Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Immunsystem

 

Immunsystem og immunforsvar er det samme og sørger for at du ikke bliver syg. Hele immunforsvaret består af flere organer og bekæmper de fremmede bakterier og mikroorganismer du møder hver eneste dag. Nogle bakterier kan gøre dig syg, hvis ikke immunforsvaret kan bekæmpe dem.

Læs mere om immunforsvaret og produkter der bidrager til et normalt fungerende immunforsvar nederst på siden.

Sortér efter
34 produkter
Sortér efter

Understøt dit immunforsvar

Kort om immunforsvaret

Forkølelse, influenza og utilpashed – vi har alle prøvet det og kender alle til de perioder hvor nærmest alle går og har snotnæse og hoster. I disse perioder er immunforsvaret på overarbejde og forsøger at bekæmpe alle de bakterier kroppen kommer i kontakt med. 

Bakterierne kan hurtigt sprede sig gennem både luft og kontakt. I luften spreder bakterierne sig via host og nys, mens de gennem kontakt med dørhåndtag, håndtryk og krammere også spreder sig. Derfor er det også ekstra vigtigt at nyse og hoste i ærmet, samt vaske hænder ofte. Hvis vand og sæbe ikke er tilgængeligt er en håndsprit et fantastisk middel at have med i tasken, bilen eller andet. 

Da immunforsvaret består af mange organer med hver deres funktioner, er det vigtigt at kroppen har adgang til alle de næringsstoffer som er vigtige for at det kan fungere optimalt. Disse næringsstoffer er bl.a. vitaminer og mineraler som du tilfører kroppen gennem din kost. Hvis ikke du spiser varieret kan du supplere med et kosttilskud. 

 

Sådan understøtter du dit immunforsvar

Et normalt fungerende immunforsvar opnås ved at spise sundt og varieret, dyrke motion og få nok søvn. Når du spiser sundt og varieret, f.eks. ved at følge de officielle kostråd, tilfører du kroppen en masse vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som alle bidrager til kroppens funktioner. Nogle næringsstoffer er utroligt vigtige for immunforsvaret, da de bidrager til at immunforsvaret/immunsystemet fungerer normalt. 

Motion styrker hele dit kredsløb, herunder hjerte, knogler og led, mens en god nattesøvn sørger for, at din krop får ro og mulighed for at restituere bedst muligt. Dermed bliver dit immunforsvar mere modstandsdygtigt overfor sygdomme og du kommer dig hurtigere over sygdomsforløb. Det varierer selvfølgelig fra person til person, samt hvilken sygdom der er tale om. 

Få inspiration og viden om motion, samt gode tips til en bedre nattesøvn.

Vitaminer der bidrager til et normalt fungerende immunforsvar er:

  • Folat
  • A-vitamin
  • B12-vitamin
  • B6-vitamin
  • C-vitamin
  • D-vitamin

Ligeledes findes en række mineraler der understøtter immunforsvaret

  • Jern
  • Kobber
  • Selen
  • Zink

 

Bliv klogere på immunforsvaret

Hvis du gerne vil vide mere om hvordan immunforsvaret virker, samt hvilke andre produkter du kan anvende til at få et normalt fungerende immunforsvar, eller måske hvilke naturlægemidler som kan lindre symptomer i forbindelse med forkølelse, så bør du læse vores spændende og informative artikel ”Støt dit immunforsvar”. 

 

Styrk dit immunforsvar med Helsam

Kosttilskud fra Nature’s Own, Natur-Drogeriet, Nani, Bidro og mange flere finder du alle sammen på denne side. Gør noget godt for dig selv og din krop så du kan komme bedre igennem perioder med øget pres på kroppen. Husk at kosttilskud aldrig kan erstatte en sund og varieret kost, men kun bør fungere som et supplement til din daglige kost. Husk også at motion og søvn er vigtig del af vejen til et normalt fungerende immunforsvar. 

Som altid kan du bestille dine varer online her på helsam.dk og få dine varer leveret til din hjemmeadresse, eller vælge at få dem sendt til din nærmeste Helsam-butik. Du er også mere end velkommen i vores fysiske Helsam butikker som ligger spredt over det meste af Danmark. Vores personale er klar til at give dig råd og vejledning i forbindelse med dit køb og din vej til et styrket immunforsvar.