Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Mundskyl og mundpleje

Det er vigtigt at have en god mundhygiejne, så du kan passe godt på dine tænder, som gerne skal holde sig sunde hele dit liv. Ud over de regelmæssige besøg hos tandlægen, hvor du får tjekket, at alt er, som det skal være, er der også flere ting, som du selv kan gøre for at opretholde en god mundhygiejne.

For det første er det selvfølgelig vigtigt, at du børster tænderne grundigt to gange om dagen med en ordentlig tandbørste. Derudover bør du også regelmæssigt gøre brug af tandtråd og mundskyl, så du er sikker på, at din mund er fri for uønskede bakterier. Hos Helsam finder du flere forskellige mundskyl og andre produkter, der hjælper dig med at opretholde en god mundhygiejne.

Herunder kan du læse mere om, hvorfor det er vigtigt at have en god mundhygiejne, og hvad du selv kan gøre for at have en optimal mundpleje, der hjælper dig med at have sunde tænder og en sund mund gennem hele livet.

Hvorfor er god mundhygiejne vigtigt? | Hvordan tjekker du, om du har en god mundhygiejne? | Det skal der til for en sund mundhygiejne
Sortér efter
46 produkter
Sortér efter

Hold din mund sund med mundskyl og mundpleje

Hvorfor er god mundhygiejne vigtigt?

Det er vigtigt at have en god mundhygiejne, fordi det er nødvendigt regelmæssigt at fjerne plak fra tænderne. Når vi spiser og drikker, dannes der plak dér, hvor tænder og tandkød mødes. Denne plak indeholder bakterier, som kan skade tænderne og tandkødet, og derfor er det vigtigt, at plakken bliver fjernet. Ellers kan plak føre til mange problemer og sygdomme i munden som tandsten og misfarvninger, som man eller kunne have undgået. Dårlig mundhygiejne kan også føre til tandkødsbetændelse, huller i tænderne og paradentose. Der er altså mange gode grunde til at have en god mundhygiejne, og her spiller tandbørstning, tandtråd og mundskyl en vigtig rolle.


Hvordan tjekker du, om du har en god mundhygiejne?

Der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at have en god mundhygiejne, men hvordan sikrer du dig, at du har de rigtige vaner, der hjælper dig på vej mod sunde tænder og tandkød? En god mundhygiejne indebærer en regelmæssig fjernelse af plak. Det er ikke alle bakterier i munden, der skal fjernes, da de er vigtige for, at vi kan smage og fordøje vores mad. Du kan tjekke, om du har en god mundhygiejne, hvis du kan svare ja til, at dine tænder føles glatte og rene, at dit tandkød fremstår stramt og lyserødt, og hvis din mund generelt føles frisk og sund.


Det skal der til for en sund mundhygiejne

Det første, du skal sørge for, når du gerne vil have en god mundhygiejne, er en god tandbørste og den rigtige tandpasta. Det er bedst at vælge en tandbørste, der ikke er for hård, fordi en for hård tandbørste kan føre til slidskader på tænderne. Derfor bør du altså vælge en blødere model. Tandtråd er også nødvendigt for at fjerne plak mellem tænderne, hvor tandbørsten ikke kan nå. Hos Helsam finder du flere forskellige modeller af tandtråd, så du kan finde din favorit.

En mundskyl kan også være en rigtig god investering, hvis du føler, at din mund trænger til at blive frisket op. En mundskyl reducerer nemlig mængden af bakterier i hele munden. Hvis du samtidig vælger en mundskyl med fluor, kan denne også være med til at beskytte dine tænder mod huller.

Hvis du gerne vil gøre noget godt for din mund, så kig på hele vores store udvalg af plejeprodukter til munden, så du kan passe godt på dine tænder. Husk du altid kan få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker rundt i landet.