Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Krill olie

Din krop har behov for at få tilført omega 3 fedtsyrer. Det kan du gøre ved at spise fisk nogle gange om ugen, eller supplere med et dagligt tilskud af krill olie. Krill olie har et naturligt højt indhold af omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA samt letoptagelige fosfolipider. Indholdet af fosfolipiderne gør også omega-3 fedtsyrerne i krill olien letoptagelige for kroppen. Du kan læse meget mere om krill olie her, og hvorfor du bør overveje at gøre krill olien til en del af din daglige kost.

Sortér efter
4 produkter
Sortér efter

Din guide til krill olie

Hvad er krill?

Krill, også kaldet lyskrebs, findes i blandt andet i antarktiske havområder, hvor de lever af algerne i havet og under isen. Cellemembranerne i krill har et meget højt indhold af de umættede omega-3 fedtsyrer DHA og EPA, hvilket er en af årsagerne til at de kan holde sig bløde og flydende i selv iskoldt vand.

Krill er den største dyreart på jorden, når man måler i vægt og er en livsvigtig fødekilde for mange større havdyr. Fangsten af krill overvåges derfor også nøje, men fangsten på verdensplan er stadig et godt stykke under det niveau, der officielt er sat som det maksimalt bærdygtige fangstniveau.

 

Hvad indeholder krill olie?

Krill olien har desuden et højt indhold af antioxidanterne astaxanthin. Astaxanthin minder meget om de mere kendte carotenoider, som beta-caroten og lutein, men findes udelukkende i marine dyr. Krill olien er rød, og det er ikke på grund af tilsat farvestof. Den røde farve kommer af, at krillen har et meget højt indhold af antioxidantet astaxanthin.

Astaxanthin er i familie med beta-caroten og lycopen der findes i gulerødder og tomater. 

 

Hvordan virker krill olie?

På grund af den enestående sammensætning af fedtsyrer, virker krill olien på en helt særlig måde. Olien har en høj koncentration af de langkædede DHA og EPA fedtsyrer. Ved et dagligt indtag af 250 mg EPA og DHA bidrager fedtsyrerne til en normal hjertefunktion. Et dagligt indtag af 250 mg DHA bidrager til en normal hjernefunktion samt til at vedligeholde et normalt syn. 

 

Krill olie eller fiskeolie?

Både krill olie og fiskeolie indeholder de sunde og vigtige fedtsyrer EPA og DHA. Dog indeholder krill olien en stor mængde fosfolipider – faktisk hele 40 %. Alle kroppens celler er omgivet af en membran der er opbygget af fosfolipider. Ved at indtage krill olie får du også antioxidanten astaxanthin, der er med til at holde krill olien frisk.

Krill er et krebsdyr og derfor et allergen. Undgå derfor krill olie hvis du ikke tåler krebsdyr.

 

Hvem bør indtage krill olie?

Den anbefalede ugentlige mængde fisk er for voksne 350 gram, hvoraf de 200 gram er fed fisk som ørred, laks, makrel og sild. Spiser du ikke den anbefalede mængde fisk, kan du supplere dit behov med et kosttilskud som krill olie.

 

Hvor meget krill olie skal jeg tage? Er der bivirkninger?

For dem der ønsker et almindeligt supplement til kosten, anbefales det at indtage 600-1000 mg omega-3 dagligt[1]. Store doser af krill olie kan give opstød. Det anbefales ikke at indtage mere end den dagligt anbefalede dosis. Bemærk, at den anbefalede daglige dosis kan ændre sig, og derfor bør du altid orientere dig i forhold til produktets anbefalinger.

 

Køb krill olie hos Helsam

Hos Helsam finder du et stort udvalg indenfor krill olie. Du kan bestille den krill olie du ønsker her på Helsam.dk og få den leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Hvis du ønsker personlig vejledning og gode råd i dit valg og køb, er du velkommen i en af vores mange butikker, hvor vi altid står klar til at hjælpe dig.