Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Æblecidereddike

Bliv klogere på æblecidereddike og dets mange anvendelsesmuligheder her.

Æblecidereddike

 

Alt om æblecidereddike

Æblecidereddike har været fast inventar i danske køkkener i flere århundrede på grund af sin gode og smagsgivende karakter. Produktet, som desuden har indgået i adskillige husråd, har nu indtaget pladsen som et populært sundhedsprodukt. Læs med her, og bliv klogere på, hvad der er fup og fakta ved den fermenterede æblemost. Æblecidereddike er en basisk saft baseret på gærede æbler. Cideren er syrnet til eddike, hvilket giver den en syrlig smag og skarp duft.

 

Køb æblecidereddike her

 

ÆblecidereddikeHvad er æblecidereddike og hvad er det godt for?

Æblecidereddike er en syrlig saft baseret på æbler. Saften er gæret til cider, som efterfølgende er syrnet til eddike. Det er den kemiske syrnings-proces fra cider til eddike, der giver æblecidereddike den velkendte, syrlige smag og skarpe duft. Det er vigtigt at bemærke, at æblecidereddike ikke er det samme som æbleeddike. Æbleeddike er mere simpel og består blot af eddike tilsat koncentreret æblesaft. 

Flere og flere fordele ved æblecidereddike er kommet frem i løbet af de sidste år. Folk bruger nu æblecidereddike til mange forskellige ting. Herunder kan du få be- eller afkræftet de forskellige fordele, som æblecidereddike efter sigende skulle kunne rumme.

 • Hudpleje
  Syrekombinationen i æblecidereddike er høj, og derfor kan eddiken fjerne flere former for uønskede materialer fra overflader – eksempelvis snavs og urenheder fra huden. Af den grund kan æblecidereddike bruges som en del af ens hudpleje. Men sørg for at bruge eddiken med forsigtighed: Opbland altid produktet med vand, da koncentrationen kan være meget stærk. Derfor er det også en fordel at afprøve opblandingen af æblecidereddike på et mindre område af huden, inden den smøres i hele ansigtet.


 • Skæl
  Skæl er noget mange døjer med. Det er døde hudceller som kroppen skiller sig af med efterhånden som den producerer nye hudceller. Et remedie der kan bruges mod skæl er æblecidereddike. 

  Æblecidereddiken kan blandes op med vand, hvilket kan bruges som en hårkur mod skæl. Blandingen kan med fordel kommes i en sprayflaske og derefter fordeles i håret. Hårkuren kan bruges inden bad – blandingen lugter dog lidt surt, så den kan med fordel bruges efter en bytur og ikke inden.

 • Bedre mundhygiejne 
  Eddiken kan være med til at holde tænderne sunde. Bland vand og æblecidereddike og ”gurgl” det rundt i munden – skyl efter med almindeligt vand.

 • Fodlugt
  Eddiken kan også bruges til at fjerne ildelugtende fodlugt, da pH-niveauet i huden neutraliseres. Hæld æblecidereddiken på en serviet, og lad den ligge i køleskabet natten over. Gnid så dine fødder med servietterne, så ofte som det er nødvendigt. Man kan også lægge fødderne i blød i en skål med fortyndet æblecidereddike.

 • Husholdning
  Æblecidereddike er en rigtig god basiseddike, og derfor kan produktet bruges til forskellige formål indenfor husholdningen. Et af de mere velkendte er rengøring, da produktet indeholder eddikesyre. Æblecidereddiken er også ideel til syltning, da dens syrlige smag går godt med mange frugter og grøntsager. Derudover er økologisk og upasteuriseret æblecidereddike også et godt udgangspunkt for sunde dressinger.

 • Luftfrisker
  Det er ikke kun ildelugtende fødder som æblecidereddike kan afhjælpe. Skift din købte luftfrisker ud med en hjemmelavet en i stedet for. Bland 2 dl æblecidereddike med 20 dl vand i en sprayflaske og sprøjt væsken ud i hjemmet, hvis du ønsker en friskere duft.

 • Afløbsrens
  Har du problemer med et stoppet afløb, kan en hjemmelavet afløbsrens med fordel bruges ift. en købt. Bland 1 dl bagepulver med 2 dl æblecidereddike og hæld det ned i den stoppede vask.

 • Fjern møbelpletter
  Vand- og madpletter er ofte et gængs problem på møbeloverflader og tæpper. Hvis du blander lidt salt med æblecidereddiken, gnider det på pletten og lader det tørre, inden du støvsuger overfladen, vil blandingen hjælpe med at fjerne pletterne. 

 

Er der risici ved æblecidereddike?

Når æblecidereddike bliver indtaget i større mængder, kan det føre til skader på spiserøret og tænder, fordi eddiken indeholder en stor mængde syre. 

 

Forskellige æblecidereddiker hos Helsam

Hvis du ønsker at tilføje æblecidereddike til din daglige kost, så finder du en godt udvalg hos Helsam. Her har vi æblecidereddike i mange forskellige varianter – bl.a. i form af piller, vingummi og i flydende form.

 • Æblecidereddike
  Der findes flere forskellige ufiltrerede æblecidereddiker, som alle er fremstillet af aromatiske æbler, presset og naturligt gæret til en krydret og kraftfuld eddike og mange af produkterne er økologiske. Æblecidereddike kan bruges i marinader, dressinger, konservering af agurker, syltning af løg eller lignende, hvor der ønskes et syrligt twist. Du kan også med fordel bruge økologisk æblecidereddike til et sundt morgenshot.

 • Æbleciderpiller som kosttilskud
  Æblecidereddike findes i pille form og som en del af et blandet tilskud. Æbleciderpillen er et kosttilskud af æblecidereddike og chrom. Æblecidereddike styrker base-syreniveauet i kroppen, samtidig med at chrom er med til at vedligeholde et normalt blodsukkerniveau. En æbleciderpille er samtidig nem at have med at gøre, da den tages om morgenen sammen med et måltid eller et glas vand.

 • Vingummi
  Hvis du er træt af at sluge piller eller ikke bryder dig om den syrlige smag fra æblecidereddike, så vil æblecidereddike-vingummier måske være noget for dig. Produktet sørger for at give dig de samme gode egenskaber, som æblecidereddike har – bare uden den flydende konsistens og stærke smag. Vingummierne er fremstillet af koldpresset most, der er fermenteret til eddike og til sidst tørret til pulver og omdannet til vingummier.
Sortér efter