Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Vat (pinde og rondeller)

Vatpinde og vatrondeller er fantastiske til bl.a. at fjerne makeup, rengøre ansigtet og mange andre ting. Her på Helsam finder du både vatpinde, vatrondeller og vat der er fremstillet af økologisk bomuld, og vatpinde af bæredygtigt træ, pap og plastik.
Læs mere om brugen af produkterne, og gå på opdagelse i vores udvalg.

Økologiske vatpinde og vatrondeller | Brug af vatpinde og vatrondeller | Opbevaring af vatpinde og vatrondeller | Køb vatpinde og vatrondeller hos Helsam
Sortér efter
20 produkter
Sortér efter

Vatpinde og vatrondeller: Vat helt uden kemi

Økologiske vatpinde og vatrondeller

Økologisk bomuld er et populært produkt, der bruges til mange ting. Ved økologisk bomuld fravælges alle kemiske substanser, den er hudvenlig og derfor særdeles velegnet til børne- og babyprodukter. Inden der kan dyrkes økologisk bomuld, skal jorden dyrkes efter økologiske principper i tre år og skal være fri for kemiske substanser. Økologisk bomuld såvel som konventionel bomuld tager mellem 5 og 10 måneder at modne. Det meste konventionelle bomuld høstes med maskine, hvor imod økologisk bomuld høstes ved håndkraft.

Når du køber vatpinde med pinde af genbrugsmaterialer, hjælper du dig selv, miljøet og vores natur. Når pindende er lavet af et andet materiale end plastik, er de nemmere at nedbryde. Husk, at selvom vatpindende er nedbrydelige, må de ikke skylles ud i toilettet.

 

Brug af vatpinde og vatrondeller

Rigtigt mange bruger først og fremmest vatpinde til at rense ører med. Men vidste du, at det faktisk slet ikke er en god idé at bruge dem til lige netop dét formål?

Ørerne er utroligt sarte, og når du bruger en vatpind, skubber du ørevoksen endnu længere ind i øret. Du kan få en del på vatpinden, men uanset hvad, skubbes en del af ørevoksen også ind i dele af øret, hvor det kan sætte sig som en prop. Når du bruger en vatpind sliber den til tider også i øregangene, og det kan give små skader der er ekstra modtagelige over for bakterier. I sidste ende kan du ende med en prop i øret der ikke er helt ligetil at fjerne igen. I stedet bør du bruge en vaskeklud til at rense ørene. Det smarte er, at øregangene med tiden selv skubber voksen ud, så det er nemt at fjerne.
Vatpinde kan bruges til mange forskellige formål, bl.a. til at:

- Rense navlen
- Påføre øjenskygge
- Fjerne mascara der har drysset.

Vatrondeller er fantastiske til at fjerne makeuprester med, eller blot til din daglige rens af huden i ansigtet.
Du kan også bruge dem til at fordele cremer og olier på huden. De giver et flot og ensartet lag på huden, og så er de dejligt bløde at bruge.

 

Opbevaring af vatpinde og vatrondeller

Det er ikke helt ligegyldigt hvordan du opbevarer dine vatpinde og vatrondeller. Vi anbefaler, at du opbevarer dem i en lukket beholder, som f.eks. et flot glas eller en krukke med låg. Vattet suger nemt fugt, og ligger de frit fremme, kan støv og andet skidt også samle sig på dem.

 

Køb vatpinde og vatrondeller hos Helsam

Vælg de vatpinde eller vatrondeller der passer til dig og dit behov, og husk, at hvis du bestiller online kan du få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Har du spørgsmål, er du selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker der ligger spredt over hele landet. Vi står altid klar til at give dig gode råd og personlig vejledning i dit næste køb af helseprodukter.