Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Levertran

Mange forbinder levertran med den stærke duft og smag, der følger med, men levertran har alligevel været et populært tilskud i mere end 100 år, da sammensætningen af de sunde fedtsyrer og det høje indhold af A- og D-vitamin er helt unikt. Tilbage i 1800-tallet var det meget almindeligt at bl.a. engelske børn fik levertran hver dag, men især syge børn fik ofte bedre efter behandling med levertran. Man vidste dengang ikke hvorfor levertran virkede mod nogle sygdomme, men i dag ved vi, at den såkaldte engelske syge, skyldtes vitaminmangel. Gennem den kost vi i dag spiser får vi mere eller mindre dækket vores behov for vitaminer og mineraler, men det kan til tider være nødvendigt med kosttilskud. Du kan herunder læse mere om hvad levertran er, hvorfor det er sundt og hvilke levertran kosttilskud du finder her på Helsam.dk.

Hvad er levertran? | Hvorfor er levertran sundt? | Skal jeg tage levertran eller fiskeolie som kosttilskud?
Hvor meget levertran skal jeg tage, og kan jeg få for meget? | Levertran hos Helsam

Vis som
11 produkter
Vis som

Alt om levertran

Hvad er levertran?

Levertran er en fed gylden olie, der er udvundet af lever af fisk fra torskefamilien. Levertran indeholder ud over omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA også gode mængder af de fedtopløselige vitaminer D-vitamin og A-vitamin. Den gyldne levertran olie kan findes som levertran kapsler eller som flydende tilskud. Nogle bryder sig ikke om smagen af levertran, og derfor kan det for dem være en fordel at vælge levertran i kapselform.

 

Hvorfor er levertran sundt?

Levertran er sundt da det indeholder omega-3 fedtsyrer samt vitaminer. DHA bidrager til at opretholde et normalt syn, samt en normal hjernefunktion, DHA og EPA bidrager desuden sammen til en normal funktion af hjertet ved en daglig indtagelse på 250 mg. A-vitamin bidrager til vedligeholdelse af syn, hud, slimhinder og til vedligeholdelse af et normalt immunforsvar. Eftersom A-vitamin er et af de få vitaminer, man kan få for meget af, anbefales det at holde øje med den samlede mængde A-vitamin man indtager, hvis man spiser torskelevertran. D-vitaminen er med til at fremme optagelsen af calcium og bidrager til vedligeholdelse af normale knogler, tænder og normal muskelfunktion. Det ekstra D-vitamin der findes i levertran, kan også være en god hjælp i vintermånederne, når vi ikke får tilstrækkeligt sollys.

 

Skal jeg tage levertran eller fiskeolie som kosttilskud?

Indholdet af omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA giver levertran de samme kendte sundhedsfordele som ved indtagelse af den almindelige fiskeolie. Levertran indeholder dog vitaminer som fiskeolien ikke gør, med mindre de tilsættes i produktionen. Du kan derfor med fordel indtage levertran som kosttilskud, hvis du ønsker et mindre vitamin-boost. Uanset hvad du vælger, får du tilført de essentielle EPA og DHA fedtsyrer.

 

Hvor meget levertran skal jeg tage, og kan jeg få for meget?

Den anbefalede ugentlige mængde fisk er for voksne 350 gram, hvoraf de 200 gram er fed fisk som ørred, laks, makrel og sild . Spiser du ikke den anbefalede mængde fisk, kan det være nødvendigt at dække dit behov gennem kosttilskud som levertran. Levertran kan indtages i kapsel- eller flydende form.
Den dagligt anbefalede dosis af omega-3 er 600-1000 mg .

Da levertran indeholder fedtopløselige vitaminer, er det vigtigt du holder øje med, hvor store mængder af D- og A-vitamin du indtager dagligt for ikke at få for meget.
Hold dig altid til den mængde produktet anbefaler at indtage.

 

Levertran hos Helsam

Hos Helsam finder du et bredt sortiment af levertran af den bedste kvalitet, så kig sortimentet igennem og find den levertran der passer bedst til dit behov. Du kan bestille dit næste levertran tilskud her på Helsam.dk, eller besøge os i en af vores mange butikker, hvor vi også står klar til at vejlede dig i dit næste køb. Husk at hvis du bestiller online på Helsam.dk, kan du vælge at få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik.