Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Pimpsten

Hos Helsam kan du finde en del produkter med pimpsten i - og det er der en grund til. Pimpstenen er nemlig mester i personlig pleje. Læs mere her.

Pimpsten

 

Du har med garanti set den hvide, porøse sten ligge på badeværelset hos en veninde, kæreste eller forælder. Og det er der en god grund til. Stenen er nemlig en pimpsten, der er exceptionel velegnet til rengøring og personlig pleje. Men for at få det bedste resultat og den mest optimale eksfoliering, skal du vide, hvad du skal gøre med pimpstenen. Så læs med her, og få meget mere ud af din uundværlige pimpsten.

 

Hvad er pimpsten?

Pimpsten er en vulkansk stenart i letvægtsklassen, der i de fleste tilfælde bliver til i forbindelse med lava. I en aktiv vulkan slynges den varme lava rundt: Op og ned, ud og ind af bjerget. Her skaber vulkanudbruddene et særligt, højt tryk af gas inde i lavasøljen, der danner lavaskum. Når skummet kommer udenfor vulkanen, afkøles det og bliver til pimpsten. Det er derfor de mange gasser, der er årsagen til pimpstenens porøse udtryk med de mange, små huller. Pimpsten er således en natursten, der findes mange forskellige steder i verden – og altså ikke altid i forbindelse med aktive vulkaner. Pimpsten kan nemlig også findes i pimpstensminer, hvor kæmpestore arealer er dækket af de lette, hvide sten. Netop derfor er pimpsten på ingen måde en truet stenart, og du kan således fortsætte med at bruge pimpstenen med god samvittighed. 

 

Hvad gør pimpsten?

Pimpstenen er mest kendt for sin anvendelse i forbindelse med rengøring og personlig pleje - især når det kommer til hård hud. Rigtig mange danskere døjer med forhornet og belastet hud, og bruger derfor pimpstenen til skånsomt at fjerne det ekstra, tykke hud på fødder, knæ og albuer. Så selvom du ikke kender navnet ”pimpsten”, har du med garanti set den lyse, runde sten pynte på et badeværelse, sidde på neglebørster eller fremstå i indholdsdeklarationen på diverse ansigts- og body scrubs. Nogle sæber til husholdningen, som eksempelvis industriel vask, indeholder også knust pimpsten.

Du kan dog også bruge pimpstenen til meget mere – blandt andet som alternativ fnugrulle. Ved at lægge din yndlings trøje eller skjorte på en flad overflade kan du med en pimpsten og cirkulære bevægelser fjerne fnuller fra dit tøj. Det eneste du skal være opmærksom på, er at pimpstenen skal være helt tør og de cirkulære bevægelser skal være lette.

Du kan også bruge pimpstenen udenfor husholdningen. Jordens indre er en af de mest næringsrige grobunde, og derfor indeholder pimpsten et væld af næringsstoffer og mineraler. Af den grund kan pimpsten med fordel også blandes i muld- eller plantejord, for at få et bedre og næringsrigt udbytte i forbindelse med havearbejdet.

 

Hvordan bruger man pimpsten som skønhedsprodukt?

Når du vil bruge pimpsten i forbindelse med eksfoliering, så skal du være opmærksom på, at øm, betændt, sprækket eller irriteret hud ikke har godt af en behandling med stenen. Det yderste hudlag skrubbes nemlig af, og hvis huden ikke er modstandsdygtig, kan det gøre ondt. 

Men hvis din hud til gengæld er sund, så er der ikke noget i vejen for at bruge en pimpsten to til tre gange om ugen til at fjerne død og hård hud på fødder, knæ og albuer. Du får det bedste resultat ved at anvende en våd pimpsten på fugtet hud – eksempelvis efter et blødgørende bad. Herefter bevæger du stenen i lette, cirkulære bevægelser, for at skrubbe den hårde hud væk. Efterfølgende er det en god idé at skylle både huden og pimpstenen med vand, da begge dele slides under behandlingen. Det betyder også, at pimpstenen bliver mindre og mindre i takt med du bruger den – så når den er blevet helt lille og uhåndterbar, er det på tide at købe en ny.

 

Pimpsten hos Helsam

Hos Helsam finder du et stort udvalg af naturlige produkter med pimpsten i. Blandt andet kan du købe neglebørster, hvor pimpstenen er med til at vedligeholde neglen. Du kan også supplere neglebørsten og prøve en håndsæbe-scrub med pimpsten, der rengør og fjerner døde hudceller - hvilket efterlader dine hænder rene og bløde. Hvis du er i det gavmilde hjørne, kan du også finde en del gavesæt hos Helsam med bade- og peeling tilbehør, som blandt andet inkluderer de anvendelige pimpsten. Der er masser af naturlige produkter at tage fat på. Hos Helsam finder du kun helsevarer fra kvalitetsmærker som bl.a Croll & Denecke, der distribuerer naturlige, bæredygtige produkter til kropslig pleje. Alle produkterne fra Croll & Denecke er nænsomt udvalgt, så de ikke skader naturen. På den måde kan du være sikker på at få kvalitetsrig luksus fra naturen, uden at gå på kompromis med hverken kroppen, sindet eller miljøet.

Så gør noget godt for dig selv: Tag et kig i Helsams store udvalg af personlig pleje eller gavesæt

Sortér efter