Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Kæmpenatlys- og hjulkroneolie

GLA (gammalinolensyre) er en flerumættet omega-6 fedtsyre, der blandt andet findes i kæmpenatlysolie. Fedtsyren findes i meget små koncentrationer i en række fødevarer, men der findes kun få naturlige kilder med høje koncentrationer af GLA.

Sortér efter
3 produkter
Sortér efter

Kæmpenatlys, GLA og omega-6

GLA er en meget vigtig fedtsyre, der også dannes i kroppen ud fra linolsyre, ved hjælp af et enzym. Mængden af dette enzym falder typisk med alderen. Det er derfor vigtigt med ekstra fokus på GLA for disse grupper, så de sikrer at de får nok GLA gennem kosten. GLA findes blandt andet også i hjulkronefrø, hampefrø, spirulina og modermælk. GLA  hjælper blandt andet huden til at holde på fugten, og olier med højt indhold af GLA bruges derfor ofte både udvortes og indvortes. Som kosttilskud anbefales det som regel at indtage GLA i sammenhæng med omega-3 fedtsyren EPA, da dette fremmer den sundhedsgavnlige effekt.

Kæmpenatlys indeholder GLA (gammalinolensyre), som er en flerumættet omega-6 fedtsyre. Fedtsyren findes i meget små koncentrationer i en række fødevarer, men få naturlige kilder har lige så høje koncentrationer af GLA som kæmpenatlys.

Kæmpenatlys er spiselig og har også traditionelt været anvendt som alternativ medicin. Rødder og blade er spiselige og kan med fordel samles i foråret og fryses. Man kan også samle blomster, knopper og unge frøbælge eller plukke hele planten i efteråret og tørre til senere brug. 

Køb kæmpenatlys- og hjulkroneolie hos Helsam - både her i webshoppen og i vores butikker.