Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Spirulina

Har du hørt om den grønne alge? Hvis ikke, så er det på tide. Læs mere om spirulina her.

Spirulina

 

Hvad er spirulina?

Spirulina er en grøn fersk- og saltvandsalge, som dukker frem på overflader under vandet. Til trods for at algen har en skarp grøn farve, så er den ikke let at få øje på. Spirulina er nemlig en meget lille plante, som kun kan ses ved hjælp af et mikroskop. Og det er også sådan algen har fået sit navn. ’Spirulina’ betyder nemlig ’lille spiral’, og under et mikroskop ligner algen et snoet bånd. Spirulinas umiskendelige grønne farver stammer fra sollyset, som planten omdanner til pigmentering i form af grønt klorofyl.  

 

Køb spirulina kosttilskud hos Helsam

 

Hvad indeholder spirulina?

I virkeligheden er spirulina ikke bare en alge – det er en hel gruppe af bakterier, der kaldes for cyanobakterier. Oftest bliver bakteriegruppen dog kaldt for blå-grønne alger. Det er bakterierne, som gør, at spirulina kan optage sollyset og omdanne det til energi – hvilket, i folkemunde, er en proces, der er kendt som fotosyntese. Netop derfor indeholder spirulina også stoffet klorofyl - læs mere i vores artikel omhandlende klorofyl.

Spirulinas indhold sørger for, at algen kan holde sig stærk og udnytte sollyset så meget som muligt, og til det skal planten bruge en masse næringsgivende stoffer.

Spirulina

 

Hvor meget spirulina skal man tage?

Den anbefalede daglige dosis i forbindelse med spirulina kan godt variere. Oftest ligger den dog på et til tre gram – alt afhængig af, hvordan produktet er koncentreret. Du kan altid læse den anbefalede daglige dosis på det enkelte produkt. Denne anbefaling bør du altid overholde.

 

Sådan får du inkorporeret spirulina i din mad

Gider du ikke tage et koncentreret shot af spirulina, så er der stadig masser af måder at nyde godt at den skønne alge på. Hvad med en salat? Her blander du grøntsager såsom agurk, spirer, ærteskud, spinat og avocado med hampefrø, gojibær, blåbær og selvfølgelig et skvæt citronsaft og spirulina. Du kan også nyde spirulina som en del af aftensmaden ved at lave spirulina-nudler, hvor algens fantastiske farve og duft får lov til at træde frem. Det eneste, du skal bruge, er hvedemel, æg og spirulina til en hjemmelavet nudeldej samt en god japansk krydderiblanding og Soya. Velbekomme!

Er du bare mere til den traditionelle, grønne smoothie, så kan du med fordel blende bananer, spinat, mynte, lime, vand og sødemiddel, som eksempelvis stevia eller sukrin, med spirulina som du finder i denne kategori, sammen med andre spændende pulvere. Det giver en fantastisk start på dagen!

 

Spirulina-kapsler hos Helsam

Spirulina-kapsler har algens opsigtsvækkende grønne farve, og selvom det kan se noget giftigt ud, så indeholder kapslerne ingen kunstige farvestoffer, søde- eller konserveringsmidler. Kapslerne er derfor ideelle til dig, der gerne vil have flere næringsstoffer i dagligdagen på en naturlig måde, og som finder det let at tage en tablet i forbindelse med et måltid.

Mangler du spirulina-kapsler? Så tag et kig på Helsam gode udvalg. Her finder du blandt andet kapsler fra det kendte brand Natur-Drogeriet

 

Spirulina-pulver hos Helsam

Spirulina, som pulver, kan bruges i forbindelse med flere måltider alt afhængig af, hvor meget du vil inkorporere algen i din daglige kost. Du kan både tage pulveret som et koncentreret shot eller nyde spirulina over længere tid som en del af din morgenjuice, skyr-blanding eller aftensmad. Pulveret kan for eksempel blandes med enten vand, saft eller anden form for væske - og med bare en til to spiseskeer har du fået din daglige dosis spirulina.

Hos Helsam finder du blandt andet spirulina-pulver fra kvalitetsmærker som Unikfood og Dragon Superfoods.
 
Sortér efter