Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Kundeservice

Privatlivspolitik

Opdateret d. 31. august 2018

Indledning


I det følgende redegøres der for, hvordan Helsam A/S ("Helsam" eller ”vi”) anvender de persondata, som du efterlader dig og/eller afgiver, når du besøger vores hjemmesider og anvender vores forskellige online tjenester, herunder funktioner.

Information indsamles bl.a. gennem cookies. Vi bruger cookies til statistik og markedsføring. Brug af cookies omfatter også automatisk indsamling af information fra alle de enheder (fx computer, tablet, mobil), du bruger til at besøge vores hjemmesider.

Ved at benytte vores hjemmesider accepterer du, at vi bruger cookies. Læs vores cookiepolitik her.

Når vi i denne Privatlivspolitik omtaler retsgrundlaget henvises til Artikel nr. i Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 2016/679 af 27. april 2016.

 

Helsam A/S er dataansvarlig


Helsam A/S er dataansvarlig for dine persondata.

Helsam A/S
Rønsdam 1, Ragebøl
DK – 6400 Sønderborg
CVR.: 17444387
Tlf. 74488140
Mail: gdpr@helsam.dk

Vi har indgået Databehandleraftaler med alle nødvendige databehandlere, som behandler dine persondata. Dine data behandles efter Helsam A/S’s instruks, og vi fører løbende kontrol med vores databehandlere.
Helsam A/S overfører ikke dine persondata til databehandlere uden for EU og EØS.

 

Vores oplysningspligt over for dig


Når vi indsamler persondata om dig, skal vi oplyse dig om det samtidig med, at vi indsamler disse data. For at du er oplyst bredest muligt, opfordrer vi dig til at læse alle punkter i denne Privatlivspolitik.

Klikker du videre fra siden, bekræfter du, at vi har opfyldt vores oplysningspligt.

 

Kun nødvendige persondata, der har et formål


For at kunne servicere dig bedst muligt, opbevarer og behandler vi persondata om dig. Vi har stor fokus på at behandle dine persondata fortroligt. Vi gør kun brug af de nødvendige data, der har et formål.

Vi indsamler eller behandler INGEN personfølsomme data hentet via Helsams hjemmeside(r).

Vores hjemmel til behandling af dine persondata

Ud over nødvendigheden og formålet, så vil behandlingshjemlen for vores indsamling og brug af dine persondata, afhænge af sammenhængen, hvori vi indsamler dem.

Den væsentligste grund til at indsamle og bruge dine persondata er nødvendigheden for at opfylde vores kontrakt med dig (dvs. sikre, at du får varer, du har bestilt og købt hos os), jf. artikel 6, stk. 1, b.

 

Sikkerhed


Vores virksomhed arbejder efter politikker og fastlagte procedurer, da vi er underlagt en række lovgivningsmæssige restriktioner. Vi har derfor høje standarder for sikkerhed, herunder fysisk sikkerhed og IT sikkerhed med passende tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger. Vi gør altid vores bedste for at sikre alle vores datas kvalitet og integritet, herunder dine persondata.

 

Hvilket persondata indsamler vi og hvorfor?

For at give dig et overblik, har vi inddelt persondata, angivet hvilke persondata, der er tale om, samt hvorfor vi indsamler persondata.

 

Persondata, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev


Din tilmelding er en aktiv tilmelding fra din side. Det kan fx ske via vores online tjenester, hvor du selv indtaster data i felter.

Det kan også være via en kupon fra konkurrencer i butikker, hvor du selv har skrevet dit navn og e-mail-adresse og aktivt har sat flueben i feltet ”Ja, tak” til at modtage nyhedsbreve fra Helsam og efterfølgende bekræftet din tilmelding.

Vi bruger:

  • E-mailadresse for at du kan få tilsendt e-mailnyhedsbrevet
  • Det navn, som du indskriver i tilmeldingsfeltet til, at vi kan skrive dit navn i til-feltet
  • Din favoritbutik til afhentning af dit eventuelle køb eller at få lokaltilpassede nyheder, hvis du udfylder dette felt

Retsgrundlaget er dit samtykke, jf. artikel 6, stk. 1, a. Husk du kan altid angive, at du fremover ikke ønsker at modtage flere e-mailnyhedsbreve eller andre oplysninger fra os. Dette gøres via frameldingsfunktionaliteten i meddelelsen eller ved at skrive en mail til gdpr@helsam.dk

 

Persondata, når du besøger vores hjemmeside


For at give dig den mest relevante og tilpassede information og oplevelse kan vi indsamle følgende data, som afhænger af sammenhæng;

  • Informationer om din browseradfærd på vores online tjenester
  • Informationer om, hvornår du klikker på en af vores annoncer
  • Information om, hvordan du bruger vores digitale tjenester, herunder enheds-id, enhedstype, browsertype, længden af besøget, geografisk placering, henvisnings-URL, elektronisk adresse (fx IP- og MAC-adresse), terminaludstyr- og forbindelsesoplysninger, præferencer og oplysninger vedrørende din brug af vores tjenester. Disse persondata indsamles også via cookies, tracking-url'er, beacons mv.
  • Data om dig indsamlet via de forskellige teknologier, kanaler og platforme kan blive kombineret, for at give de mest relevante informationer til dig samt til inspiration
  • Data indsamles og gemmes fx (men ikke udelukkende) i forbindelse med, at du bestiller varer, åbner og klikker i e-mails, besvarer spørgeskemaer, deltager i konkurrencer, interagerer med vores kundeservice, registrerer dig som bruger, eller på anden vis afgiver oplysninger til os, fx via sociale medier, annoncer eller tredjepartstjenester

Vi bruger også disse data til at administrere og forbedre vores produkter, tjenester og daglige drift, herunder eventuelle klager og reklamationer. Her er det nødvendigt at kunne fremfinde historiske data – dog kun i begrænset periode – for at kunne servicere dig bedst muligt.

 

Persondata, når du afgiver en ordre i butik eller online


Når du køber vores varer i enten butik eller online, så har vi brug for nødvendige data om dig, for at vi kan opfylde vores del af aftalen, som du frivilligt har indgået med os via dit varekøb.

Retsgrundlaget er dit samtykke, når du oplyser dine data, jf. artikel 6, stk. 1, a, samt nødvendigheden for, at vi kan opfylde vores kontrakt om at levere en ydelse eller vare, jf. artikel 6, stk. 1, b.

Når det er relevant kan vi indsamle flg. data:

  • Navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse, favoritbutik ved afhentning i butik
  • Oplysninger om køb og levering af varer og tjenester, herunder varesammensætning og købshistorik
  • Transaktionsoplysninger, når du afgiver en ordre på hjemmesiden, og vi efterfølgende skal behandle ordren til pakning, forsendelse, fakturering og generel kundeservice, hvis du kontakter os
  • Det er kun navn og adresse, der deles med det transportfirma, der foretager leveringen. Chaufføren har kun adgang til dit navn og adresse under selve leveringen
  • Gemte kurve på hjemmeside, som endnu ikke er blevet til en ordre. Gemte kurve slettes automatisk efter 90 dage
  • Vi sender dig Track-and-Trace, så du kan følge din ordre, hvis du selv har oplyst mobilnr. og/eller e-mailadresse

Som beskrevet i vores handelsbetingelser, opbevarer vi aldrig dine kreditkortoplysninger. De behandles i vores tilfælde via Dibs by Nets’ systemer, og vi har ingen adgang til disse oplysninger.

 

Persondata, når du kontakter os eller du frivilligt deltager i konkurrencer, undersøgelser eller besvarer spørgeskemaer om vores tjenester


Udover ovenstående data, som du deler med os, så kan du også vælge at dele din geografiske placering med os, og vi kan bruge disse oplysninger til at:

  • vise dig indhold, der er lokalt. Det kan fx være e-mailnyhedsbrev fra din lokale helsekostforretning eller informationer om en demo/besøg fra en leverandør eller lign.
  • levere din ordre til afhentning i din lokale butik

 

Dit samtykke og tilbagetrækning af dit samtykke


Hvis du har givet dit samtykke til at modtage digitale markedsføringsmaterialer og ønsker at trække dit samtykke tilbage, så kan du let og til enhver tid afmelde ved at klikke på Afmeldingsfunktionen i fx e-mailnyhedsbrevet.

Hvis du afmelder, vil vi gemme og føre en fortegnelse over din afmelding. Det er nødvendigt for ikke at genere dig med uønsket markedsføring i fremtiden.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine persondata på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

 

Persondata fra andre kilder


Vi anvender anonymiserede oplysninger, som vi indsamler fra vores tredjeparts-tjenesteudbydere (fx Google og Facebook) for at forstå, hvordan du interagerer med vores tjenester og annoncer (f.eks. om du har klikket på en af vores annoncer). Det hjælper os til at forstå vores kunder bedre, så vi kan give dig relevante informationer. Disse data bliver kun behandlet af udvalgte medarbejdere i Helsam og aldrig ned på personniveau.

 

Opbevaring af dine persondata


Det kan variere, hvor længe vi opbevarer dine persondata, da det afhænger af system og sammenhæng.

Dog kan vi oplyse dig om, at vi lægger vægt på kun at opbevare dine persondata, så længe det er nødvendigt i forhold til administration og daglig drift mht. dine køb, efterfølgende kundeservice, evt. reklamationer eller det er påkrævet for at efterleve gældende lovgivning, som fx bogføringsloven.
Disse data opbevares i løbende kalenderår plus 5 år.

Vi sletter eller anonymiserer dine persondata på det tidspunkt, hvor der ikke længere er et formål med at behandle dem i overensstemmelse med vores forretningsmæssige behov eller af enhver juridisk årsag. Hvis dette ikke er muligt (f.eks. fordi dine persondata ligger i sikkerhedskopi-arkiver), vil vi opbevare dem sikkert og isolere dem fra eventuel yderligere behandling, indtil sletning eller anonymisering er muligt.

 

Deling af dine persondata


Vi kan dele nødvendige persondata med flg.:

  • Vores butikker i Helsam-kæden
  • Butikker i vores markedsføringssamarbejde, som deltager i ”Afhentning i butik”
  • Tilsyns- eller offentlig myndighed, domstol eller anden tredjepart, hvor videregivelse er nødvendig i henhold til gældende lovgivning eller forordninger

 

Videregivelse af dine persondata


Vi videregiver eller sælger ikke dine persondata til 3. mand, hvor du kan risikere at blive kontaktet med markedsføringsmaterialer, men kun hvor det er nødvendigt fx til vores transportør, som skal levere din ordre eller til vores leverandør af teknisk support og drift af vores online tjenester, finansielle institutioner eller formålsnødvendige samarbejdspartnere for, at vi kan drive vores virksomhed.

Du kan læse mere omkring Databehandleraftaler i punktet Helsam A/S er Dataansvarlig

 

Hvis du benytter "Login"


Dette omfatter kun de brugere, som logger ind med login og password. For at vi kan administrere din konto, indsamler vi nedenstående personoplysninger:

  • Brugernavn
  • E-mailadresse
  • Din kurv, bestillinger, køb og seneste køb

Når du er logget ind, benyttes Google Analytics til at gemme bevægelserne under dit kunde-ID. Google kan ikke henføre dine persondata til dit kunde-ID. Data og statistikker er gemt i Googles datamiljø og er lagret inden for EU.

Vi benytter Hotjar til at spore adfærd på hjemmesiden, fx hvor der er klikket, og hvor langt ned på siderne der klikkes. Ingen personhenførbare data bliver behandlet, gemt eller videresendt, som en del af denne sporing.

 

Dine rettigheder


Vi har stor fokus på at behandle og gemme dine persondata i overensstemmelse med ikke kun lovgivning, men også almindelig sund fornuft og etik. Vi vil altid gøre vores bedste for at efterleve dine ønsker og håndhævelse af dine rettigheder.

Du skal dog være opmærksom på, at der i visse tilfælde kan være undtagelser til rettighederne.

Du kan læse mere i Datatilsynets vejledning om den registreredes rettigheder.

 

Din ret til indsigt


Du har ret til at få oplyst, hvilke persondata vi behandler, herunder formål.

 

Din ret til berigtigelse (rettelse) af dine persondata


Vi kan ved en fejl have registreret forkerte data om dig. Du har til enhver tid ret til at få ukorrekte data rettet.

 

Din ret til sletning (eller retten til at blive glemt)


I særlige tilfælde har du ret til at få slettet dine persondata, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.

Én af en række betingelser skal dog være opfyldt. Du kan læse mere om lovgivningen på datatilsynet.dk.

 

Din ret til begrænsning af behandling


Du har i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine persondata begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle dine data – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på, at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

 

Din ret til dataportabilitet


I visse tilfælde har du ret til at modtage dine persondata i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse persondata fra én dataansvarlig til en anden uden hindring.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på datatilsynet.dk.

 

Din ret til indsigelse


Hvis du vil gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata kan du sende en mail.

Vores opdatering af denne privatlivspolitik

Denne Privatlivspolitik erstatter alle tidligere versioner. Vi kan ændre privatlivpolitikken på ethvert tidspunkt, så du bedes tjekke vores hjemmeside(r) for opdateringer jævnligt. Datoen for opdatering kan ses øverst på denne side.

Ved fortsat at anvende vores hjemmeside og tjenester, accepterer du ændringerne.

 

Sådan kontakter du os


Hvis du ønsker at kontakte os om dine rettigheder i forbindelse med vores behandling af dine persondata eller at klage over vores behandling af dine persondata, opfordrer vi dig til at sende en mail til gdpr@helsam.dk, hvor du i titlen skriver, hvilket emne din henvendelse drejer sig om.

Helsam A/S
Rønsdam 1, Ragebøl
DK – 6400 Sønderborg
CVR.: 17444387
Tlf. 74488140
Mail: gdpr@helsam.dk

 

Dine klagemuligheder


Du kan skrive en mail, hvor du forklarer, hvad du ønsker at klage over. Vi ønsker altid at indgå i en dialog med dig og finde en løsning.

Hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler din klage eller dine persondata på, så har du også ret til at indgive en klage til Datatilsynet.

Du kan finde mere information omkring klage til Datatilsynet på datatilsynet.dk.

Vis som

www.helsam.dk anvender vi cookies. Cookies er i mange tilfælde nødvendige for at få en hjemmeside til at fungere. Cookies kan anvendes til at skelne de forskellige brugere på en hjemmeside fra hinanden samt til at måle trafik på en hjemmeside. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til ovennævnte formål. Du kan finde vores cookiepolitik her: Klik her

×