Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

B1 vitamin

De fleste af os kender til B1-vitaminet, men ikke alle ved at det også kaldes thiamin. Der findes flere forskellige B-vitaminer der alle bidrager til en sund krop, og oftest følges de ad i de kosttilskud de findes i.

B1-vitaminet findes både som kosttilskud, men også i rigtigt mange fødevarer, hvilket betyder du dagligt indtager forskellige mængder af vitaminet. Her på siden kan du læse meget mere om det vigtige vitamin, og gå på opdagelse i vores udvalg af B1-vitaminer.

Hvorfor er B1-vitamin sundt? | Hvor meget B1-vitamin skal jeg have?
Kan jeg tage for meget B1-vitamin? | Naturlige kilder til B1-vitamin
Køb B1-vitamin hos Helsam
Vis som
3 produkter
Vis som

Alt du skal vide om B1 vitamin

 

Hvorfor er B1-vitamin sundt?

Hvert vitamin bidrager til kroppens funktioner, og B1-vitaminet bidrager til flere end én funktion. De funktioner B1-vitaminet bidrager til er:

• et normalt energistofskifte
• et normalt fungerende nervesystem
• en normal psykologisk funktion
• en normal hjertefunktion.

Når B1-vitaminet bruges i forbindelse med energistofskiftet, sker det gennem en proces hvor kroppen omdanner kulhydrater til druesukker, hvorefter det forbrændes i kroppen for at skabe energi til hjerne, hjerte og muskler. Derfor er det en rigtigt god idé at få nok B1-vitamin, hvis du træner eller dyrker sport, hvor kroppen har brug for store mængder energi

 

Hvor meget B1-vitamin skal jeg have?

Der findes altid en anbefalet daglig dosis for alle vitaminer. Den dagligt anbefalede dosis af B1-vitamin ændrer sig fra tid til anden, ligesom den kan gøre for alle andre vitaminer. Pr. 2018 er den anbefalede daglige dosis af B1-vitamin:

• 1,4 mg for mænd
• 1,1 mg for kvinder

For kvinder der er gravide eller ammende, stiger den dagligt anbefalede dosis til 1,6 mg .
Vi anbefaler at du altid holder dig til den anbefalede dosis, som står beskrevet på det enkelte produkt. På den måde sikrer du dig også mod hverken at få for lidt eller for meget af B1-vitaminet.

 

Kan jeg tage for meget B1-vitamin?

Ja, du kan godt få for meget B1-vitamin. Dog tilhører B1 den vandopløselige gruppe af vitaminer. Det betyder at overskydende vitamin udskilles gennem bl.a. urin. Derfor ses det meget sjældent at personer får for meget B1-vitamin. Hvis du skulle få for meget, kan du opleve symptomer som træthed, nedsat appetit, koncentrationsbesvær og forstoppelse. Ofte vil du ikke opleve at være i underskud af kun ét B-vitamin, men flere af B-vitaminerne. Derfor er det også en god idé at indtage et B-kompleks tilskud, der indeholder alle B-vitaminer på én og samme gang.

 

Naturlige kilder til B1-vitamin

Hvis du spiser sundt og varieret, kan du indtage mere eller mindre den mængde B1-vitamin du har behov for. Vitaminet findes især i:

• Kornprodukter
• Bælgfrugter
• Magert kød
• Mælk
• Ost

Faktisk bliver ca. 95 % af B1-vitamin indtaget absorberet i kroppen, og da det findes i utroligt mange fødevarer, er det ekstremt sjældent, at personer i Danmark oplever mangel på vitaminet. B1-vitamin kan indtages gennem supplementer som kosttilskud i form af multivitaminpiller eller B-vitamin tilskud.

Hvis du mangler inspiration til din mad, kan du gå på opdagelse i vores store og smagfulde samling af lækre opskrifter på middagsmad, smoothies, supper og meget mere

 

Køb B1-vitamin hos Helsam

Hos Helsam har vi et stort udvalg indenfor B1-vitaminer. Du finder kosttilskud der udelukkende indeholder B1-vitaminet, men også kosttilskud bestående af B1-vitaminet samt andre vigtige vitaminer og mineraler.
Find det kosttilskud der passer til dine behov, og husk du altid kan få leveret dine varer gratis til din nærmeste Helsam butik. Du er selvfølgelig også velkommen i en af vores mange butikker, hvor vi gerne giver dig gode råd og personlig vejledning i dit næste køb af vitaminer eller andre produkter.