Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Konjac svamp/konjac sponge

Hvad er en konjac svamp og hvordan bruges den? Bliv klogere på den lille svamp her i artiklen.

Konjac svamp

 

Hvad er en konjac svamp?

En konjac svamp, på engelsk konjac sponge, er en svamp som fremstilles af naturlige fibre. Fibrene stammer fra kartoffelplanten, amorphophallus konjac/konnyaku, som vokser i Asien. Konjac planten gror højt oppe i bjergene og består af hele 97 % vand. Derudover er den naturlig rig på mineraler og indeholder få kalorier, hvilket har gjort den til en naturlig del af kosten hos mange lokale i området hvor konjac planten gror. 

Med tiden har man fundet ud af, at konjac plantens rod, har fibre som er utroligt rene og et højt indhold af mineraler. Disse fibre har man brugt til at fremstille den yderst populære konjac svamp. 

 

Køb konjac svamp her

 

Hvad indeholder en konjac svamp?

En konjac svamp er fremstillet af fibre fra kartoffelplanten, og kan desuden være tilsat andre naturlige ingredienser som har en effekt på særlige hudproblemer. Nogle af de ingredienser som en konjac svamp kan indeholde er: sort kul/aktivt kul, grøn te og ler. Derudover indeholder konjac svampe både vitaminer, mineraler og antioxidanter.

 

Hvordan virker konjac svampen?

En konjac svamp virker eksfolierende, rensende og plejende på den hud hvorpå svampen anvendes. Konjac svampen fjerner urenheder og forebygger/behandler hudorme, bumser og fedtet hud. Når du bruger konjac svampen dagligt, stimuleres blødgennemstrømningen i din hud, samtidig med at væksten af nye hudceller øges. 

 

4 fordele ved at bruge en konjac svamp

Bliv klogere på hvorfor du bør vælge en konjac svamp:

  • Dybdegående rensning af huden
  • Blid og effekt eksfoliering
  • Kan bruges til alle hudtyper
  • 100 % naturlig og bionedbrydelig

 

Sådan bruger du en konjac svamp

Sådan bruger du en konjac svamp

Inden du bruger din konjac svamp for første gang, skal du huske at lægge den i blød i varmt vand i ca. 15 minutter.

  1. Fugt konjac svampen under rindende varmt vand. Pres vandet ud af svampen så den ikke længere drypper. Svampen skal ikke blive helt tør, den skal bare ikke dryppe.

  2. Massér huden i ansigtet eller på kroppen med cirkelbevægelser. Du kan trykke let eller hårdt mens du masserer huden med konjac svampen. Jo hårdere du trykkere, des større eksfolierende effekt vil svampen give. Husk at vælge en konjac svamp til ansigt eller krop, alt efter hvor du ønsker at bruge svampen.

    Du kan med fordel bruge din konjac svamp til ansigtet, to gange dagligt, nemlig morgen og aften inden du påfører din ansigtscreme. Vælger du en konjac svamp til kroppen kan du bruge den hver gang du er i bad. 

  3. Når du er færdig med at bruge konjac svampen, skal den skylles og efterfølgende hænges til tørre ved hjælp af den lille snor, som sidder fast i konjac svampen. Når konjac svampen tørrer, bliver den helt hård. Derfor er du heller ikke i tvivl om, hvornår den er tør. Derefter kan du igen bruge svampen. 

 

Opbevaring, pleje og udskiftning af din konjac svamp

En konjac svamp holder ikke for altid, men du kan gøre meget for at dens levetid forlænges betydeligt, dog er den maksimale levetid som regel op til 3 måneder. 

Først og fremmest skal du sørge for, at svampen altid skylles og hænges til tørre efter brug. Derudover kan du 1-2 gange i ugen, hælde kogende vand ud over svampen. Dette dræber bakterier og sørger for, at gammelt snavs og skidt ikke irriterer din hud ved brug. 

Undgå at placere din konjac svamp i direkte sollys eller at lade den ligge fugtig på fugtige overflader. Dette kan resultere i, at din svamp opløses tidligt og dermed mister sin effekt. 

Hvis din konjac svamp begynder at opløses, revne eller lugte dårligt, er det tid til at skifte den ud med en ny. 

 

Forskellige konjac svampe

Konjac svampens farve – hvilken skal du vælge?

Inden du køber en konjac svamp er det godt at kende til de forskellige farvers egenskaber. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvilken farve du vælger. Konjac svampens naturlige farve er hvid – det er også denne der er mest skånsom mod din hud. 

En grøn konjac svamp har fået sin farve fra grøn te som er naturligt rig på antioxidanter. Brug den grønne konjac svamp hvis du har træt, aldrende eller solskadet hud. 

En sort konjac svamp indeholder aktivt kul fra bambus. Aktivt kul er kendt for sine rensende og absorberende egenskaber. Vælg den sorte konjac svamp hvis du har uren og fedtet hud. 

En hvid konjac svamp er den naturlige konjac svamp. Den er særligt velegnet til brug på sart og sensitiv hud og normal hud. Det er også denne svamp som kan bruges til børn. 

En lyserød/pink konjac svamp giver huden ekstra glød og pleje. Vælg den lyserøde konjac svamp hvis du har tør og træt hud. 

De ovenstående farver er de mest normale. Læs altid om den enkelte konjac svamp, inden du køber den. Der kan være forskel på farverne og deres egenskaber, alt efter producenten af konjac svampen. 

Husk også at vælge en konjac svamp til ansigtet, hvis det er huden i dit ansigt du gerne vil pleje, og ligeledes en konjac svamp til kroppen, hvis det er huden på arme, ben, ryg, bryst og baller du vil pleje.  

 

Hvem kan bruge en konjac svamp?

Alle kan bruge en konjac svamp – der findes nemlig konjac svampe til enhver hudtype. Det betyder, at selvom du har tør, fedtet, uren, moden eller ung hud, kan du bruge en konjac svamp. Babyer bør ikke bruge konjac svampe da deres hud er meget, meget sart, men mindre børn kan sagtens bruge en konjac svamp.

En konjac svamp bør ikke irritere huden. Derfor bør øjeblikkeligt stoppe brugen, hvis du mod forventning oplever, at din hud ikke tåler den lille svamp. 

 

Køb konjac svampe hos Helsam 

Hos Helsam forhandler vi et bredt udvalg af konjac svampe fra flere populære mærker, bl.a. The Konjac Sponge Co., Meraki og Croll & Denecke. Se hele vores udvalg af konjac svampe her.

Vælg den konjac svamp/sponge som passer til netop din hudtype og dit behov. Bestiller du online kan du vælge at få din ordre leveret til din nærmeste Helsam-butik. Du kan også altid vælge levering til din egen adresse eller en pakkeshop nær dig, og så er du selvfølgelig mere end velkommen i vores butikker som ligger i flere af landets byer.

Er du medlem af vores kundeklub? Som medlem af Club Overskud får du adgang til gode tilbud og spændende konkurrencer. Derudover optjener du point ved hvert køb, som efterfølgende kan bruges næste gang du handler hos Helsam. Du kan blive medlem af Club Overskud her – det er selvfølgelig helt gratis. 

Sortér efter