Find butik
Find butik
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
0

Artikler

Artikler

Tørt hår

Tørt hår

Det er aldrig sjovt at have tørt hår, der ser mat og livløst ud. Allerhelst ville de fleste af os ønske sig skinnende lokker, der ikke blev slidte og udtørrede af vind og vejr, men desværre er tørt hår en realitet for mange af os. Især de kolde vintermåneder kan være hårde ved vores fine skandinaviske hår, og derfor kræver håret også ekstra pleje i disse måneder. Derfor kan du herunder blive klogere på, hvad der kendetegner tørt hår, og hvad du kan gøre for at få de sunde lokker tilbage.

 

Hvorfor får man tørt hår?

Der kan være mange årsager til tørt hår. Tit kan det også være svært at se forskel på, om dit hår er tørt, eller om det er blevet skadet af for mange varme stylingredskaber, som hårtørrer og glattejern, og stylingprodukter, som hårspray. Heldigvis er der mange ting, du kan gøre for at få sundheden tilbage til dit hår.

Typisk skyldes tørt hår de kolde vintermåneder, og derfor vil tørt hår for de fleste også være periodisk. Men tørt hår kan også skyldes, at du vasker håret med en shampoo, der er for skrap, og du samtidig ikke får tilført nok fugt og pleje til håret.

Tørt hår er kendetegnet ved, at det ser mat og livløst ud, at det knækker let, og spidserne spalter. Hvis du tager et hårstrå mellem fingrene, trækker i det, og det knækker uden modstand, så er det tegn på, at dit hår mangler fugt.

 

Giv håret den rigtige pleje

Et sundt hår starter med en god hårpleje. Derfor bør du starte med at gå dine hårprodukter igennem, når du gerne vil slippe af med dit tørre hår. For at få en sund hårplejerutine er der tre produkter, du skal have styr på: shampoo, balsam og hårkur.

- Start med at kigge på din shampoo. Hvis du har tørt hår, har du brug for en shampoo, der giver ekstra fugt. I de fleste shampooer er der i dag skrappe sulfater i, som udtørrer håret. Derfor kan du med fordel lede efter en sulfatfri shampoo, som ikke vasker alle de gode olier ud af dit hår. Hos Helsam finder du et udvalg af shampooer designet til tørt hår.

- Find en plejende balsam. Når du har vasket håret med shampoo, skal du vælge en plejende balsam, der giver masser af fugt til håret. Lad balsammen virke i nogle minutter, så den har tid til at trænge ind i håret.

- En til to gange om ugen, bør du give dit hår et ekstra skud pleje med en fugtgivende hårkur. Put hårkuren i håndklædetørt hår og lad den sidde i omkring 30 minutter. Hvis du vil have ekstra virkning, kan du tage en badehætte omkring håret og vikle et håndklæde uden på badehætten. Varme er nemlig med til at åbne hårstrået, så de plejende ingredienser kan trænge helt ind i håret.

 

Find den rette balance mellem protein og fugt

Selvom det er vigtigt, at du tilfører fugt til tørt hår, så kan du også ende med at give dit hår for meget fugt, hvilket kan gøre det skrøbeligt. Derfor bør du være opmærksom på balancen mellem fugt og protein i dit hår. Hvis du tager et hårstrå mellem fingrene, og det bliver ved med at strække sig uden at knække, er det et tegn på, at dit hår har for meget fugt og mangler protein. Derfor bør du også have en god balsam eller hårkur med protein, som kan skabe den rette balance mellem fugt og protein i dit hår.

Hvis du oplever tørt, kruset og filtret hår, kan det også være tegn på, at du trænger til at blive klippet. Du bør klippe dit hår hver tredje måned, for at holde det sundt.
Sortér efter