Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Kundeservice

Handelsbetingelser

(Opdateret den 18-05-2020)

Oversigt
1. Indledning
2. Bestilling af varer
3. Priser og betaling
4. Levering
5. Fortrydelsesret
6. Reklamation og klager
7. Farver
8. Sikkerhed
9. Privatlivspolitik
10. Lovvalg
11. Forbehold

Standard fortrydelsesformular

1. Indledning
Disse handelsbetingelser gælder for køb foretaget af forbrugere på denne webshop, som ejes og drives af Helsam A/S, CVR-nr. 17444387, tlf. nr. 74488140, Rønsdam 1, 6400 Sønderborg (herefter kaldet ”Helsam” eller ”vi”). 

Vi anbefaler, at du læser betingelserne grundigt igennem, inden du handler på webshoppen.

Du skal særligt være opmærksom på de tekster, som er anført med kursiveret skrift i handelsbetingelserne.

2. Bestilling af varer
Du kan bestille online 24 timer i døgnet. Vi håndterer løbende bestillinger, og du træffer os telefonisk på ovennævnte tlf. nr. i tidsrummet 08:30-15:30 mandag-torsdag og 08:30-14:00 fredag. 

Når du afgiver en ordre, modtager du en autogenereret e-mail med en bekræftelse på ordren. Når vi har pakket din ordre og afsendt ordren, så modtager du via e-mail en faktura, som er vedhæftet, som pdf-fil. Fakturaen indeholder bl.a. leverings- og track- & trace-oplysninger.

Hvis du har oplyst din emailadresse og mobiltelefonnummer samt valgt fragtfri levering til en helsekostbutik, så vil du modtage en sms med besked, når ordren er klar til afhentning i den valgte butik

Hvis du senere ønsker at få tilsendt et nyt eksemplar af din faktura, kan du sende en mail til kundecenter@helsam.dk.

Du er selv ansvarlig for, at de kundeoplysninger, som du indtaster som led i et køb, er korrekte, idet vi ikke efterfølgende validerer eller kontrollerer disse oplysninger.

Yderligere information fås ved henvendelse i din lokale helsekostbutik. Her er uddannet personale klar til at rådgive og vejlede dig i dit valg af produkter. I butikken har du også mulighed for at opleve et udvalg af smagsprøver og lignende. Din lokale butik finder du ved at vælge "Find butik" øverst i navigationen på Helsam.dk eller via dette link 

Børn og unge under 18 år
Du skal være fyldt 18 år for at handle på helsam.dk. Er du under 18 år, skal du have samtykke fra dine forældre eller værge.

Specielt vedrørende køb af alkoholholdige drikke på helsam.dk
Du bekræfter ved køb af alkoholholdige drikke, at du overholder flg. aldersgrænser:
* Alkoholvolumenprocent 1,2 > 16,5 %: Minimum 16 år. (Fx stærk cider, alkoholsodavand, øl og vin).
* Alkoholvolumenprocent fra og med 16,5 %: Minimum 18 år. 

3. Priser og betaling
På Helsam.dk kan du benytte følgende betalingskort: 

- Dankort og VISA/Dankort
- VISA
- VISA Elektron
- MasterCard
- Mobilepay

Der opkræves ikke kortafgift på Helsam.dk. Vi bruger ikke forsendelse pr. efterkrav, giro eller checks. Alle opgivne priser er i DKK og inkl. moms og andre afgifter. Priserne er dagspriser og opdateres løbende.

Betaling for bestilling sker ikke, før vi har afsendt varer til dig. Først da vil beløbet blive trukket på din konto. Der kan aldrig trækkes et større beløb end det, du har godkendt ved købet. De oplysninger, du indtaster ved brug af betalingskort, sendes direkte til Nets i krypteret form, dvs. det kun er Nets, som kan læse disse oplysninger. Helsam har ikke adgang til oplysningerne. 

4. Levering
Varer bestilt på Helsam.dk leveres i Danmark, Grønland, Færøerne, Sverige og Island.
Gratis fragt ved køb over 399 kr, jf. nærmere om betingelserne nedenfor, tilbydes kun i Danmark.
Helsam bestræber sig på at afsende de bestilte varer inden for 1-3 hverdage, dog må der påregnes lidt længere leveringstid i forbindelse med højtider og ferier.
Uden for Danmark (Grønland, Færøerne, Sverige og Island) kan vi ikke garantere en bestemt leveringstid, da leveringen afhænger af det lokale lands postvæsen og eventuelle toldmyndigheder.
Pakker sendes med DAO eller Postnord. Paller sendes med Danske Fragtmænd.

Fragtgebyr i Danmark:

Click&Collect
- Ved levering i én af vores helsekostbutikker: Gratis fragt (Se butikkerne her).

DAO 365 Pakkeshop
- Ordrer på mere end 399,- kr., der sendes til afhentning i DAO 365 Pakkeshop:  kr. 0,- / Fri fragt
- Ordrer på mindre end 399,- kr., der sendes til afhentning i DAO 365 Pakkeshop: kr. 29,-

Postnord
- Alle ordre uanset størrelse til levering som: Direkte til privatadresse/erhvervsadresse eller Postnord Droppoint: kr. 39,-


Fragtgebyr i øvrige lande
Ved levering af varer til Grønland, Færøerne, Island og Sverige opkræves et fragtgebyr på kr. 250,- uanset ordreværdien. 

5. Fortrydelsesret

Der er 14 dages fortrydelsesret, regnet fra den dato du modtager varen, eller får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, som er bestilt i en ordre, og som leveres enkeltvis.

Du skal inden 14 dage fra modtagelse give os meddelelse om, at du ønsker at fortryde dit køb. Fortrydelsesretten kan udøves ved at sende en meddelelse til os herom via almindeligt brev eller e-mail uden at angive nogen bestemt grund til fortrydelsen. Du kan også vælge at hente en standardfortrydelsesformular via dette link: helsam.dk/kundeservice/fortrydelsesret

BEMÆRK: Du kan ikke udøve fortrydelsesretten ved blot at nægte at modtage varen eller ved at undlade at afhente den ved transportøren, uden samtidig at give os tydelig meddelelse om dette.


Send venligst meddelelsen om fortrydelse til følgende adresse:

Helsam A/S
Rønsdam 1, 6400 Sønderborg
E-mail: kundecenter@helsam.dk

Husk at anføre ordrenummer. 

BEMÆRK: Fortrydelsesretten gælder ikke for varer, som må antages at blive forringet eller forældet hurtigt, fx drikkevarer og fødevarer, og for varer, hvor du har fjernet forseglingen/emballagen, og hvor varen af hensyn til sundhedsbeskyttelses- eller hygiejnemæssige årsager ikke er egnet til at blive returneret, og hvor forseglingen er blevet brudt.

Som følge heraf har du eksempelvis ikke mulighed for at fortryde køb af lægemidler, medicinsk udstyr, vitaminer, kosttilskud, hårfarve, rengørings- og vaskemidler, slik og snacks, drikke, dyremad og –pleje, produkter til babypleje, graviditetstests og lignende tests, produkter til personlig pleje (fx kropspleje, kosmetik, negle, dufte, hygiejneartikler, håndcreme mv., plaster og bandage), hvis emballagen er brudt

Hvis du sender en meddelelse om fortrydelse af købet, skal du efterfølgende returnere varen til os. Hvis du har fået varen leveret som ”fri levering”, da har du mulighed for at returnere varen i den butik, hvor du har afhentet varen eller ved at sende varen retur til ovennævnte adresse. Hvis ikke varen er leveret som ”fri levering”, skal du returnere varen til ovennævnte adresse. Du skal returnere varen uden unødig forsinkelse, og senest 14 dage efter du gav meddelelse om, at du ville fortryde købet. Vi kan kræve dokumentation for, at varen er afsendt inden fristens udløb. Hvis varen sendes, skal den være pakket forsvarligt.

BEMÆRK: Du er selv ansvarlig for eventuelle skader, som kan opstå under transporten. Bemærk også, at du selv skal bære omkostningerne forbundet med returnering af varen, medmindre vi har leveret varen til dig ved en fejl, eller hvis varen ved modtagelsen har været beskadiget eller defekt. Vi har ikke mulighed for på forhånd at angive prisen for returforsendelsen, da dette bl.a. afhænger af varens vægt, valg af transportør mv. Det er dog sandsynligt, at returforsendelsen vil koste mindst det samme som dét, du selv har betalt i webshoppen for levering (forudsat at leveringen ikke har været gratis).

Returnerede varer bør være i god og ubeskadiget stand. Hvis returnerede varer viser tegn på skade eller brug ud over hvad der er nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer på hæfter du for forringelse af varens værdi. Vi anslår en eventuel værdi ud fra en konkret vurdering af den returnerede vare.

Hvis varen er prøvet udover, hvad der er beskrevet ovenfor, betragter vi den som brugt, hvilket betyder, at du ved fortrydelse af købet kun får en del eller intet af købsbeløbet retur, afhængig af varens handelsmæssige værdi.

For at modtage hele købsbeløbet retur må du afprøve varen, men ikke tage den i egentlig brug.

Betaling for varen bliver tilbageført snarest muligt og under alle omstændigheder senest 14 dage efter vores modtagelse af din meddelelse om fortrydelse. Vi forbeholder os dog retten til at tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen/varerne retur til inspektion, eller indtil du har fremlagt dokumentation for, at varen er returneret, alt efter hvilket tidspunkt der er tidligst.

Hvis du ophæver købet i overensstemmelse med disse betingelser, refunderer vi købsprisen sammen med de oprindelige forsendelsesomkostninger (dog ikke ekstraomkostninger som følge af dit eget valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering), fratrukket eventuel værdiforringelse. Medmindre du har givet os instruks om andet, vil vi foretage tilbagebetalingen under anvendelse af samme betalingsmiddel, som du benyttede til at foretage den oprindelige transaktion.

I Danmark tilbyder vi, at du får alle de oprindelige forsendelsesomkostninger tilbage – også selvom du kun fortryder dele af et køb. Bemærk dog (som tidligere beskrevet), at du selv -  ved fortrydelse - skal bære de fulde leveringsomkostninger forbundet med returnering af varen til Helsam.

Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

Hvis du ønsker mere information vedrørende din 14-dages fortrydelsesret, kan du besøge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside.

 
6. Reklamation og klager

Købelovens mangelsregler kan finde anvendelse på varekøb.

Du har som udgangspunkt 2 års reklamationsret fra varens modtagelse ifølge købeloven, såfremt du mener, at den vare, du har modtaget, er mangelfuld.

Du skal indenfor ”rimelig tid” efter, at have konstateret en fejl/mangel ved varen, give Helsam A/S besked herom på e-mail til kundecenter@helsam.dk eller på nedenstående fysiske adresse.

Hvis du reklamerer indenfor to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig.

Hvis du reklamerer over en vare, skal du skriftligt beskrive manglen / fejlen og vedlægge en kopi af din faktura.

Hvis din reklamation er berettiget (varen er mangelfuld), kan du enten få varen ombyttet, repareret, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængigt af den konkrete situation, og (rimelige) fragtomkostninger refunderes til dig.

Varen sendes til:

Helsam A/S
Rønsdam 1
6400 Sønderborg
Mrk. Reklamation

Bemærk! Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav eller lignende.

Husk, at varen altid skal sendes tilbage i forsvarlig emballage, og husk at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Hvis du ønsker at udøve din reklamationsret, kan du skrive en e-mail til os på følgende adresse: kundecenter@helsam.dk.

Hvis du vil klage over dit køb, skal du rette henvendelse til vores Kundecenter på e-mail kundecenter@helsam.dk. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du indgive en klage til: Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg, via www.naevneneshus.dk. Du kan også anvende EU-kommissionens online klageportal, hvilket dog hovedsageligt vil være relevant, hvis du er forbruger med bopæl uden for Danmark. Du finder klageportalen HER

7. Farver
Selvom vi har gjort en stor indsats for at angive farver og kvaliteter så nøjagtigt som muligt, kan computeres farver og skærmopløsninger variere. Mindre farveafvigelser betragtes derfor ikke som en mangel i købelovens forstand.

8. Sikkerhed
Alle betalinger på Helsam.dk foregår gennem en sikker forbindelse, der er godkendt og kontrolleret af Nets. Alle indtastede bankoplysninger er krypterede, og det er kun Nets, der kan læse informationerne. Helsam har ingen rettigheder hertil.

Når du har godkendt en bestilling og betalt med betalingskort, kan der også kun hæves det beløb på din konto, som du har godkendt.

 
9. Privatlivspolitik
Vi indsamler, behandler og lagrer data i overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningen, samt Databeskyttelsesloven. Hvis du ønsker mere information vedrørende de oplysninger, som vi indsamler, og måden, hvorpå de bruges, henvises der til vores privatlivspolitik

Hvis du ønsker mere information om vores brug af cookies, henvises der til vores cookiepolitik

10. Lovvalg
Disse handelsbetingelser og enhver købsaftale vedrørende køb af varer fra os er underlagt dansk ret, undtaget danske lovvalgsregler og CISG.

11. Prisfejl og lign.

I tilfælde af prisfejl og lign. kontakter vi dig hurtigst muligt for at finde en løsning.


Bilag 1: Standard fortrydelsesformular
Standard fortrydelsesformularen udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende.
Hent standard fortrydelsesformularen her.
Vis som