Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Baldrian og humle

Baldrian og humle er begge to naturlige planter, og har gennem mange år været brugt som naturmedicin i forbindelse med at opnå en bedre søvn. Baldrian og humle er naturlige produkter der kan hjælpe dig, hvis du oplever at have uro i kroppen eller søvnbesvær. Baldrian har i flere tusinde år været anvendt som middel mod søvnløshed, og det anvendes stadig i dag af mange som ønsker en hjælp til at sove bedre. 

Hvad gør baldrian og humle? | Vælg dit baldrian- og humlekosttilskud her | Dosering og bivirkninger ved brug af baldrian og humle | Derfor er en god nattesøvn vigtig | Skru ned for det blå lys | En sund kost bidrager til en bedre søvnFind det produkt der passer til dig 
Sortér efter
10 produkter
Sortér efter

Hvad er baldrian og humle?

Hvad gør baldrian og humle?

Hvem har ikke prøvet en søvnløs nat, og dagen derpå manglet overskud og energi, for i stedet at være forfulgt af træthed og irritation gennem dagen? Måske oplever du oven i købet ikke at kunne sove ordentligt i længere perioder? Dermed får du ikke den vigtige afslappelse og fred som kroppen og sjælen har behov for. 

Baldrian og humle indeholder udelukkende naturlige ingredienser og søvnfremmende urter, som gør at du trygt kan afprøve produkterne. De to naturlige søvnprodukter kan findes i kosttilskud hver for sig, eller hvor de er blandet sammen. Grunden til at de ofte blandes er, at der dermed opstår en bedre virkning, end når de anvendes hver for sig.

Baldrian, som stammer fra roden af valerinaplanten, er gennem tiden anvendt som et beroligende og afslappende middel.  Valerinaplanten kan findes i Europa, dele af Asien og i Nordamerika. I Danmark kan den findes i skove, grøfter og på enge. Du kan få baldrian i form af dråber, kapsler eller tabletter. Effekten er den samme – en naturligt bedre søvn. 

Humle er en slyngplante der tilhører hampfamilien. Planten er vildtvoksende i Europa og i kølige regioner i Asien og Amerika. Humlens modne blomsterstande indeholder smagsstoffer der anvendes i øl brygning.

Mange af de folk der dyrker humlen, og som er med til humleafplukningen, oplever at blive meget søvnige, hvis afplukningen foregår indendørs. Humle har en søvndyssende effekt og sammen med baldrian bidrager den til en roligere, dybere og bedre søvn. Du finder oftest humle i kosttilskud sammen med baldrian, hvor de tilsammen bidrager til en stærkere træthed og ro.

 

Vælg dit baldrian- og humlekosttilskud her

Der er mange kosttilskud med baldrian og humle, og derfor har vi herunder lavet en lille beskrivelse af nogle af de forskellige produkter. På den måde bliver det forhåbentligt nemmere for dig at vælge det rette produkt.

Baldrian og humle fra Natur Drogeriet
Kosttilskuddet indeholder både baldrian og humle, og er sammensat på en måde, så du oplever ro i kroppen der gør det nemmere at falde i søvn. Den daglige dosis er 2-3 tabletter 3 gange dagligt. Ved at indtage den dagligt anbefalede dosis opnår du et indtag på 1140-2160 mg baldrian og 540-810 mg humle.

Baldriandråber fra Natur Drogeriet
Ekstrakt af baldrianrod i dråbeform der beroliger kroppen så du nemmere kan falde i søvn, og samtidig får en bedre nattesøvn. Dråberne er konserveret i alkohol. De daglige dosis er 1-10 dråber 3 gange dagligt. Ved et indtag af den dagligt anbefalede dosis får du 0,05-1,5 g baldrian. 

Baldrian og humle fra Camette
Med baldrian og humle-tabletterne fra Camette kan du opnå en roligere og bedre søvn. Den daglige dosis er 2 tabletter inden sengetid. Gennem indtaget af den dagligt anbefalede dosis opnår du 120 mg humleekstrakt (900 mg humleblomst) og 72 mg baldrianrodekstrakt (400 mg baldrianrod). 

Baldrian og humle fra VitaCare
VitaCare Baldrian og Humle er et naturprodukt med valerianerod og humlekopper. Begge urter har været anerkendte i århundreder, og produktet indeholder op til 200 mg ekstrakt af valerianerod og op til 200 mg ekstrakt af humlekopper per daglig dosis.

Baldrian rod fra Solgar
Baldrianrod i vegetabilske kapsler er perfekt til dig der er veganer eller vegetar. Den dagligt anbefalede dosis er 1 kapsel der giver et indtag på 300 mg baldrianrod. 

Longo Søvn fra Longo
Tabletterne fra Longo indeholder både baldrian og citronmelisse. Begge urter giver ro i kroppen og bidrager dermed til en bedre søvn. Den daglige dosis er 2-3 tabletter og giver et indtag der svarer til 300-450 mg baldrianekstrakt samt 200-300 mg citronmelisse ekstrakt.  

 

Dosering og bivirkninger ved brug af baldrian og humle?

Du må bruge baldrian og humle dagligt i kortere perioder. Doseringen er forskellig alt efter hvilket produkt du vælger at bruge, derfor kan du læse mere om dette på siden for de enkelte produkter. Generelt for baldrian er, at det bør indtages i små doser. En lille dosering er nok til at give en sløvende og træt fornemmelse, mens større doser kan give en tung følelse i hovedet den næste dag. 

Brugen og virkningen kan være forskellig fra person til person, og du bør derfor læse produktets indlægsseddel nøje. Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides, og gravide samt børn under 1 år, bør kun anvende produktet efter samtale med læge.

 

Derfor er en god nattesøvn vigtig

En god nattesøvn er essentiel for, at du kan møde dagen og livet fuld af energi og gåpåmod. Det er gennem søvnen at vi som mennesker regenererer og får tanket op med ny energi, som vi bruger i alle dagens opgaver og oplevelser.

 

Skru ned for det blå lys

Det blå lys kommer fra skærme som tv, telefon, tablets og computere. Når øjnene udsættes for det blå lys, får hjernen besked på at holde sig vågen. Det betyder, at hvis du bruger én eller flere af de nævnte enheder lige inden sengetid, kan det påvirke din søvn negativt. Sluk derfor gerne for tv og mobil en time eller to inden du lægger dig til at sove. 

 

En sund kost bidrager til en bedre søvn

Vidste du, at det du spiser i løbet af dagen, påvirker hvor hurtigt du falder i søvn og hvor godt du sover. Du er sikkert klar over, at hvis du drikker kaffe inden sengetid, har du sværere ved at falde i søvn pga. kaffens indhold af koffein. Men vidste du også, at fed, sukkerholdig mad i løbet af dagen kan resultere i, at du sover dårligt?

Vi har lavet en liste over gode og dårlige fødevarer, når det gælder en god nattesøvn:

Gode fødevarer

- Valnødder: indeholder bl.a. aminosyren tryptofan, der bidrager til en bedre søvn.
- Æg: indeholder ligeledes tryptofan. Mandler: indeholder magnesium der bidrager til en bedre søvn.
- Mørk chokolade: mindsker mængden af stresshormoner. Spis evt. et par stykker om aftenen.
- Bananer: indeholder magnesium og kalium der virker afslappende på muskerne.

Dårlige fødevarer

- Kaffe og te med koffein
- Alkohol
- Sukkerholdige fødevarer
- Meget fed mad

 

Find det produkt der passer til dig

Hos Helsam har vi mange forskellige naturlægemidler med baldrian og humle, der alle kan hjælp dig til en bedre søvn. Vi har produkter i dråbeform, kapsel- samt tabletform. Flere er bl.a. velegnede til veganere og vegetarer, da de er indkapslet i vegetabilske kapsler. 

Du kan bestille et produkt med baldrian eller humle her på Helsam.dk, eller besøge os i en af vores butikker, hvor du også finder et stort udvalg af produkterne. Har du spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os. Husk at du altid kan bestille dine varer til gratis afhentning i din nærmeste Helsam-butik