Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Blodsukker

 

Med vores produkter kan du få styr på dit blodsukker. Blodsukkeret har bedst af at være stabilt, men for nogle kan blodsukkeret være lavt eller højt i længere tid. Se udvalget af kosttilskud for et normalt blodsukker her på siden.

Sortér efter
7 produkter
Sortér efter

Hvad er blodsukker?

Vi har alle et blodsukker, men hos nogen er det enten for lavt eller for højt. Når vi spiser, nedbrydes maden bl.a. til sukkerstoffer. Disse sukkerstoffer optages i blodet, og det er netop det der kaldes for blodsukker.

Sukkeret transporteres fra blodet og ind i cellerne ved hjælp af hormonet insulin, som dannes i bugspytkirtlen. Efter et måltid stiger blodsukkeret og der udskilles insulin fra bugspytkirtlen. Efter 1-2 timer begynder blodsukkeret så småt at falde igen indtil det når et normalt niveau. 

 

Læs mere om lavt blodsukker

 

Lavt eller højt blodsukker

Blodsukkerniveauet kan måles med et blodsukkerapparat. Blodsukkerapparatet analyserer en dråbe af dit blod, hvorefter du får din blodsukkerværdi vist på apparatets display. 

Dit blodsukker måles i mmol/l.

  • Et normalt blodsukker ligger mellem 5 og 10 mmol/l
  • Et lavt blodsukker ligger på 4 mmol/l eller derunder
  • Et højt blodsukker ligger på 10 mmol/l eller derover
  • Et meget højt blodsukker ligger på 15 mmol/l og derover

 

Sådan holder du dit blodsukker stabilt

At holde sit blodsukker stabilt er godt for meget. Når dit blodsukker er stabilt, vil du opleve at have mere energi. Du vil også bedre kunne styre din sult, hvilket er en vigtig faktor i forbindelse med eksempelvis et vægttab. 

Hvis du gerne vil holde dit blodsukker stabilt, har vi i artiklen ”9 gode råd til stabilt blodsukker”, samlet gode råd der giver dig mere energi i hverdagen. Et af rådene lyder, at du bør reducere dit indtag af sukker, hvidt/lyst brød og pasta. 

 

Kosttilskud der bidrager til et normalt blodsukker

Som et supplement, kan du gøre brug af et af følgende kosttilskud, som bidrager til at vedligeholde et normalt blodsukkerniveau:

Et mineral som også bidrager til at vedligeholde et normalt blodsukkerniveau, er chrom. Det skyldes, at chrom bl.a. indgår i omsætningen af makronæringsstoffer, altså kulhydrater, sukker og fedt. Chrom findes som kosttilskud i form af både tabletter og kapsler.  

Få styr på dit blodsukkerniveau med Helsam. Vi forhandler et bredt udvalg af kosttilskud og helsekost der kan hjælpe dig på vej til et normalt blodsukker. Bestiller du på helsam.dk kan du få din ordre leveret fragtfrit til din nærmeste Helsam-butik. Du kan selvfølgelig også få din ordre leveret til din egen adresse, eller en pakkeshop/boks nær dig. 

Har du spørgsmål, eller vil du gerne se produkterne inden du køber, er du mere end velkommen til at besøge os i vores butikker. Her er vores faguddannede personale altid klar til at give dig personlig vejledning og gode råd med på vejen til et sundere liv.

Er du medlem af Club Overskud? Som medlem af Helsams kundeklub får du adgang til gode tilbud, konkurrencer og et fantastisk pointsystem hvor du optjener point i forbindelse med alle dine køb. Du kan blive medlem af Club Overskud her – det er helt gratis.