Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Beklædning

Beklædning

Vil du gerne gøre noget godt for dig selv, dine børn samt naturen? Så bør du overveje at udskifte noget af din garderobe til økologisk tøj. Hos Helsam finder du både økologisk tøj i form af tøj og undertøj til kvinder, mænd og babyer.

Vidste du, at vi i Danmark køber gennemsnitligt 16 kg tøj pr. person hvert eneste år? Det mange ikke er klar over, eller ikke tænker over er, at produktionen af tøj kan være utroligt giftig og skadelig for miljøet.

Produktion af almindeligt tøj | Økologisk tøj til kvinder | Økologisk tøj til mænd
Økologisk tøj til babyer | Økologisk tøj til sport og træning | Hvordan er økologisk tøj fremstillet
Hvordan er pasformen på økologisk tøj, og hvordan skal det vaskes? | Økologisk tøj hos Helsam
Sortér efter

Hvorfor vælge økologisk tøj?

Produktion af almindeligt tøj

Når vi køber tøj i butikkerne, er det meste af det vi kommer hjem med, produceret af bomuld. Når bomulden dyrkes, anvendes der store mængder sprøjtegifte for at holde skadedyr og ukrudt væk fra de store marker. Bomulden kræver vand – meget vand – for at kunne overleve de varme temperaturer, og for at kunne give et stort udbytte. Problemet er, at meget af vandet der bruges i dyrkningen af bomuld, hentes fra markernes omkringliggende søer, hvilket mange gange resulterer i, at søerne udtørrer og dyrelivet forsvinder. De sprøjtegifte der anvendes på markerne, samt de kemikalier der anvendes i fremstillingen af tøjet på fabrikkerne, udskilles i spildevandet. Når spildevandet forlader fabrikken, får det skadelige konsekvenser for både dyr og mennesker i området.

De andre materialer der i stor stil bruges i tøjproduktionen er polyester og akryl. Disse to materialer kan ikke dyrkes naturligt på marker eller i plantager, men fremstilles i stedet af bl.a. kul, naturgas og råolie. Når polyester og akryl skal fremstilles, kræver det enorme mængder energi.

Når tøjet farves, tilføres stoffet mange forskellige kemikalier, og selv når det hænger i butikken hvor du prøver det på, indeholder det mange kemikalierester. Det er derfor altid en super idé, at vaske dit tøj én eller flere gange, inden du begynder at bruge det. På den måde kommer kemikalieresterne ikke kontakt med din hud.

Sidst, men ikke mindst, skal tøjet transporteres fra produktionslandet til det land hvor tøjet skal sælges i butikkerne. Der kan også være tilfælde hvor knapper, lynlåse eller andre dele, transporteres fra andre lande, til det land hvori tøjet syes. Det betyder, at dit tøj har været gennem mange forskellige lande, før det havner i en butik nær dig.

Miljøstyrelsen har skrevet nogle tips, du med fordel kan gøre brug af, når du handler nyt tøj:

 1. Vask tøjet inden du bruger det
 2. Køb og efterspørg miljømærket tøj
 3. Lugt til tøjet, inden du køber det – undgå det tøj der lugter af kemikalier
 4. Undgå at købe tøj med bakteriedræbende midler – vask af tøjet er nok
 5. Undgå at købe tøj med tryk af PVC
 6. Smid ikke dit brugte tøj ud – aflever det i stedet i genbrugscontainere eller hos genbrugsbutikker.

Alle disse skadelige stoffer, kemikalier og farver kan du undgå. Herunder kan du læse mere om de forskellige bæredygtige og økologiske tøjprodukter, som du finder hos Helsam.

Økologisk tøj til kvinder

Du finder et stort og spændende udvalg af økologisk tøj til kvinder her på hjemmesiden. Tøjet er nænsomt fremstillet af miljøvenlige råvarer. Alt sammen med en forudsætning for at passe på naturen. Vælg mellem

 • BH’er

  Vælg mellem farverne nude, hvid og sort. Alle BH’er er sømfri og super komfortable, og er fremstillet af økologisk bambus, nylon og elastan.

 • Bodystockings

  Ønsker du dig en lækker, blød og behagelig bodystocking, kan du vælge mellem modeller med eller uden ærmer. Alle bodystockings er fremstillet af 80 % økologisk bambus, og findes i flere størrelser.

 • Leggings

  Du finder både leggings i længderne lang, ¾ og cropped. De lange leggings går dig til anklerne, mens dem i længeden ¾ går dig til lægmusklerne. Cropped leggings går til lige under knæet. Uanset hvilken mode du vælger, er de fremstillet af 80 % økologisk bambus. Vælg en af vores leggings, og oplev hvor behageligt de sidder på benene.

 • Strømper

  Udvalget af strømper er stort. Vælg mellem strømper i almindelige længde, strømper i ankel længde, eller strømper der er ”hidden”, og som ikke ses på samme måde som de andre modeller. Strømperne er alle lavet af 80 % økologisk bambus, der er med til at transportere sveden væk fra fødderne, og samtidig bidrage til mindre lugtende fødder.

 • T-shirts

  Vores økologiske t-shirts findes i farverne hvid, grå og sort, og fås enten med V-hals eller rund hals. Alle t-shirts er fremstillet af 80-95 % økologisk bambus der føles godt og behageligt mod kroppen.

 • Toppe

  Uanset om du ønsker en tank-top med tynde stropper, en top med ¾ ærme længde eller en almindelig tank-top, finder du dem her. Vælg mellem hvid, nude og sort.

 • Trusser

  De økologiske trusser sidder behageligt, og er uden skadelige kemikalier – ligesom alle de andre økologiske tøjprodukter. Du kan vælge mellem flere forskellige modeller i farvene hvid, nude og sort.

Økologisk tøj til mænd

I vores udvalg af økologisk tøj til mænd finder du:

 • Boxer shorts/Trusser

  Både boxer shorts og trusser er fremstillet af økologisk bambus. Du kan vælge mellem farvener hvid, sort og grå. De sidder behageligt på kroppen, og skåner dig for mange forskellige kemikalier der anvendes i den almindelige tøjproduktion.

 • Strømper

  Ankelstrømper, almindelige strømper og business strømper er de modeller du frit kan vælge mellem. Hver model findes i forskellige farver, så du finder helt sikkert en strømpe der passer til din smag og dit behov. Da de er fremstillet af økologisk bambus, bidrager de også til at mindske lugtende fødder.

 • T-shirts

  Vælg mellem t-shirts med crew-neck eller rund hals. Vi har t-shirts med farvener sort, grå og hvid, og alle t-shirts har en super pasform og føles alle behagelige på kroppen.

 • Undertrøjer

  Mangler du en tank top eller undertrøje til under blusen eller skjorten, så har vi et super udvalg af hvide, grå og sorte undertrøjer.

Økologisk tøj til babyer

Vores udvalg af økologisk babytøj er meget sort. Hvis du vil give din baby tøj der ikke er fremstillet med brug af skadelige kemikalier og farver, er vores økologiske tøj det perfekte valg. Du kan gå på opdagelse i et udvalg bestående af:

 • Bodystockings
 • Bukser
 • Hagesmække
 • Huer og futter
 • Klæder
 • Shorts
 • Sparkedragter
 • Strømper
 • Svøb
 • T-shirts og undertrøjer.

 • Alt tøj findes i forskellige miljøvenlige farver, og du kan vælge en størrelse der passer lige til dit barn. Alle produkter er beskrevet med hvilken alder tøjet passer til.

  Økologisk tøj til sport og træning

  Elsker du at træne eller dyrke sport? Med økologisk sportstøj gør du noget ekstra godt for dig selv. Tøjet sidder godt, er behageligt at træne i, og er fremstillet af blødt økologisk bambus. Du kan vælge mellem tights, sports tank toppe, sports BH’er og sports strømper. Klæd dig miljøvenligt på til din næste træning, med bæredygtigt tøj fremstillet af bambus.

  Hvordan er økologisk tøj fremstillet?

  Du tænker sikkert ”Hvordan laver man tøj af bambus?”. Bambus er en slags græs, og stænglen kan bruges til at fremstille tøj. Det sker ved at bambus laves om til bambusfibre, der består af bambussens cellulosefibre. Når bambusfibrene er fremstillet, blandes de ofte med andre tekstiler som bomuld, hamp eller silke. Grunden til at blande bambus med andre tekstiler er for at gøre det endnu stærkere, på den måde holder dit tøj sin pasform i lang tid. Bomulden der bruges i økologisk tøj, er dyrket økologisk. Det vil sige, at der ikke er anvendt sprøjtegifte, og at der hele tiden tænkes på miljøet.

  Hvordan er pasformen på økologisk tøj, og hvordan skal det vaskes?

  Pasformen er den samme som almindeligt fremstillet tøj – med mindre andet er anført i tøjets beskrivelse. Når du vasker dit økologiske tøj, er det vigtigt at følge informationen der står i tøjets mærke. Vask altid lyse og mørke farver adskilt. Husk at alt tøj ikke tåler tørring i tørretumbler.
  Hvordan de forskellige stykker tøj bør vaskes osv., kan du læse mere om under det enkelte produkt her på hjemmesiden.

  Økologisk tøj hos Helsam

  Hos Helsam finder du et stort udvalg inden for økologisk fremstillet tøj. Du finder tøj til kvinder, mænd og babyer, og ved at vælge økologisk fremstillet tøj, skåner du både dig selv og naturen. Gå på opdagelse i vores udvalg, og vælg de produkter du ønsker. Husk du altid kan få dine varer leveret gratis til din nærmeste Helsam butik.