Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Lecithin

Lecithin er sunde fedtsyrer som indgår i alle levende cellemembraner. Lecithin kaldes også for fosfocholin. Cholin-fedtsyren bidrager bl.a. til at vedligeholde en normal leverfunktion, til en normal omsætning af homocysten og til en normal omsætning af fedtstoffer. Lecithin udvindes ofte af sojabønner, da de indeholder store mængder af fedtsyren. Lecithin fås også som lecithin granulat hvor lecithinen i stedet er udvundet fra solsikker. Lecithin granulat er et 100 % vegansk produkt, og kan derfor også indtages af vegetarer og veganere. Læs mere om lecithin her på siden.

Sortér efter
5 produkter
Sortér efter

Lecithin – de livsvigtige fedtsyrer

Hvad er lecithin? 

Lecithin kan både være en gruppe af forskellige molekyler, såsom inositol, cholin og fosfor, der opbevarer energi i kroppen, men lecithin kan også være tilsætningsstof, der findes i mange madvarer. Derfor kan du opnå et højt indhold af lecithin ved dagligt at spise sundt og varieret, og det er godt. Lecithin bidrager nemlig til en hel række vigtige funktioner i kroppen. Blandt andet bidrager cholin til vedligeholdelse af en normal leverfunktion og en normal omsætning af fedtstoffer. 

Nogle af de madvarer hvorigennem du får lecithin er:

  • Okselever
  • Æggeblommer
  • Spinat
  • Blomkål
  • Kartofler
  • Nødder
  • Solsikker
  • Sojabønner

Sojabønner indeholder lecithin, og derfor anvendes de også i fremstillingen af lecithin kosttilskud. Det samme gælder solsikker, og derfor kan du også finde flere kosttilskud, der er udvundet af GMO-fri solsikkeolie.

 

Lecithin og kolesterol

Lecithin er en gruppe af molekyler, kaldet fosfolipid, der hjælper kroppen med at nedbryde fedt fra den mad, du spiser. Lecithin muliggør fedtoptagelsen i tarmene, og sørger samtidig for at fedtstofferne transporteres rundt i kroppen. I leveren og galdeblæren sker det ofte, at kolesterol størkner og skaber problemer i begge organer, og her kan lecithin hjælpe. Stoffet kan nemlig bidrage til at holde kolesterolet flydende, hvilket er noget, der har stor betydning for kolesterolbalancen.    

 

Hvor meget lecithin har jeg brug for?

Der er ikke angivet en anbefalet daglig dosis for lecithin. Det er derfor altid en god idé at følge den anbefaling, der står på de specifikke produkter.

 

Solsikke lecithin og lecithin granulat hos Helsam

Hos Helsam finder du lecithin kosttilskud i form af kapsler eller lecithin granulat som pulver. Vi har blandt andet lecithin granulat fra Biosym, som er hundrede procent vegansk. Biosyms lecithin granulat er udvundet af GMO-fri solsikkeolie, og så er det både smagsneutralt og lugtfrit. Du finder også solsikke lecithin fra Natur-Drogeriet i pulverform, der er velegnet til veganere. Hvis du hellere vil have kapsler, så har vi blandet andet også cholin i kapselform, fra samme mærke. 

Hos Helsam finder du derfor et bredt udvalg af naturlige lecithin-produkter, der både spænder over pulver og kapsler. De forskellige produkter fra vores højkvalitetsleverandører gør det let for dig at finde et produkt, der passer lige til dine behov.

Er du derfor blevet fristet til at købe lecithin online hos Helsam? Så husk, du kan få dit lecithin kosttilskud leveret gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også velkommen til at kigge forbi din nærmeste Helsam butik. Her står vores personale klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og vejlede dig til de produkter, der giver bedst mening for dig. 

 

 

Lecithin - ofte stillede spørgsmål

Hvad er lecithin?
Lecihin er både en gruppe af forskellige molekyler og tilsætningsstoffer, der findes i mange madvarer. Du kan opnå et højt indhold af lecithin ved dagligt at spise sundt og varieret.  Du finder Lecithin i blandt andet æggeblommer, spinat, blomkål og meget mere.

Hvad er lecithin godt for?
Lecithin bidrager til en række vigtige funktioner i kroppen.  

Hvor meget lecithin har man brug for?
Der er ikke en anbefalet dalig dosis for lecithin. Følg derfor altid anbefalingen på produkterne.