denne alder får børnene deres D-vitamin som dråber.

Hvis børn mellem 5-10 år får en sund og varieret kost, er der ikke behov for vitamintilskud. Er kosten ikke altid varieret, eller mangler dit barn vitaminer eller mineraler, kan et tilskud med omkring 100 % Ri gives.

Husk altid at gemme vitaminerne – nogle børn synes så godt om smagen af tyggetabletterne, at de kan finde på at spise mange ad gangen.

Er du i tvivl om dit barn mangler vitaminer eller mineraler, kan du altid spørge din sundhedsplejerske eller læge til råds. Vitaminpiller i form af tabletter eller kapsler, bør tidligst gives fra barnet er 1,5 år gammel. Indtil da kan kosttilskud i dråbe eller pulverform gives.

 

Vitaminmangel hos børn

Det er sjældent der ses vitaminmangel hos børn der ikke er født for tidligt, og som spiser sundt og varieret. Det vitamin der oftest ses mangel på, og som derfor anbefales til alle børn, er D-vitamin. D-vitamin bidrager til en normal udnyttelse af calcium, et normalt indhold af calcium i blodet samt til at vedligeholde normale knogler.

 

Vitaminer i maden

Det kan være lidt svært at holde styr på, hvilken mad der indeholder de forskellige vitaminer og mineraler. Derfor har vi lavet denne liste over madvarer og deres indhold af vitaminer:

B1-vitamin: Svinekød og fuldkornsprodukter

B2-vitamin: Mælkeprodukter, kød og kornprodukter

B6-vitamin: Kornprodukter, mælkeprodukter, kød og fjerkræ

B12-vitamin: Fisk, æg, kød og mælkeprodukter

C-vitamin: Frugt og grøntsager

D-vitamin: Kød, fede fisk og naturlig sol

E-vitamin: Forskellige madolier, nødder, fisk, grønkål, æg og frø

Calcium: Ost, mælk, bønner og kål

Folinsyre: Mælkeprodukter, frugt, kornprodukter og bælgfrugter

Jern: Kød, fuldkorn, spinat og broccoli

Jod: Mælk, fisk og skalddyr

Zink: Mælkeprodukter, fuldkornsprodukter og kød

 

Køb børnevitaminer hos Helsam

Gå på opdagelse i vores store udvalg af vitamintilskud til børn, og vælg det tilskud der passer til dit barns behov. Hvis du bestiller online kan du vælge at få dine varer leveret fragtfrit til din nærmeste Helsam butik. Du kan også besøge os i en af vores mange butikker, hvor vores personale står klar til at give dig gode råd og vejledning i forbindelse med dit næste køb af vitaminer og helseprodukter.