Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Bæredygtig mundpleje

Vil du gerne gøre noget godt for miljøet, samtidig med at du passer på dine tænder og mund? Det er faktisk ret ligetil – bliv klogere på bæredygtig mundpleje her.

Bæredygtig mundpleje

 

God mundpleje – på bæredygtig vis

Mundpleje, herunder tandpleje, er vigtigt for at holde tænderne flotte og sunde. Vidste du, at der ikke skal meget til, for at din mundpleje bliver bæredygtig? I dag findes der både bæredygtige tandbørster, tandtråd og mere miljøvenlig tandpasta og mundskyl. Men skal du vælge en tandbørste af bambus eller genanvendt plastik? Og hvad med tandtråd – hvad er det egentligt lavet af? Få svar på dine spørgsmål her i artiklen. Men først – hvad er god mundpleje?

 

Hvad er god mundpleje?

En god mundpleje består af tandbørstning, tandtråd, evt. mellemrumsbørster og mundskyl. At børste tænder to gange dagligt, er noget vi alle er vokset op med, men måske glemmer du den ene gang, engang i mellem eller også sørger du helt konsekvent for, at du to gange dagligt af to minutter børster dine tænder grundigt. Når du børster dine tænder to gange om dagen, morgen og aften, fjerner du bakterier og svovlgasser der opstår i nattens løb. Du minimerer den dårlige ånde og mængden af caries der, hvis de ikke fjernes, kan give huller i tænderne. Tandbørstningen om aftenen inden sengetid, fjerner bakterier og madrester fra dagens måltider og snacks. 

En tandbørste rengør tændernes synlige overflader, men overfladerne mellem tænderne når tandbørsten ikke. Her er det en rigtigt god idé at bruge tandtråd og evt. mellemrumsbørster. Tandtråd når ubesværet ind mellem tænderne og fjerner madrester og bakterier, der ellers vil hobe sig om i disse områder.

Som supplering til tandbørstning og tandtråd, kan du bruge mellemrumsbørster og mundskyl. En mellemrumsbørste kan rengøre mellemrummene, ligesom tandtråd kan. Derudover kan en mundskyl give en friskere ånde og lindre irriteret tandkød. 

 

 

Bæredygtig tandbørsteBæredygtig mundpleje til alle

Almindelige tandbørster er produceret af plastik og når de har udtjent deres værnepligt, bliver de smidt i affaldsspanden. Dét er der ikke meget bæredygtighed over – især ikke når en tandbørste skiftes mange gange om året. I dag kan du vælge tandbørster som er fremstillet af bambus, majs eller genanvendt plastik. Bambus har den miljøvenlige fordel, at planten kræver meget lidt vand og næring i sit liv, og så kan den ”høstes” flere gange. Derudover er den bionedbrydelig, så når du skal udskifte din bambustandbørste, kan den komme i kompost eller i spanden med normalt affald. Tandbørster af majs er ligeledes bionedbrydelige, mens tandbørsterne af genanvendt plastik, blot har fået liv af tidligere brugt plastik. Disse skal selvfølgelig bortskaffes på korrekt vis. 

Bæredygtig tandtråd

Konventionel tandtråd i flad form fremstilles af plastik i ét langt stykke, mens rund tandtråd spindes af mange tynde nylontråde. Tandtråden behandles efterfølgende med bl.a. fluor og antibakterielle ingredienser. 

Bæredygtig tandtråd findes som majsbaseret bioplast, helt plastfrit, belagt med bivoks. Tandtråden glider ubesværet mellem tænderne og rengør tandmellemrummene. Andre tandtråde er fremstillet af silke og bambusfibre – enten uden smag eller med naturlig smag af f.eks. pebermynte og appelsin. 

Tandpasta kan være bæredygtig og miljøvenlig på den måde, at de er uden kunstige ingredienser, samt at de kommer i genanvendt eller bionedbrydelig emballage – dette gør sig også gældende for mundskyl.

Herunder finder du en hurtig genvej til bæredygtige/miljøvenlige mundplejeprodukter:

 

Hvorfor vælge bæredygtige mundplejeprodukter?

Når du vælger bæredygtige produkter som en del af din daglige mundpleje, bidrager du til mindre plastik i hverdagen. Du gør altså en aktiv indsats, uden den er fantastisk stor, for at reducere det store plastikforbrug, som verden i dag står i. Vi kan ikke helt undvære plastik, men de steder hvor der findes alternativer, eller hvor plastikken i det mindste genbruges, kan vi for alvor gøre en forskel – og hvem vil ikke gerne det?

Næste gang du skal udskifte din tandbørste, så prøv en tandbørste af bambus. Du opnår en lige så god mundhygiejne som ellers, men du bruger lige dét mindre plastik.

 

 

Bæredygtig og miljøvenlig mundpleje med Helsam

Dine tænder er en vigtig del af dig og din sundhed. Flotte tænder bringer flotte smil på læben, men sunde tænder kommer ikke af sig selv. Husk at børste dine tænder to gange om dagen, brug tandtråd og undgå for meget sukker. Hos Helsam finder du alt til din mundpleje – tandbørster, tandpasta, tandtråd og mundskyl fra mange populære mærker som; Jordan, Protefix, The Humble Co., Urtekram, Hydrophil, BioRepair og SPLAT. 

Køb din nye tandbørste hos Helsam – du kan få dine ordre leveret til døren, eller helt fragtfrit til din nærmeste Helsam-butik

Vis som