Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Opskrifter

Opskrifter

Juleboller

Bag de lækreste juleboller

Ingredienser 

1 dl mælk
50 g smør
50 g gær
4 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
1 dl kærnemælk
1 dl æblemos
75 g strøabrikoser
75 g strøfigner
3 tsk. kardemomme
3 tsk. kanel
1 tsk. allehånde
800-900 g sigtet speltmel
1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en kasserolle. Tag smørret af varmen og tilsæt mælken så den lunes og er lillefingervarm. Kom blandingen op i en bageskål og rør gæret ud. Tilsæt sukker og salt. Kom kærnemælk og æblemos op i skålen og rør sammen. Tilsæt de tørrede strøabrikoser og strøfigner til blandingen. Sigt krydderier ned i dejen og tilsæt melet lidt efter lidt imens den æltes godt sammen. Hold lidt af melet tilbage, hvis dejen når at blive glat inden det hele er tilsat (den kan køres på en rørmaskine eller æltes i hænderne).

Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time under et klæde. Når dejen er hævet, kommes den ud på et meldrysset bord og formes til 15-17 boller. Kom bollerne op i en passende form (brug gerne to, for at skabe lidt luft mellem bollerne) og lad dem hæve yderligere 30 minutter. Efter endt hævning pensles bollerne med æg og drysses med rørsukker. Bag boller i ovnen ved 200 grader alm. ovn i 16-20 minutter.

Opskrift fra Urtekram

Sortér efter