Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Colostrum

Colostrum er råmælk fra køer. Faktisk får alle pattedyr råmælk fra deres mor. Se udvalget af colostrum herunder og læs mere om colostrum nederst på siden.
Sortér efter
7 produkter
Sortér efter

Hvad er colostrum?

Colostrum er råmælk, altså den første mælk, som produceres hos pattedyr. Det særlige ved colostrum er, at det fra naturens side, er skabt til at ernære nyfødte pattedyr.

Det colostrum som fås fra køer, minder utroligt meget om kvindens. Nu tænker du måske, at det er synd for koens kalve, at vi mennesker tager deres colostrum og bruger det i kosttilskud. Men en ko producerer meget mere colostrum, end kalven får brug for. Derfor bruges det overskydende colostrum i kosttilskud til mennesker.

 

Er colostrum sundt og hvad er det godt for?

Ja, colostrum er fra naturens side sundt. Colostrum har et højt næringsindhold og så indeholder det store mængder af protein og immunoglobulin G. Det særlige ved colostrum er, at dets næringsstoffer er i en meget koncentreret form, hvilket gør at de passer perfekt til nyfødtes nye fordøjelsessystem. 

De animalske mælkeproteiner som findes i colostrum, er i form af kaseiner og valleproteiner.

 

Hvem kan tage colostrum?

Alle kan tage colostrum, dog skal personer med laktoseintolerance og mælkeallergi være forsigtige med at indtage kosttilskuddet. Colostrum indeholder en del mindre laktose end mælk, hvilket også er årsagen til, at nogle laktoseintolerante sagtens kan tage colostrum uden at opleve problemer. 

På nuværende tidspunkt er der ingen undersøgelser der har beskæftiget sig med gravide og ammendes indtag af colostrum. Kontakt din læge og forhør dig, hvis du er i tvivl om du kan tage colostrum.

 

Køb colostrum hos Helsam

Her på helsam.dk finder du flere produkter med indhold af colostrum. Du kender sikkert halstabletterne ”Væk i morgen”. Men vidste du, at de også indeholder råmælk? Væk i morgen er nemlig tilsat colostrum.

Bestil dit colostrum her på helsam.dk og få leveret din ordre lige til din dør, eller få fragtfri levering til din lokale Helsam-butik. Har du spørgsmål til et produkt er du altid mere end velkommen til at kontakte os. I Helsam-butikkerne er vores venlige og uddannede personale, mere end klar på at give dig gode råd og personlig vejledning, i forbindelse med dit køb.