Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Ingefær og gurkemeje

Både ingefær og gurkemeje er blevet meget populære at bruge i grøntsagsjuice, smoothies og som shots. Ingefær og gurkemeje kommer fra samme plantefamilie og har været brugt i madlavning siden oldtiden.
Sortér efter
31 produkter
Sortér efter

Gurkemeje og ingefær: Derfor skal du spise løs

Hvad er gurkemeje?

Gurkemeje stammer oprindeligt fra Asien, hvor den er en stor del af det traditionelle asiatiske køkken. Måske kalder du den indisk safran, hvilket er et andet navn for gurkemejen, på trods af at gurkemeje intet har med safran at gøre, ud over den gule farve.
Selvom det hedder en gurkemejerod, er det ikke selve roden man spiser. Det der spises er plantens ”rhizom”, som er den horisontale del af plantens stamme. Farven fra gurkemeje er meget kraftig, og er utroligt svær at få af fingrene. Stoffet der farver hedder curcumin, og det er netop det der menes at have en sundhedsgavnlig effekt. Gurkemeje har en neutral, men bitter smag, men giver en utroligt gennemtrængende og flot gul farve til alt det tilsættes.

3 fakta om gurkemeje:
• Gurkemeje bruges som farvestof i fødevareindustrien, hvor E-nummeret E 100 bruges.
• 1 teske stødt gurkemeje svarer ca. til 2,5 cm frisk gurkemeje.
• Friskkværnet sort peber fungerer fantastisk sammen med gurkemeje.

 

Hvad er ingefær?

Ingefær og gurkemeje har mange fællestræk, hvilket skyldes, at de er i samme familie. Ingefær er ligesom gurkemeje også en vellidt ingrediens i det asiatiske køkken, og bruges bl.a. også i te. Når ingefæren spises, er det også stammen der spises - altså ingefærens rhizom. Ingefær farver ikke på samme måde som gurkemeje, men smagen er stærk – du kender den måske allerede fra en ingefær te eller et ingefærshot som mange de seneste år har prøvet. Den stærke smag stammer fra indholdet af den æteriske olie, gingerol. Jo længere tid ingefæren ligger uden at blive brugt, jo mere nedbrydes gingerol til andre stoffer og smagen bliver mindre stærk. Ingefær indeholder også enzymet, zingibain, som bl.a. anvendes til at mørne kød med.
D

er er stor forskel på smag, lugt og farve alt efter om du bruger frisk, tørret eller kogt ingefær. Frisk ingefær har en skarp smag og citruslignende duft. Tørret ingefær har en kraftig og stærk smag – endda mere end hvis du bruger frisk ingefær. Når ingefær koges bliver smagen mindre skarp og får i stedet en sødere og mere krydret smag.

3 fakta om ingefær:
• Ingefær er hverken en grøntsag, en frugt eller en rod. Faktisk er ingefær en stængelknold.
• Ingefær holder sig længere tid i en pose i køleskabet
• Ingefær kan fryses

 

Gurkemeje som kosttilskud

Gurkemeje understøtter leddenes bevægelse, en normal leverfunktion og et normalt immunforsvar. Kosttilskud med gurkemeje finder du både som tabletter og spray. Du finder også gurkemejekosttilskud med tilsat ingefær. Curcumin nedbrydes forholdsvis hurtigt i kroppen.

 

Ingefær som kosttilskud

Kosttilskud med ingefær bidrager til vedligeholdelse af en normal tarmfunktion. Gravide bør ikke indtage ingefær som kosttilskud, men der er intet galt i at bruge små mængder ingefær som ingrediens i madlavning. Vælg mellem ingefærkosttilskud med og uden gurkemeje, og i form af tabletter og dråber. Følg altid produktets anvisning i forhold til den dagligt anbefalede dosis.

 

Gurkemeje i madlavning

Hvis du har spist karry eller et sennepsprodukt, har du helt sikkert fået en del gurkemeje. Det er nemlig gurkemejen der giver både karry og sennep sin fine gule farve. Du kan også lave lækre retter eller smoothies derhjemme med gurkemeje som en frisk ingrediens. Prøv indisk gurkemejeris med friske korianderblade. Ligesom ingefærshot, kan du også lave gurkemejeshot, eller tilføje gurkemeje i et ingefærshot. Smagen bliver ekstra god, og især farven bliver flottere.

 

Ingefær i madlavning

Hvis du har lyst til at bruge frisk ingefær eller forarbejdet ingefær som ingrediens i din madlavning, har vi samlet en række opskrifter der smager fantastisk. Prøv perlespelt med en lækker sauce af æble, ingefær, karry og mango. Eller det kendte ingefærshot der giver en fantastisk og frisk start på dagen. Som mellemmåltid kan du prøve en grøntsagssmoothie med ingefær. Husk altid at skrælle ingefæren – skrællen indeholder ingen nævneværdige næringsstoffer.

 

Andre produkter med gurkemeje og ingefær

I vores webshop og i vores butikker finder du også andre produkter end kosttilskud med indhold af ingefær og gurkemeje. Du kan nyde en varm kop te med ingefær eller gurkemeje, spise lækre chips med gurkemeje, slukke tørsten med en ingefær øl, sodavand eller te-drik. Der er mange, mange flere ingefær- og gurkemeje produkter – brug vores søgefelt og søg efter ”ingefær” eller ”gurkemeje”. Du finder helt sikkert noget der tiltaler dig og dine smagsløg.

 

Køb kosttilskud med gurkemeje eller ingefær

Hos Helsam finder du et bredt udvalg af kosttilskud med gurkemeje og ingefær. Vælg mellem tilskud i form af tabletter, dråber eller spray og giv kroppen et frisk pust af de asiatiske rødder. Hvis du bestiller online, kan du vælge at få dine varer leveret helt fragtfrit til din nærmeste Helsam butik. Du er også velkommen i vores butikker hvor vi gerne giver dig råd og personlig vejleding, uanset om du er på jagt efter et kosttilskud eller et andet produkt med ingefær eller gurkemeje.